BANCI | Opinie

Un site face reclama clientilor nemultumiti ai BCR care au pierdut procesul cu banca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-08 11:00

Site-ul Economica.net, pe care BCR isi face reclama platita la noile sale produse, promoveaza gratis, presupunem, interesele unor clienti ai bancii care au pierdut in justitie procesul prin care reclamau existenta unor clauze abuzive in contractele de credit, iar acum fac presiuni la Parlament.

Site-ul titreaza ca „300 de clienti nemultumiti ai BCR ameninta cu greva bancara”, bazandu-se pe o scrisoare anonima a unei singure persoane care cere Parlamentului „investigarea activitatilor derulate de ARB, Guvernul Romaniei, FMI si BCR cu privire la derularea contractelor pe care subsemnatul le-am incheiat cu aceasta din urma institutie bancara”.

In articol se mentioneaza ca ar fi vorba de „327 de clienti ai BCR, care se considera abuzati de institutia de credit, cer parlamentarilor sa ia atitudine in problema contractelor de credit”, fara a se mentiona cine sunt respectivele persoane si daca exista in realitate.

Ziaristul Mihai Banita il crede insa pe cuvant pe autorul anonim al scrisorii, care sustine ca „alaturi de mine sunt alti 236 de cetateni romani care au luat credite bancare in perioada 2006-2009 de la cea mai importanta banca din sistem, BCR”.

Din acest punct de vedere, informatiile din articol sunt necredibile si vadit intentionate sa sustina interesele unor persoane anonime care au urmarit sa obtina in justitie, cu sprijinul unor avocati ahtiati dupa putere, conditii preferentiale pentru plata creditelor, mai exact o dobanda de doar 2%.

Mai ales ca, dupa cum rezulta chiar din scrisoare, respectivul autor anonim al acesteia mentioneaza ca a pierdut la Curtea de Apel procesul in care a acuzat BCR de existenta clauzelor abuzive.

Este clar, asadar, ca respectiva persoana, care pretinde ca ar vorbi si in numele altora, incearca acum, dupa ce a pierdut procesul cu BCR, sa faca presiuni la Parlament pentru a-si sustine in continuare cauza pierduta in justitie.

Spunem ca acesti clienti ai bancilor urmaresc sa obtina conditii preferentiale la plata creditelor pentru ca nici in articol si nici in respectiva scrisoare nu se spune cum au fost „abuzati” ei de catre banca. Care ar fi, concret, acele clauze considerate abuzive, despre care nici judecatorii nu au ajuns inca la un consens in aceasta privinta.

In scrisoare exista doar acuzatii nefondate, de genul „pentru ca nu am putut avea o discutie de la egal la egal cu partenerul din contractul de credit, banca, am ales sa actionez in instanta BCR pentru eliminarea clauzelor abuzive din contractul/contractele semnate si pentru a plati pretul corect al contractului, nu un pret abuziv, stabilit unilateral de catre banca.”

Dar respectivul „pret abuziv, stabilit unilateral de banca”, este, de fapt, pretul pe care acest client, precum si noi toti cei care avem credite, am fost de acord sa-l platim atunci cand am semnat contractul de credit.

Unde este, de fapt, abuzul? A modificat banca dobanda in mod gresit, nerespectand formula de calcul? A introdus noi comisioane, ce nu erau prevazute in contract? Nu stim, pentru ca nu ni se spune in respectiva scrisoare. Din aceasta rezulta doar ca ar fi vorba de un pret abuziv. De ce? Nu se stie.

Aflam insa, mai jos, ca respectivul client a cerut justitiei sa-i faca dreptate, insa instanta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti, a constatat ca nu ar fi vorba de niciun abuz, astfel ca a respins cererea.

„De doi ani si jumatate am ales sa las instanta sa isi faca treaba, fara a fi influentata de articole in media. Acest lucru se opreste aici, ca urmare a deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti in cazul meu si a altor consumatori ce sunt parti a doua grupuri, prin care s-a respins atit apelul facut de noi, cit si apelul formulat de BCR, fapt ce a rezultat in respingerea cererii de chemare in judecata, apreciind-o ca neintemeiata. Aceasta decizie a Curtii de Apel a fost pronuntata in februarie 2013”, se arata in scrisoarea publicata pe site.

Autorul scrisorii pretinde insa ca decizia instantei a fost influentata de puterea executiva, intrucat ar exista o alta decizie judecatoreasca in favoarea clientilor bancii, in acelasi caz.

Este invocata drept argument pentru imixtiunea politicului in justitie o declaratie a premierului Ponta: Aceasta decizie a Curtii de Apel a venit la citeva zile dupa ce prim ministrul Ponta a declarat public „am citit si eu acele clauze si nu sint chiar atit de abuzive".

Fireste ca acest argument nu poate fi luat in consideratie de o persoana serioasa, care stie ca in Romania exista un stat de drept iar judecatorii sunt inamovibili. Daca nu avem incredere in justitie, atunci nu mai putem avea incredere in nimic. Cu precizarea ca, si in justitie, ca peste tot, exista greseli, dar care se pot corecta. Insa nimeni nu trebuie sa isi permita ca atunci cand pierde un proces sa acuze judecatorii de diverse lucruri, precum influente politice sau faptul ca ar avea si ei credite.

Iar in final, pentru a impresiona un ziarist naiv, ceea ce s-a si intamplat, autorul ameninta ca va intra in greva bancara, prin achitarea ratelor cu o intarziere de 29 de zile.

Comentarii

cosming
Mda
Un site platit de bancheri face reclama gratuita la un alt site ajutand indirect la mediatizarea acestuia :) Mah voi astia de pe la bancherul.ro, nici macar articolele nu vi le semnati cu nume :) Va e rusine de ce scrieti ?!

lorescu loris
pufff
Un articol pur subiectiv... Varza si nimic altceva.

lor
Aberezi
Bancherul...eu ma numar printre cei 327...Deci, nu si-a inventat nimeni nimic. Mai degraba, cam aberati dvs. DAR prind bine banii bancilor, nu-i asa Bancherule?

cristi
Jignitor
Da, domnule...felicitari pentru articol si pentru "presupuneri" ...Asa se fac articolele mai nou, BCR da comanda, iar dvs. presupuneti??? E de-a dreptul jignitor.

Cristina
Mai bine naiv decit cumparat
Trec peste numele site-ului dvs si peste reclama BCR din acest articol. Consider ca sinteti un ziarist impartial. Mai jos sentintele CA Bucuresti, de care vorbeste ziaristul"naiv" 17947/3/2011 (1325/2012) â Munteanu Daniel 51316/3/2010 (2370/2012) â G1 proces colectiv 61347/3/2010 (2187/2012) â G2 proces colectiv Si avem si nume. Al meu este Cristina Bota. Lista completa a celor 327 o gasiti pe site-ul portal just.ro. Dupa ce veti citi sentinta data in cele 3 dosare, va rog sa reveniti asupra articolului. Poate puteti explica de ce un singur client are cistig de cauza la CA, iar 2 grupuri de procese colective sint trintite in tot la aceeasi instanta. Mentionez ca aceeasi casa de avocatura a reprezentat atit clientul MD, cit si cele doua grupuri, iar contractele sint identice. De asemenea, va rog sa adresati intrebarea referitoare la capacitatea instantelor de a judeca si dl.Olteanu - viceguvernator BNR, care sustine dorinta bancilor de a avea ca si cale de atac ICCJ, in loc de Curtea de Apel, ca o exceptie de la lege in ceea ce priveste procesele impotriva bancilor. Oare de ce? Iar daca ne spuneti si formula de calcul a dobinzii interne care se afiseaza la sediile BCR, sinteti erou national. Nici directorii de sucursale ai BCR nu o stiu. Dar baga toate pierderile acolo. Greva bancara nu e o amenintare, e un protest. E o mare diferenta.

cristi
Jurnalisti de 2 bani
Ce rusine...efectiv nu reusesc sa citesc rahatul asta de articol pana la final si sa nu ma ia nervii...Cum naiba aveti tupeul sa va adresati la adresa avocatilor clientilor ca fiind "ahtihiati dupa putere" nu va e rusine??? Nesimtitilor..Si in plus procesele inca nu s.au terminat. Daca v-ati informa cu adevarat, inainte sa scrieti articole comandate, ati vedea ca sunt o multime de cauze castigate de clienti impotriva BCR. Cu aceasi avocati si pe aceleasi contracte. Oare nu va intrebati de ce? Sau stiti, dar nu va lasa sistemul sa spuenti adevarul?

Lorena
Numele
Domunele "bancherul", care este numele si prenumele dvs???

sorin
informatii
Eu sunt cel care a trimis scrisoarea la parlament. Am un proces contra BCR castigat irevocabil si doar in cel in care sunt cu cei 326 de colegi nu am castigat. aveti adresa de email pentru contact. Multumesc.

gugy
Sa va fie rusine
Sa va fie rusine...de fapt numele spune tot "bancherul".Sunteti convins ca ne-au facut reclama?.Aveti impresia ca nu vom trece la greva bancara?Va inselati si dumneavoastra si BCR,BNR,justitie...orice "revolutie"a pornit de la cativa oameni si sa nu va speriati cand pe langa cei 326 care vor intra in greva se vor alatura si altii si atunci sper ca ziarul economica sa va ceara daune morale pentru acest articol...Rusine sa va fie ca ati uitat sa vedeti suferinta si abuzul prin care trece consumatorul si va multumiti sa "lingeti"undeva BCR...pofta buna va doresc:))

Claudiu
Minciuni domnule Bancherul
Numele meu e Claudiu Manciu si ma numar printre cei 327 care va protesta impotriva sistemului prin GREVA BANCARA. Scrisoarea noastra nu e anonima, este semnata de fiecare individula si trimisa autoritatilor de catre fiecare in parte.

Augu
rusine jurnalisti corupti
"...Informatiile din articol sunt necredibile si vadit intentionate sa sustina bla bla bla" parca-ti comentezi singur articolul pe care l-ai scris si l-ai dat anonim. Incredibil ce citesc in acest articol de mizerie. Faci de rusine meseria asta. Bravo DOMNULUI Mihai Banita care, ca multi alti ziaristi , a stiut sa asculte si sa sprijine oamenii cocosati de un sistem bancar infect. D-ta, anonimule ce dobanda ai la creditul bancar?

san a
Mizerie
Ziaristi de doi lei,imi e scarba sa termin rahatul asta de articol de citit,pupincuristi de cea mai josnica speta

ionuts
articol comandat
Este usor de sesizat ca acest articol este facut la comanda BCR in primul rand prin faptul ca se bazeaza doar pe presupuneri. Si eu sunt unul dintre cei 327 si intreg grupul este public pe portal just.ro. Dar e greu sa cauti... Sau e lipsa de interes... BCR nu a platit pentru asta ci doar pentru "bataia de campi" ce se crea a fi articol. RUSINE!!!!!!!

ramona
frustrare!
asta este frustrare!!! dar, va puteam ajuta pentru mai multe detalii... ne pare rau ca nu a ajuns la Bancherul prima data stirea... una din cei 327!

san a
327
Da,suntem 327 de oameni care nu mai au nimic de pierdut asa ca wcr nu poate sa ne sperie indiferent ce vor face........................se pare ca banca e f speriata daca a comandat rahatul asta de articol

procesoman
Fac parte din cei 326
Dar dumneavoastra de unde stiti ca a fost o singura sesizare?Pentru cultura dumneavoastra fac parte din 326 si am trimis si eu "aceeasi sesizare" dar sunt convinsa ca daca il intrebati pe domnul Sova care se afla la comisia de abuz o sa va confirma ca sunt mai multi "nebuni" ci nu doar unul...si culmea cu acelasi tip de "Sesizare"

Bun platnic PANA CAND ?
greva bancara
BCR incearca sa isi faca reclama, sa atraga clienti noi, pentru a-i inlocui pe cei vechi, care au realizat "cu cine fac banking". E mai usor pentru ei sa bage bani in reclame decat sa isi pastreze clientii pe care ii au. E mai usor pentru ei sa bage milioane in avocati si sa se lupte cu proprii clienti prin instante, decat sa renunte la clauzele abuzive din contracte. Clauze abuzive dupa cum zic zeci de instante irevocabil prin tara, nu ca zic eu. E mai usor pentru ei sa faca lobby (sa nu zic santaj) la guvern si FMI si sa modifice legislatia, decat sa RESPECTE LEGILE interne si DIRECTIVELE EUROPENE. A se vedea cum au distrus ordonanta 50/2010 si cum vor sa distruga prevederile din noul cod de procedura civila care ii obliga sa renunte la abuzuri. Acest "model de business" destructiv al lor i-a adus la 26 % credite neperformante, si nu cred ca se va opri aici. O mare parte din creditele cu abuzuri vor deveni neperformante, degeaba se chinuie ei prin toate mijloacele neortodoxe sa le pastreze.

adrian
articol
Am inteles v-au platit ati scris articolul, dar ce-ar fi sa ne spuneti intr-un viitor articol care e treaba cu, contractele cadru de servicii bancare, care ne sunt bagate pe gat?

client AAA
greva
Sunt unul din cei 327, si culmea chiar daca avem calificativ AAA intram sin in "greva bancara"

Elena
Ridicol!
SusÈineÈi cÄ sunteÈi un ziarist adevÄrat dar nici mÄcar nu aÈi verificat pe portalul instanÈelor dacÄ existÄ acele douÄ procese. ParcÄ jurnaliÈtii au nevoie de surse credibile când afirmÄ ceva, dar dvs. nu sunteÈi un jurnalist! Se vede cÄ sunteÈi un no name ce aleargÄ dupÄ comisioane bune....CicÄ justiÈia este de încredere în România??? Pe ce lume trÄiÈi domnule? Sau aÈi scris din pÄdure acest âarticolâ? Doar aÈa se explicÄ aberaÈiile scrise la comandÄ! RuÈine! Ãn altÄ ordine de idei: DA, existÄ clauze abuzive în contractele noastre, dar cum vÄ depÄÈeÈte o activitate de REALÄ documentare, anterioarÄ redactÄrii unui material, n-aÈi ales decât sÄ rÄspundeÈi cu o altÄ Ã®ntrebare!

Alexandra
Greva Bancara
Ma intreb cat de bine s-a informat autorul "fara nume" al acestui articol, inainte de a scrie povestea asta??? Probabil deloc, avand in vedere ca doar presupune...si mai are tupeul sa arunce jigniri in stanga si-n dreapta...Normal, e usor sa o faci, sub protectia anonimatului. Se vede clar ca e un articol platit de BCR. E fals si se bazeaza doar pe presupuneri. Succes in continuare!

Elena
Ridicol!
Sustineti ca sunteti un ziarist adevarat, dar nici macar nu ati verificat pe portalul instantelor daca exista acele doua procese colective. Parca jurnalistii au nevoie de surse credibile cand afirma ceva, dar am uitat...dvs. nu sunteti un jurnalist ci un no name ce alearga dupa comisioane grase.... Cica justitia este de incredere in Romania!!!!Pe ce lume traiti domnule? Sau poate ati scris din padure acest "articol"??Doar asa se explica aberatiile scrise de altfel la comanda!!!RUSINE!!!!! In alta ordine de idei: DA, exista clauze abuzive in contractele noastre, dar cum va depaseste o activitate REALA de documentare, inaintea redactarii unui material, n-ati ales decat sa raspundeti la o intrebare cu o alta intrebare....

Claudiu
AAA
A, si pe langa faptul ca sunt printre cei 327 de clienti care vor protesta prin greva bancara, sa stiti ca sunt bun platnic, client AAA, mereu punctual si imi permit sa platesc ratele. Dar nu mai vreau. M-am saturat de mizeriile la care suntem supusi zi de ziu. PUNCT.

manuela
dumneavoastra cui faceti reclama?
Dar dumneavoastra cui faceti reclama?Daca economica face reclama "unui nebun"dumneavoastra pe ce va bazati ca a fost vorba de un singur nebun?Sunteti convins de acest lucru?Si eu am trimis aceasta scrisoare catre parlamentari si din cate se pare si altii au facut la fel deci nu este "un caz izolat"dar daca dumneavoastra sunteti atat de convins,va rog sa probati acest lucru?Ca sa credem ziarul dumneavoastra ci nu ziarul economic ...daca nu puteti proba inseamna ca a fost o reclama pentru BCR si faceti aceasta reclama,e dreptul dvs,dar nu ACUZATI.

dantes
Deranj
https://www.youtube.com/watch?v=ZYE9u68ipEE

draghi
anonim???
Nu suntem anonimi! suntem 327 pentru unul si unul pentru 327. Se pare ca anonimul sunteti dvs!

Augu
da, da, un nebun...
Nenea Bancheru,' si chiar daca "economica face reclama unui nebun", tu de ce-ai sarit asa, ca ars? Doar pt un nebun atat zbatere? S-a speriat wcr-ul doar de un nebun? Ha,ha, ha. S-a-nmuiat palosu' lu' Fat frumos.... '

elena
Bancherul ce e?
oare nu un anonim? de ce nu va informati inainte de a publica? cred ca v-ati gresit meseria!

de san che
santem talhariti de de 4 ani timp in care ne platim ratele!!!!!!!!!!!
Santem talhariti la drumul mare de catre WCR chiar nu intereseaza pe nimeni ? fac un apel la cei care vor fi raspunzatori de aceasta situatie in cazul ca va escalada aceasta grava problema .Domnilor veti raspunde cu capetele pentru ca nu puneti capat la aceste nelegiuiri...ganditiva bine pana ce nu va veti numara printre cei ce veti da socoteala cu ce aveti mai mai scump pe aceasta lume ceasul curge in defavoarea voastra ....veti plati pana la ultimul !

de san che
santem talhariti de de 4 ani timp in care ne platim ratele!!!!!!!!!!!
Santem talhariti la drumul mare de catre WCR chiar nu intereseaza pe nimeni ? fac un apel la cei care vor fi raspunzatori de aceasta situatie in cazul ca va escalada aceasta grava problema .Domnilor veti raspunde cu capetele pentru ca nu puneti capat la aceste nelegiuiri...ganditiva bine pana ce nu va veti numara printre cei ce veti da socoteala cu ce aveti mai mai scump pe aceasta lume ceasul curge in defavoarea voastra ....veti plati pana la ultimul !

Leo
Sa va fie rusine!
Va sunt mult prea dragi banii primiti de la banci. Si care in realitate sunt banii mei si ai altor colegi de suferinta. Noi va platim si voua comisioanele astea ca sa scrieti idiotenii. Si sa va doara in cot de sutele de mii de clienti spoliati de prietenii vostri, bancherii, fara nici un pic de jena. RUSINE!

iasi
fir ati voi sa fiti
mai pune unul la numaratoare. sunt aici si oricand ma voi arata. s a ales un reprezentant. esti idiot @bancherul.ro dar te las asa, in scoala ta de diplome pe banda rulanta

marin
cetatean roman
Camatarii astia de la BCR uita ca banii sunt la noi,noi putem trai fara ei,fara casele lor, invers nu se poate.Un prim pas a fost facut greva bancara pentru 29 de zile,astept momentul cand mii de romani vor pune capat hotiei si vor inceta total platile fata de acesti escroci care de ani de zile,cu sprijinul BNR, isi bat joc de vietile noastre. SA FIE CLAR PENTRU TOTI BANCHERII,IN ROMANIA DOMNIA BANCILOR A LUAT SFARSIT.

malinois
F*** you, banks!
Ce sa te astepti de la un site numit bancherul.ro. Ma jigodiilor, d-l Banita a avut curajul sa relateze adevarul si acuma il puneti la zid? Se trezeste incet-incet lumea si va vine de hac. Sa va vad cand se aduna, nu 300, ci 300 de mii care sa intre in greva bancara. Tot rahatul bcr-ist va cadea in genunchi.

unul inselat de bcr
ziarist manjit
Mai ziarist de doi lei, eu sunt unul dintre cei 327. Iti spun si numele dupa ce il spui tu pe al tau. Spui ca scrisoarea cuprinde acuzatii nefondate, ce scrii tu in rahatul asta de articol este fondat? Te-ai documentat macar 1% inainte sa scrii. Uite, eu iti demonstrez ca ceea ce se afirma in scrisoare este si adevarat, nu constatat de mine ci de o instanta din tara asta, iar ca asta sunt multe, multe: "1/ referitor la caracterul abuziv al clauzelor â Curtea considera ca prima instanta a aplicat in mod direct si echitabil Directiva 93/13/CEE, tinind seama si de jurisprudenta Curtii Europene, in sensul restabilirii echilibrului real intre clauzele contractuale, al prestatiilor reciproce, 2/ referitor comision de acordare â Curtea apreciaza clauza ca abuziva, intrucit asa numitele prestatii ale bancii nu deriva dintr-un contract incheiat, fiind anterioare intrunirii acordului de vointa al partilor contractante, ba mai mult, acesta este stabilit unilateral de catre banca, de vreme ce consimtamintul intervine dupa efectuare acestor prestatii. Costurile acestor demersuri anterioare acordarii creditului trebuie suportate de cel care le impune, respectiv banca, deoarece asupra acestora consumatorul nu si-a exprimat consimtamintul, ceea ce creeaza un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile reciproce ale partilor. 3/ referitor la comisionul de administrare â Curtea apreciaza clauza ca abuziva, intrucit imprejurarea ca acest comision se raporteaza la valoarea initiala a creditului si nu la valoarea soldului ramas, creeaza un dezechilibru semnificativ intre drepturile bancii si obligatiile ramase de executat de catre consumator. 4/ referitor la dobinda de referinta variabila, DRV. BCR depune la dosar o adresa intitulata â Explicatii pentru modificari ale dobinzii variabile ( DRV) pentru procese legate de acest tip de dobindaâ, in care arata ca se raporteaza la Euribor atunci cind indicele acesteia a fost in crestere, dar cind Euribor a scazut nu a mai considerat necesar sa se raporteze la acesta. Mai mult, BCR solicita instantei sa dispuna calcularea dobinzii respectind urmatorul algoritm;â valoarea indicelui de referinta Euribor la 6 luni, plus marja formata din valoarea diferentei dintre DRV si Euribor plus marja fixa din contractâ. In acelasi document, BCR solicita ca algoritmul de calcul transparentizat prin raportarea expresa la indicele obiectiv Euribor sa fie luat in considerare pentru viitor. â Curtea apreciaza clauza ca abuziva, de vreme ce DRV este raportata la o dobinda stabilita discretionar de banca si nu la indici de referinta obiectivi, verificabili, exteriori vointei bancii. Despre DRV nu se cunoaste in functie de ce criterii va fi stabilita de catre furnizorul de servicii bancare. Chiar daca ulterior, banca a procedat la o modificare a clauzei, sub pretextul adaptarii contractului la noile dispozitii ale OUG 50/2010, favorabile consumatorului, in realitate s-a produs efectul invers decit cel consacrat prin ordonanta, respectiv posibilitatea bancii ca, indiferent de cresterea sau diminuarea Euribor, dobinda datorata de consumator sa nu scada, deoarece aceasta urma a fi adaptata prin cresterea marjei fixe, astfel incit cuantumul dobinzii datorate sa nu fie micsorat niciodata. Curtea decide inlocuirea clauzei modificate cu clauza stabilita initial de parti, potrivit careia dobinda contractuala va fi formata din marja fixa de 1.5% la care se adauga Euribor. 5/ referitor la suplimentarea garantiilor aduse â Curtea constata ca si aceasta clauza ( 8.4 din Conditii generale de creditare) duce la crearea unui dezechilibru nejustificat intre prestatiile reciproce si interdependente al partilor. Scaderea valorii bunurilor constituite drept garantie poate fi influentata de factori obiectivi, independenti de atitudinea sau de vreun comportament al consumatorului, altfel spus, independent de vreo culpa a reclamantului in executarea obligatiilor contractuale. Transferarea totala a oricaror riscuri ce tin mai degraba de piata imobiliara creeaza indiscutabil un dezechilibru major intre prestatiile reciproce. De altfel, printr-o astfel de clauza se apreciaza culpabila reclamantului orice imprejurare ulterioara incheierii contractului care ar crea un risc pentru banca, ceea ce nu poate fi acceptat din perspectiva unui echilibru real al prestatiilor decurgind din contractul de credit." Daca in cazul meu se va intampla altfel voi merge la CEDO. Si nu este o amenintare, este o prevenire. Pana atunci voi face GREVA BANCARA idiotule! Poti sa-i raportezi si lui BCR ca doar nu te-a platit degeaba.

Nai Boss
anonim?
Si eu sunt unul din cei 327 si nu sunt chiar anonim. De fapt sunt un anonim -client AAA- care va intra in greva bancara. Asa ca informeazata inainta de a scrie un articol.....

Bogdan Radu
si eu sunt real
Salut. Aveti dreptate. Nu sunt NUMAI 327, de luni suntem mult mai multi. Anonim este cel care a scris articolul, bancheri din România sunt doar niÅte vânzÄtori, doar ca nu vând legume in piaÅ£a ci produse financiare pe care nici ei , unii, nu le înÅ£eleg. La fel si autorul de aici. Intre anonim si foarte multi este o diferenÅ£a, cea dintre fricos si dintre revoluÅ£ie. Noi vom demola mitul bÄncilor atotputernice, vom arÄta ca se poate o relaÅ£ie banca-client si pe respect reciproc. Si pentru ca banca inca nu Åtie ce este aia respect si echilibru . . O vom învÄÅ£a

gogu
Minciuni platite
Asa vad "Bancile" problema. Rusine sa va fie, va transmite un client AAA.

Mihai
Ireal
Un alt client ireal

florin
camatari
Minciuni, numai asta sunt tot ce sa scris in acest articol care se vede de la o posta ca este comandat de catre banca. Intradevar, rusine si iar rusine bancilor si acestor oameni care iau apararea acestor "camatari".

Luca
Felicitari 327
Felicitari Grupului 327, intr-un final guvernantii nostrii, PLATITI din BANII NOSTRII, vor accepta faptul ca sistemul bancar din Romania este putred si vor lua masuri. Conceptul ââToo big to failââ â prea mare ca sa dea faliment - sa dovedit a fi fals ( SUA â Lehman Brothers), si a persista in acest concept nu face altceva decit sa prelungeasca agonia iar caderea sa fie de cit mai de sus cu impact mult mai mare. Bancile fiind societati comerciale, oricite legi vor incerca sa modifice in favoarea lor, nu vor putea modifica legea nescrisa dar fundamentala a comertului â clientul este cel care aduce profit, iar fara clienti dispari natural de pe piata. Un exemplu foarte bun din Romania este RBS, o banca corporate care astazi mai are 10 sedii in tara iar din 29 Martie va mai inchide sediul din Timisoara. De ce au ajuns in aceasta situatie? Simplu: au crezut ca sint Zei pe Pamint â comisioane si dobinzi exagerate dar mai ales ignoranta si superficialitate in tratarea clientilor rezultatul fiind credite neperformante tot mai multe, clienti tot mai putini iar la final poate chiar disparitia ei de pe piata. BCR nu e departe de acest scenariu, singura teama a guvernantilor in acest moment este faptul ca nu exista in Romania o alta banca potenta care sa preia locul lasat de aceasta pe piata in cazul unui faliment. Guvernantii ar trebui sa inteleaga ca natura isi urmeaza cursul si sa nu-i mai tina in brate. Daca totusi nu inteleg, noi putem sa-i ajutam. Nu sint client BCR dar ma alatur protestului Grupului 327, si voi plati ratele cu 29 zile intirziiere.

Bancherul.ro
Cine este Bancherul.ro
Pentru ca am vazut multe acuzatii la adresa independentei Bancherul.ro, vrem sa-i linistim pe clientii BCR: Bancherul.ro este un site total independent (daca vreti o dovada, cititi doar un articol recent, nu toata arhiva, si anume: http://bancherul.ro/de-ce-uram-bancherii-pentru-ca-vor-sa-fie,-din-nou,-mai-presus-de-lege--10850), nu este platit de banci si nici nu-si doreste acest lucru, tocmai pentru a nu exista astfel de suspiciuni, cu toate ca nimic nu ne-ar impiedica sa criticam bancile daca acestea si-ar face reclama pe acest site. Asa incat puteti sa criticati fara probleme, dar fara injurii, calitatea articolelor de aici. Ceea ce va rugam insa este sa veniti si cu ceva "carne", cum spunem noi in propriul jargon, cu dovezi adica, cu fapte, atunci cand acuzati o banca de abuzuri. Nu e suficient niste nume de dosare, pentru ca putini au acces la informatiile din acele dosare, iar pana la urma stim cu totii ca exista decizii contradictorii pe aceleasi spete.

liliana
cum va numiti stimate jurnalist
dvs. cum va numiti? de ce nu va semnati articolul. adica faceti acelasi lucru de care ii acuzati pe clientii bcr. doar ca numele dansilor este cat se poate de public. dar de ce sa nu aruncati cu laturi si sa jigniti, ca doar va numiti bancherul si se stie bine atitudinea dumnealor fata de cei care platesc bani grei - pana una alta sa lasam totusi justitia sa-si spuna cuvantul- PANA LA CAPAT. daca se dovedeste ca justitia are un altrer ego similar cu numele stimatei dvs "publicatii verticale si independente"- atunci se vor impune pasii urmatori. numai respect

cosmin
un client fantoma
a citit autorul un contract/model de contract din perioada 2006-2009 ? si daca da atunci sa mai scrie un articol in care sa ne explice si noua modul de calcul al dobanzii de referinta variabila. poate mentioneaza in articol ca drafturile de contracte nu s-au dat acasa spre studiu, ci s-au incheiat in decurs de o jumatate de ora cand se semna contractul; poate ar vrea sa ne dea DREPUL LA REPLICA daca isi respecta deontologia profesiei sale. are acces la adresa mea de mail, ma poate contacta oricand sa stabilim o intalnire cu grupurile de clienti bacari.

luminitza
Unul din cei 327
N-ati vrea sa va prezentati dvs.? Este un articol tendentios, platit de bcr, probabil. Mai mult, cel ce si-a asumat calitatea de reprezentant ne poate mobiliza imediat, atat pe noi cat si pe altii care au inteles ce li se intampla si care doresc sa se alature protestului. Avem si hotarari judecatoresti in care judecatorii au vazut abuzurile. De ce se doreste restrictionarea judecarii acestor cauze doar la ICCJ? Va las sa raspundeti!! Dvs, in afara de presupuneri ce aveti?

sorin
raspunsul dumneavoastra
Daca doriti un dialog cu grupurile de oameni care dau bancile in judecata si care detin acea 'carne' de care aveti nevoie pentru articol, puteti incepe prin scuze publice, aici pe site, pe facebook si in toate mediile pentru ca ne-ati acuzat de anonimitate, de pretins in numele altora, acuzatii nefondate. Macar daca ati fi avut decenta de-a citi (si intelege) ce anume a respins curtea de apel. In plus nu inteleg ce anume aveti cu domnul Banita care a expus si parera bancilor de fiecare data. Mi se pare ca v-ati dus in derizoriu. Oricum pana cand nu va cereti public scuze nu avem ce construi. Multumesc

Ionut
SUNTEM 327
Hei, suntem 327 pagubiti care intramin greva bancara. Mai rau pentru voi este ca acum strangam un alt grup care va da in judecata BCR.

cosmin
acelasi client fantoma
diferenta dintre dvs. care nu ati semnat articolul, si articolul criticat este ca acolo este specificat macar un numar de dosar, si oricine poate accesa online dosarul, si se poate convinge de existenta clientilor, uitandu-se la partile din proces. Faceti acest mic exercitiu ca sa vedeti exact cum sta treaba cu cei 327 de clienti, prezentati de dvs ca fantome

george
din ciclul WCR-ul ataca
draga bancherule, Esti un sustinator al camatarilor cu acte in regula. Eu nu sunt printre cei 300 si ceva care au declarat greva bancara contra WCR-ului dar citind mizeria de articol am hotarat sa ma alatur si eu... Oare cum se dau diplomele la jurnalism? Banuiesc ca la fel de usor cum s-au dat permisele la Pitesti daca sunt oameni care pot debita ineptiile din acest articol.

florin cristea
coment
In mod cert este un articol comandat si platit . Platit nu cu bani multi , ci cu ffff putini din imensele sume incasate din putinul fiecaruia dintre clienti . Am pierdut doar o faza a unui proces...nu procesul....lupta continua . Dar am castigat cel putin dreptul de a comenta si de a striga lantul de nedreptati din tara asta .

ciprian
mizeria wcr
mda,client imaginar si eu.jegosi nenorociti ce sinteti,nu numai ca va fi greva bancara dar la un moment dat nu se va mai plati nimic.atunci sa va vad cum o sa va zvircoliti in chinuri.puterea e in miinele noatre

Ramona
si eu intru in greva
Asta asa, ca sa arat ca imi pasa. Si nu am credit la BCR, ci la alta banca.

Andrei
SCUZE PUBLICE
Este cam tarziu sa cereti "carne" si dovezi, dupa ce publicati un articol fara a va documenta inainte. Cum spunea Sorin, ar fic cazul poate sa demonstrati un pic de bun simt si sa va cereti scuze public fata de cei 327 "anonimi", dar in special fata de domnul Banita, care spre deosebire de dvs. a publicat un articol dupa ce a avut "carne" si dovezi. Cu stima, un anonim

Hagi Tudose
Practici comerciale incorecte - Fapte penale
Un jurnalist trebuie sa fie echidistant. Asa ar trebui sa fiti si dumneavoastra domnule/doamna ziarist. In orice tara din Vest consumatorii sunt protejati atat de lege, dar si de asociatii, mass-media. In cazul de fata BCR este un infractor si exista dovezi clare de santaj, inselaciune. Cu toate acestea plateste din greu case de avocatura influente, probabil cumpara judecatori, publicatii, inspectori anpc. Ca sa ce? Sa continue abuzurile. Jos palaria pentru toti jurnalistii care fac presa pe probleme reale si nu favorizeaza infractorii. RUSINEE BNR, RUSINE BCR. Acesti peste 300 de oameni, clienti AAA (cei mai buni platnici), nu vor decat sa li se spuna ce platesc. O dobanda cu un indice care nu are formula este nula absolut, dar oamenii vor sa plateasca ceea ce este legal. BCR nu vrea sa comunice aceasta dobanda, desi este obligata prin legislatie. Iata inca un site care ajuta clientii abuzati: bcr-clauze-abuzive.blogspot.com

Jeni Cimpineanu
Economica.ro
Interesant articolul Dvs. Interesant pentru ca nu aveÈi curajul sa vi-l asumati cu nume si prenume in timp ce vorbiti despre naivitatea unui jurnalist pe care îl nominalizati. Interesant ca vorbiti despre un client anonim ahtiat dupa dreptate de fapt si care reprezintÄ intradevar un grup de sute de persoane. Interesant pentru ca sunt mai multe astfel de grupuri care au acÈionat in instanÈa institutii asa zis bancare, de altfel foarte respectabile, nu-i asa, pentru faptul ca au introdus clauze abuzive in contractele de creditare. Si despre care Dvs, bancherul.ro, pare ca nu ati auzit. Poate ca aveÈi nevoie de ceva mai multÄ documentare. Cred ca era util sa încercati sa vedeÈi ca acel grup de clienÈi exista si se manifesta exact in sensul indicat de colegul Dvs. Jurnalist. Dar asta tine de profesionalism si de suma cu care a fost plÄtit articolul pe care nu aveÈi curajul sa îl semnati, precum si de identitatea, bancarÄ, a celui care a semnat cecul. Nu-i asa???!!!

Beatrice
calomnie
Stimate domnule "bancherul.ro". Se poate sa ne comunicati numele autorului acestui articol? Frumos ar fi ca acea persoana sa ceara scuze in mod public lui Mihai Banita pentru calomnie. D'aia avem presa pe care o avem, ca se trezeste unul ca cel de fata, sa arunce cu pietre....fara sa fi studiat problema in profunzime. Vreti "carne"? Va rog sa ma contactati pentru a va pune la dispozitie tone de sentinte din procesele clientilor cu Volksbank. Sau mai bine accesati http://clientivb.wordpress.com/ , gasiti acolo suficiente informatii pentru a va lamuri in ceea ce priveste clauzele abuzive..."care nu sunt chiar atat de abuzive". Noi ne-am permis sa le numim abuzive, in urma numeroaselor sentinte irevocabile existente. Si v-as ruga ca pe viitor sa nu mai emiteti afirmatii de genul "cu sprijinul unor avocati ahtiati dupa putere". Din punctul meu de vedere reprezinta o alta calomnie. Chiar nu s-a inteles pana acum din toate mesajele transmise ca NOI am cautat si rugat avocatul sa ne reprezinta si nu dansul pe noi? Stiti ca sunt o sumedenie de avocati mici, fara notorietate care cer de 4-5 ori mai mult decat am platit noi? Incercati sa va faceti cont pe grupurile de clienti, informati-va direct de la sursa si apoi emiteti judecati de valoare. Va asteptam cu articole corecte, bine documentate. Numai bine!

JP MORGAN
Stire Noua
Dar stiai Bai zootehnistule de author al acestui articol ca sunt 326 numai ptr bcr si alte sute ptr fiecare cocklita de Banca din romania ? Stiai ca este ideea de organizare a Unui partid care sa I reuneasca pe toti Romanii care au contracte cu BANCILE , Unii déjà executati de BANCI , altii in curs dee executare si altii care se chinuie sa traiasca? Atunci sa vezi Meci de Le Egal la Egal. Crakanatule daca vrei pot Invita pe toti sa ti trimita un email pe adresa ta ca sa te convingi de toti Cei 326. Deocamdata Esti un ratat

client anonim al VB
despre Volksbank pe cand un articol?
un alt client anonim si ireal, dar de data asta al Volksbank care, la fel ca si compatriotii de la Erste sunt "cu mainile curate", "nici usturoi nu au mancat, nici gura nu le miroase", si "nici nu" au mii de procese pe rol in tara si "nici nu" au pierdut irevocabil o mare parte din ele...

Dan
Client ireal Volksbank
Bancile sunt obisnuite sa castige... cu orice pret. Vezi primul an fara profit al BCR! Nu au aplicat OUG 50/2010, VB nu aplica sentinta in dosarul 10337/300/2012 care este executorie! Nu au nicio frica de nimeni. Au propriile "legi" pe care si le aplica in derularea activitatilor!

anonim VBR
Client anonim al VB bun platnic
tot la parandarat se ajunge. "Irevocabil"

adyss
client fantoma
Prezent! semneaza un client ireal

Bancherul.ro
Clarificari despre Bancherul.ro
Dupa cum se vede si din bannerul afisat pe Bancherul.ro, aceasta publicatie isi propune sa sustina excelenta in informatia financiar-bancara. Acesta este motivul pentru care s-a scris articolul despre stirea din Economica.net, stire care, in opinia noastra, are grave lacune profesionale, pe care le vom explica in continuare: 1. In primul rand, stirea este partinitoare, in sensul ca nu prezinta si opinia partii acuzate, respectiv BCR, ci doar a acuzatorilor, clientii bancii cu care aceasta se judeca; 2. Sursa informatiei, adica acea scrisoare adresata Parlamentului, este necredibila, intrucat autorul este anonim, la fel si numarul celor despre care se spune ca ar intra in asa-zisa greva bancara. Daca ar fi vorba de un document oficial, adresat Parlamentului, ar trebui ca acesta sa fie semnat de autor, precum si de cei 300 de sustinatori, astfel incat site-ul sa poata titra ca este, intr-adevar, vorba de 300 de persoane. 3. Din continutul scrisorii anonime publicate pe site reise ca autorul anonim al acesteia are un proces cu BCR pe care l-a pierdut in justitie. Se poate deduce, asadar, ca scopul scrisorii este acela de a face presiuni la Parlament in vederea intimidarii justitiei si obtinerii unei decizii favorabile autorului scrisorii (si a grupului), ceea ce nu este deloc corect si ar fi trebuit reflectat ca atare in stire. Aceasta, in schimb, subliniaza exact contrariul, si anume ca bancile sunt acuzate de clienti ca au facut presiuni asupra justitiei pentru a obtine decizii favorabile: Acestia reclama si abuzurile din justitie impotriva clientilor reclamanti, abuzuri care considera ca vin ca urmare a presiunilor bancherilor. 4. De altfel, in aceeasi scrisoare se spune ca justitia este influentata de puterea politica, mai exact chiar de catre premierul Victor Ponta, ceea ce reprezinta inca un atac incorect din partea autorului scrisorii la adresa independentei justitiei, atac ce ar fi trebuit amendat de autorul stirii. Metoda de publicare copy/paste a scrisorii anonime nu face decat sa promoveze gratuit niste interese ale unor grupuri si avocati ce nu par deloc corecte. Mai ales ca in scrisoare nu se aduce nicio dovada in sprijinul asa/ziselor abuzuri ale bancilor la adresa lor, constatate de justitie. Chiar in scrisoare se recunoaste insa ca exista decizii contradictorii ale justitiei in aceste cazuri, acesta fiind si motivul pentru care bancherii si BNR cer, mai mult sau mai putin justificat, ca instanta suprema sa clarifice aceste lucruri.

aurelian t
jos isarescu!
Pe banii nostrii, bnr-ul apara interesele austricecilor

Marius Cosmin
Sa va fie rusine!
Sa va fie rusine! Ce faceti voi nu e informare! E bataie de joc! Nu aveti masura si nici limita! Faceti jocul bancilor straine care incearca sa scoata 10 piei de pe noi. Cozi de topor!

Mihaela
anonimat si afirmatii fara valoare si nedocumentate
mai,draga, neprofesionistule, ca jurnalist nu te pot numi, sau te pot numi jurnalist in acceptiunea Antenei 3 (ceea ce suna jignitor),cred ca stiu de ce nu-ti dai numele...nu vrei sa se afle cat credit ai luat tu de la BCR si cum te-au strans "astia" cu usa sa scrii asemenea ineptii fara sa te documentezi; ia, zi, te-au scutit astia sa mai platesti comisionul de risc? sau tocmai ai primit un imprumut in conditii tare avantajoase? sau esti un credit neperformant pe care tot noi, astia dusi de nas de catre avocatii ahtiati de putere,trebuie sa-l platim?

Marian Daniel
Ziarist de kkt
O sa ai o mare surpriza de luni incolo bai anonimus. Sa ne numeri sa vezi cati vom fi.

invitatie
vrei carne de tun?
Bancherule, daca vrei sa ne pipai, pe unii dintre astia 327 (clienti BCR) si pe alti clienti de la alte banci, te asteptam maine,11 martie, ora 13.00 in fata la BNR. Sa nu-ti fie frica, nu-ti facem nimic numai ca noi avem o treaba iar tu ai zis ca vrei carne de tun. Ce zici, vii?

Elena
Sa va fie rusine!
Publicatie de pupincuristi in circuit bancar cu materialele la comanda, pline de oda si fotografii artistice cu conducatori de banci, mult iubiti.

nemtanu ovidiu
327
Ma numesc Ovidiu Nemtanu,sunt din Sibiu si fac parte din cei 327 de clienti abuzati de WCR,daca nu crezi vin-o pana la mine sa te conving ca am dreptate,sigur vei veni cu ideile "tale "si vei pleca cu ale mele . SA-TI FIE RUSINE!

luminitza
DU-TE, NENE, LA SCARA TA SI LASA JURNALISTII ADEVARATI SA FACA TREABA!
Ca sa poti sa afirmi ca NOI incercam sa intimidam justitia tre' sa ai mari probleme la mansarda! Acuzi pe dl. M.B. de partinirea vadita, ca nu a discutat si cu reprezentantii bancilor etc. Dumneata ai discutat personal cu vreunul din cei 3oo si de oameni? Articolul dumitale care ne arata cu degetul cat de obiectiv este? Te-ar interesa nr de inregistrare primite la documentele trimise? Faptul ca unul mai luminat in ale prevederilor legale si ale compozitiei literare (lol..te-ar putea oricand dovedi!!!) a compus un text la subiect pe care noi il transmitem fiindca rezuma exact ceea ne doare acum? Si noi cand trimitem documente undeva le semnam, cu nume si prenume in clar. DUMNEATA?! Ai o invitatie la pipait, pe 11 martie, ora 13.00 in fata la BNR...te bagi? Sa-i vezi cat de reali sunt si daca "au habar" ce e cu scrisoarea...

gugy
lamuriri
Raspunsuri: 1)Ziarul doar constata ca exista o scrisoare trimisa catre parlament si aici nu avea nevoie de aprobarea BCR 2)autorul sunt eu iar cei 326 exista (sunt parti in proces) si am si cnp-ul lor,asta ca sa vezi ca nu sunt persoane fictive 3)procesul nu s-a pierdut in justitie -studiaza pb inainte de a deschide gura si oricum daca pierdem in Romania mai exista CEDO doar ca acolo o sa primesc bani de la stat adica tot dintr- un imprumut facut de stat ca sa ne achite daunele (tuturor celor 327)...cine o sa plateasca acest imprumut?...cand o sa-ti creasca comisionul si dobanda,impozitul si tva sa stii din ce cauza ca ai fost un mare "naiv"cand ai tinut partea bancii... 4) atacurile "incorecte"le-a facut sistemul noi doar reactionam si sa nu uitam ca in data de 05.03.2013 BNR a organizat un seminar unde se aduceau in discutie "cluzele abuzive" dar cei abuzati nu erau invitati...ce spui,este corect?Eu centrez eu dau cu capul... si in ultimile 30 min doamna Pivniceru si-a amanat participarea deci avea banca+justitie+politic - consumator... Mai studiaza problema si sper sa faci un reportaj "corect" da-le clasa celor de la economica pentru ca stiu ca poti,am incredere in tine.Pe cand o stire "nepartinitoare"?

maria
greva bancara!
draga bancherule, esti un sustinator al camatarilor cu acte in regula! Eu sunt printre cei 300 si ceva care au declarat greva bancara contra WCR-ului !

client
greva bacara
Cred ca de fapt Bancherul.ro vrea doar sa fie citit! Dar e o mare magarie sa comentezi si sa iei partea bancilor=camatari.

Ionescu Dan
327
Deci daca am inteles corect domnule ziarist, ti se pare lipsit de deontologie sa permiti exprimarea mai multor opinii, sa nu slugaresti o banca, in conditiile in care aceasta a platit, cinstit, publicitate la ziarul tau. Domne, in principiu corect, doar sa va puneti si voi etichete

bogdan
domnilor lingai bancari
Pseudoziaristule , sper ca merita baniii incasati de la BCR . totusi am dori sa stim si noi cum te numesti sa stim de unde le luam, ce te recomanda in afara zoaielor scrise de voi.

furiosul
din partea unui inselat de banca
In afara ca subscriu celor 327 de colegi de suferinta si al altor ~ 1000000 de inselati , tot ceea ce-mi doresc este ca DUMNEZEU SA VA RASPLATEASCA INTOCMAI DUPA FAPTELE VOASTRE!!! Si daca nu o sa va placa.....

Diana
alt client in greva!
Pana cand credea bcr ca o sa platim mizeriile cu care ne-au incarcat precum camatarii fara acte legale? Chiar nu se astepta ca vom face asta pana la urma? Daca justitia nu-si face datoria si nu ia in considerare toate argumentele existente in dosarele noastre versus aberatiile Nestor, banca sa se astepte la un dezastru - 29 zile intarziere este doar un avertisment, sa nu creada bcr ca va rezolva cu influenta in instanta si gata! nuuuu noi nu vom ramane sclavi, indiferent de rezultat. ori platim rate corecte, ori nu le mai platim deloc!

ireal madrid
doh!!!
tot client in proces cu banca sunt si eu, ma nebunule

ovidiu
BCR = Campioana faradelegilor contractuale
Daca ati fi catusi de putin interesati de aceste clauze abuzive introduse de banci (clubul LOMBARD) in contractele clientilor, ati dori sa stiti mai multe referitor la JURISPRUDENTA CJUE care recomanda sanctionarea drastica a acestor banci prin eliminarea acestor clauze din contracte iar, in unele cazuri, contractele au fost considerate chiar lipsite de dobanda. Dupa ce studiati aceste cazuri (spete), luati-i de urechi si pe "nesimtitii" de la CJUE care au pronuntat asemenea "enormitati" . Dar, asa sunt unii "jurnalisti" ca voi, mazgalitori de hartie ... le e lene sa se informeze!

mirela
asta e jurnalism?mie imi pue a cacat
domnilor jurnalisti cind va plictisiti va apuca scrisu?sau cind va primiti cotizatia?sa va fie rusine!dar si asta cer prea mult de la niste fatalai trecuti prin scoala ca prin brinza cu diplome cumparate de tata pe euroi

clozeueyes
Clozeueyes
Domnule Bancher si eu fac parte din cei 327 . Suntem aici si existam. cei 327 nu sunt o inventie.

Viorel MG
Bancherului
Stmate domn, sunteti penibil. Sincer imi pare rau pentru Dv-stra ca ati ajuns atat de jos. Nu sunt unul dinter cei 327 de la BCR, sunt insa un alt client abuzat de sistemul opresiv al bancilor din Ro, deci sunt in cunostiinta de cauza fata de practicile abuzive ale bancilor din Ro (in cvasi-totalitatea lor straine), practici ingaduite de BNR - si chiar recomandate de FMI- pentru a acoperi gaurile creditelor neperformante acordate sistemului politico-mafiot ce guverneaza Romania. Noi ne-am saturat ca sa fim prostiti si furati de o gasca de impostori ieftini, ce se bazeaza doar pe faptul ca au temporar controlul. The "little have" are moving.

client
Holocaust
Futu-va: e corect cu cratima sau fara? Bancheri nemernici!

daciela c
bancherul
bancher de rahat! esti un alt site care face reclama clientilor nemultumiti prin prostiile care le debitezi. Si spun prostii cat cuprinde; slab, prost informat si ... nu mai am cuvinte...; a propos cine a platir articolul? Noi suntem clienti AAA, asta daca stii ce inseamna, ne platim ratele la termen, NU VREM sa platim abuzuri. De GREVA BANCARA ai auzit? tot noi "clientii nemultumiti" o sa o punem in aplicare. Ce zici de asta? Torni repede un articol? Hai curaj, ca prostia pluteste.

Marian Albu
asta e scrisul tau?
haaaaaaaahahhahaaaaaaahahhaaaaaaaaaaaa!!!! Ce artiol haios! Tu l-ai scris sau Isarescu? Articolul e de domeniul comediei, si nici nu m-a facut sa rad, dar pe mine m-a facut sa rad cand am vazut comentariile de la romanashi. Pai ba! , nu vezi ca nu ai nici un comentariu care sa te sustina? Cred ca esti cu moralul la pamant, ia niste pastile! Scuzati cuvintele, tre`sa fii cretin sa aberezi in asa fel. Domunule/doamna bancher.ro , tin sa va instiintez si pe d-voastra ca si eu subscriu la aceasta greva bancara, si eu v-am facut trafic pe acest site platit de bancheri, si imi pare rau ca am freceventat aceasta infectie de site ... sper sa fie ultima data cand mai calc in dezinformarea asta. Marian Albu - Buzau

ovidiu
esti printre profesionistii perversiunilor bancare
s-a gandit (pe bani, fireste, pe ai nostrii, tot fireste) neica nimeni din zona de mazgalit hartii, sa elucubreze pe marginea problemelor cu care se confrunta cred ca si mamica lui, dar el nu stie inca (pentru ca sarmaile au venit regulat cu rata, cand n-or mai veni o sa afle ca i-a executat BCR-ul plita).

lungu
BCR=CAMATARI
ma numar printre cei 327 care va protesta impotriva sistemului prin GREVA BANCARA. Scrisoarea noastra nu e anonima, este semnata de fiecare individula si trimisa autoritatilor de catre fiecare in parte.

ciocan laura
greva bancara
ma numar printre cei 327 care va protesta impotriva sistemului prin GREVA BANCARA

stef
jurnalism amator
sunt printre cei 327 si vreau sa va rog ceva: inainte de a scrie un articol de genul acesta, va rog informativa bine(la banca, la cei din proces, la tribunal, etc), ganditiva ca e un Dumnezeu care vegheaza si dupa aceea, cu constiinta curata scrieti, altfel..... Fiecare pasare pe limba ei moare. Asa sa va ajute Dumnezeu!

Jean Claude
Dezinformare
Un articol jenant.

dan
reclama mascata
este vb de o reclama mascata la comanda bcr ptr a-i descuraja pe cei ce vor sa se adreseze justitiei...marlani ieftini.

sectoristu65
credit BCR
As dori si eu sa ma afiliez la acest grup,sa devin nr.328,pt.a da BCR in judecata,cu privire la clauzele abuzive din contractul de credit(2006-2016),prin care banca practic imi fura banii din buzunar.Conform graficului de rambursare pt. rate fixe,ar trebui sa mai am de plata 2 sau 3 luni,dar dupa inceperea as zisei crize(2009)s-au modificat si s-au introdus tot felul de meschinarii in clauzele din contract(ex.comision de risc,care este nesimtit de mare,cca.30% din valoarea creditului,iar acum se numeste com.de administrare,chipurile e altceva+magaria aceea,cum ca banca isi rezerva dreptul de a modifica dupa bunul plac clauzele din contract,fara acordul consumatorului).Intrebarea este,daca platesc ratele dupa cum vrea banca,acel comision de risc imi va fi returnat? Sau o alta intrebare,daca achit ratele conform scadentarului efectuat odata cu semnarea contractului si pt.care am fost asigurat ca voi plati rate fixe si apoi nu mai dau nici un ban,ce mi s-ar putea intimpla?Si nu in ultima instanta,sa mai pun la socoteala faptul ca la ultimele discutii,inutile dealtfel,domnii de la banca s-au impiedicat in cuvinte la invocarea unor argumente si nu au putut sa-mi dea explicatii,ceea ce ma face sa cred ca totul e o mascarada bine ticluita,ca nici ei nu-i mai dau de cap!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

 



 

Ultimele Comentarii