BANCI | Revista presei

Raiffeisen Bank isi schimba strategia in Rusia, din cauza conflictului cu Ucraina si sanctiunilor impuse de UE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-07-29 23:17

Criza din Rusia, impotriva careia Uniunea Europeana impune noi sanctiuni in urma accidentului aviatic din estul Ucrainei, determina banca austriaca Raiffeisen Bank International (RBI) sa-si schimbe strategia subsidiarei din acesta tara.

Astfel Raiffeisen se va reorienta in Rusia mai mult pe sectorul retail, adica servicii pentru persoane fizice, si mai putin pentru companii, a spus seful bancii, Karl Sevelda (foto), într-un interviu acordat publicației austriece "Wirtschaftsblatt", citat de Reuters.

"Rusia este o piață importantă pentru noi ... dar vom aștepta și vom vedea cum va evolua situația. Vom face în continuare afaceri dar ne vom schimba obiectivele, preferând segmentul de retail în locul celui de corporate", a declarat șeful băncii austriece.

Marjele de profit în afacerile corporate au scăzut semnificativ dar cele de pe segmentul de retail nu au înregistrat scăderi, a apreciat Karl Sevelda, adăugând că Raiffeisen vrea să-și exploateze imaginea excelentă pe care o are în Rusia, cea mai profitabilă piață a RBI.

În condițiile în care UE pregătește impunerea de noi sancțiuni Rusiei, pentru rolul său în criza politică din Ucraina, Sevelda a făcut apel la o soluție echilibrată, apreciind că sancțiunile nu vor afecta numai Rusia ci și Ucraina și Uniunea Europeană.

Totusi, bancherul admite ca "nu pot fi sacrificate toate standardele morale și etice pentru bunul mers al afacerilor".

Sevelda a declarat că s-a întâlnit luna trecută la Viena cu președintele Vladimir Putin, care a subliniat că nu are nicio intenție de anexare si a estului Ucrainei, după anexarea peninsulei Crimeea.

"Am avut impresia că Putin nu este pregătit să sacrifice legăturile sale semnificative cu UE facand acest pas", a declarat șeful băncii austriece, adăugând că Ucraina este de asemenea interesată în găsirea unei poziții echilibrate între UE și Rusia.

In ceea ce priveste soarta afacerilor din Ucraina, unde Raiffeisen are de asemenea o subsidiara de marime importanta, pe care se pregatea sa o vanda, in cele din urma s-a decis amanarea vanzarii acesteia, in speranta ca că noul Parlament de la Kiev va restabili domnia legii și astfel nu va mai fi nevoie de ieșirea de pe piața ucraineană.

Raiffeisen a contramandat și vânzarea subsidiarei din Ungaria deoarece a primit o ofertă prea scăzută dar Sevelda a afirmat că situația din această țară este diferită de cea din Ucraina.

"Există pace în țară dar nu există pace între Guvern și bănci", a declarat șeful RBI referindu-se la eforturile autorităților de a cere băncilor să plătească pentru așa zisele practici incorecte de acordare a creditelor.

Sevelda a avertizat că deciziile Guvernului de la Budapesta amenință să provoace pagube masive întregului sistem bancar din Ungaria.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Revista presei



Banca Feroviara a fost cumparata de Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care ofera servicii IT pentru banci

Olimpiu Balas, patronul New Business Dimensions, o firma care are ofera servicii IT pentru banci, a cumparat 63% din Banca Feroviara de la Valer Blidar, seful Astra Vagoane Calatori din Arad, conform informatiilor publicate in presa, care precizeaza ca tranzactia a fost aprobata de Banca detalii

NN Pensii a investit pagubos banii viitorilor pensionari romani intr-o firma falimentara din Germania - Wirecard

Fondul de pensii private NN Pensii, cel mai mare din Romania, a fost acuzat de Ziarul Financiar ca a investit intr-un mod pagubos banii viitorilor pensionari romani din Pilolul 2 de pensii intr-o firma germana, Wirecard, un procesator de plati prezent si in Romania, care a fost prins cu o frauda detalii

BNR dezvaluie ca 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un mecanism de spalare de bani proveniti din Rusia prin firme din Ghimpati - Giurgiu, caz in care a fost sesizat si DIICOT

Banca Nationala a Romaniei (BNR) dezvaluie ca nu mai putin de 17 banci sunt suspectate de a fi implicate intr-un amplu mecanism de spalare de bani negri proveniti din Rusia, prin intermediul unor firme din Ghimpati, judetul Giurgiu, care si-au deschis conturi la bancile romanesti, probabil cu detalii

In cel hal a ajuns Capital.ro! Un biet site de fake news (clickbait) promovat chiar de Google, desi e conflict de interese

Odata o revista de afaceri de calitate, pe vremea cand era detinuta de grupul de presa Ringier, Capital, cumparata in 2011, impreuna cu Evenimentul Zilei, de Dan Andronic, fiul celebrului caricaturist Adrian Andronic, a ajuns acum un biet site de "clickbait", adica de titluri inselatoare si detalii

 



 

Ultimele Comentarii