BANCI | Stirea Zilei

Sfaturile unei banci austriece cu o traditie de 180 de ani in investitii cu banii bogatilor: "There is no free lunch" si "Act anticyclically"

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-18 23:08

Cazul Sima, Madof-ul Romaniei, care a reusit sa ademeneasca diverse vedete cu bani, inclusiv un fost ministru de Finante, nu reprezinta decat o dovada a lipsei educatiei financiare si a respectului fata de serviciile de calitate si de traditie oferite de institutii financiare specializate in administrarea averii bogatilor, precum bancile private sau serviciile de private banking ale marilor banci comerciale.

Iata ca nu a trecut mult de la patania cu pricina si o banca austriaca vine sa ne dea cateva lectii despre cum se pot face investitii cu randamente bune, dar mai ales sigure, inclusiv in vremuri de criza, pentru cei cu averi de la 1 milion de euro in sus. Si trebuie sa o credem, pentru ca face asta de aproape 180 de ani.

UniCredit Tiriac a anuntat lansarea serviciilor de investitii financiare pe pietele internationale pentru clientii de private banking prin intermediul colaborarii cu banca privata Schoellerbank, o subsidiara a Bank Austria din cadrul grupului UniCredit ce ofera servicii bancare pentru bogati din 1833. (VEZI detalii despre banca in documentul atasat)

UniCredit ofera servicii prin intermediul bancii private austriece inca din 2010, suma minima necesara pentru a fi investita fiind de 1 milion de euro pentru fiecare client.

Banca austriaca are deja in jur de 50 de romani carora le administreaza averile si are in plan sa atraga alti cateva zeci. (VEZI aici detalii si despre divizia de private banking a UniCredit Tiriac Bank)

Castigul obtinut, spun reprezentantii celor doua banci, este suficient de mare pentru a depasi randamentele obtinute de catre divizia de private banking din Romania, chiar si dupa scaderea impozitului pe profit care in Austria este de 35%, fata de doar 16% la noi.

In plus, clientii beneficiaza de confortul sigurantei investitiilor, intrucat Schoellerbank are un profil conservator, deviza ei fiind: invest rather speculate. De altfel, aceasta reputatie de banca ce realizeaza investitii conservatoare, dar cu randamente atractive si mai ales fara pierderi, chiar si in perioadele de criza, poate reprezenta un avantaj competitiv dupa ce mari banci private elvetiene, britanice sau americane au suferit pierderi insemnate in perioada crizei, activele clientilor acestora fiind afectate.

Sa vedem insa ce a spus astazi Stephan Maxonus (foto), director pentru clienti privati si institutionali la Schooellerbank, cu ocazia prezentarii serviciilor bancii in Romania:

"Schollerbank a fost infiintata de unul dintre cei mai bogati industriasi austrieci, Alexander von Schoeller, cu afaceri in tot imperiul Austro-Ungar, asadar inclusiv in Romania. Este o banca venerabila, cu o vechime de 179 ani, ce s-a transmis din generatie in generatie, fiind detinuta de familia Schoeller pana in 1979, si a supravietuit multor crize, inclusiv ultima, din 2008, cand putem spune ca nu am pierdut banii clientilor.

Facem parte din grupul UniCredit si avem locatii in fiecare capitala regionala din Austria. Banca este cotata de catre publicatia economica germana Handelsblatt ca fiind una dintre cele mai bune banci private din tarile germanice.

Datorita faptului ca este o banca austriaca, beneficiaza de secretul bancar, ceea ce este foarte important.

Principiile pe baza carora oferim sfaturi clientilor pentru realizarea investitiilor in titluri (strategia de investitii)

Banca a trecut prin multe crize, prin multe evenimente, iar esenta tuturor experientelor se poate reflecta in 8 principii pentru o investitie inteleapta.

Primul suna asa: Act anticyclically and don't be carried away by fashionable trends! Aceasta inseamna ca ar trebui sa investesti atunci cand nu o face toata lumea iar atunci cand toata lumea investeste, tu sa vinzi. Ne amintim ca nu cu mult timp in urma in toata presa se vorba de faptul ca Europa este pe marginea prapastiei, dupa ce la inceputul acestui deceniu preturile activelor si ale imobilelor din toate tarile europene, inclusiv din Austria, cresteau necontenit pentru ca toata lumea facea investitii.

Al doilea principiu este o vorba a americanilor: There is no free lunch. In special in piata financiara, nu capeti nimic gratis. Investitorii vor toti dobanzi ridicate si fara niciun risc, numai ca nu se pot obtine randamente ridicate fara risc.

Al treilea principiu: o prognoza nu e nimic altceva decat o prognoza, o probabilitate. Noi nu facem niciodata estimari cu privire la evolutia preturilor activelor, nu spunem, de exemplu, ca pretul aurului va ajunge la un anumit nivel, nu dam niciodata cifre. Din simplul motiv ca nimeni nu poate ghici viitorul. De altfel, un economist american, castigator al premiului Nobel, spunea ca exista doua tipuri de investitori pe bursa: cei care nu stiu ce va fi in viitor si cei care nu stiu ce va fi in viitor. Morala este ca nu trebuie sa ne bazam prea mult pe prognoze.

Un alt principiu este acela ca actiunile aduc un randamet mai bun decat obligatiunile, pe termen lung. Fireste ca va puteti intreba ce inseamna termen lung. Pentru fiecare dintre noi semnificatia este diferita, dar noi recomandam ca in cazul achizitiei de actiuni, termenul minim sa fie de 3-5 ani.

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR ce spune Stephan Maxonus despre clientii din Romania si cum serveste banca austriaca clientii romani

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii