BANCI | Ultima Ora

Cazul furturilor de bani din casetele de valori ale Raiffeisen si BCR a fost preluat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-11-12 12:24

Cele doua cazuri recente de furt de bani din casetele de valori ale unui client Raiffeisen Bank din Prahova si a unui numar de 12 clienti ai sucursalei BCR din Pitesti vor fi investigate de catre Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mihail Nitu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, în temeiul art.209 alin.41, preluarea a două cauze de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti în care se efectuează cercetări cu privire la furtul unor sume de bani şi bunuri din casetele de valori închiriate la 2 unităţi bancare, anunta intr-un comunicat Parchetul de pe langa Inalta Curte.

"Considerentele care au stat la baza preluării au vizat complexitatea cauzei, dată de faptul că infracţiunile au fost săvârşite pe raza a două judeţe, coroborată cu prejudiciul ce depăşeşte suma de 2.500.000 euro, impactul mediatic al cauzei, precum şi soluţionarea cu celeritate a acesteia", arata institutia.

Cauza a fost înregistrată la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, se mai arata in comunicatul Parchetului.

Primul caz de furt din casetele de valori ale bancilor a aparut la o agentie Raiffeisen Bank din Prahova, in luna iulie 2013.

Primarul comunei Plopu din judeţul Prahova, Adrian Bălănescu, a reclamat că dintr-o casetă de valori închiriată în incinta unei agenţii Raiffeisen Bank din Ploieşti i-au dispărut bani şi bunuri a căror valoare este de aproape un milion de euro, el depunând o reclamaţie la Poliţie în acest sens. Vezi aici mai multe detalii despre acest caz.

In luna octombrie 2013 a aparut al doilea caz, la sucursala BCR din Pitesti, de o amploare mult mai mare, intrucat 12 clienti ai bancii au reclamat ca li s-au furat banii si bunurile din casetele de valori, valoarea pierderilor fiind de ordinul a peste 2 milioane de euro.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor citate de Mediafax, ar exista doi suspecti care ar fi furat banii din respectivele casete, deschise cu chei pe care le-ar fi avut de mai demult, atunci cand ei insisi aveau inchiriate respectivele casete de la banca si au facut dubluri ale cheilor. Vezi aici mai multe detalii despre cazul din Pitesti.

BCR a declarat ulterior ca nu exista dovezi privind implicarea angajatilor bancii in furtul din casetele de valori din Pitesti. Banca a anuntat insa ca va face o revizuire completa a procedurilor si standardelor de securitate.

Inspectoratul General al Poliției Române (I.G.P.R.), băncile şi Asociaţia Română a Băncilor (A.R.B.) colaborează în vederea identificării suspecţilor infracţiunilor de furt din casetele de valori închiriate la unele unităţi bancare, a anuntat IGPR  intr-un comunicat.

Cum au reusit hotii sa fure din casetele de valori ale bancilor? 3 scenarii posibile

Casetele de valori ale bancilor pot fi un mijloc de spalare a banilor murdari si de finantare a terorismului, a avertizat institutia competenta, ONPCSB.

Comentarii

iulian
Mai este cineva in situatia mea ?
Mai a fost cineva talharit, santajat, batut si amenintat de Florea Stefan Bogdan ?



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii