BANCI | Ultima Ora

BCR spune ca nu exista dovezi privind implicarea angajatilor bancii in furtul din casetele de valori din Pitesti. Banca face o revizuire completa a procedurilor si standardelor de securitate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-10-29 18:49

Dupa ce un numar de 8 persoane au reclamat ca li s-au furat bani si bunuri din casetele de valori din sucursala BCR din Pitesti, banca precizeaza, intr-un comunicat, ca pana acum nu exista nicio dovada privind implicarea angajatilor in aceste cazuri.

Pe de alta parte, in urma acestui incident, banca a decis sa initieze o revizuire completa a standardelor de securitate si a procedurilor aferente in cadrul tuturor unitatilor BCR in care se afla casete de valori.

Iata comunicatul BCR:

"Siguranta serviciilor BCR pentru clienti este pe primul loc, iar toleranta fata de astfel de incidente este zero. Specialistii bancii colaboreaza intens cu Politia si a pus la dispozitia anchetatorilor toate probele materiale si înregistrarile electronice pentru stabilirea adevarului.

Asteptam finalizarea anchetei, pana in acest moment neexistand nicio dovada despre implicarea unor angajati ai bancii in incidentele reclamate.

Banca nu are obligatia legala de a acoperi pierderile clientilor, dar consideram ca avem obligatia de a evalua orice factori si proceduri interne care ar fi putut influenta aparitia incidentului. Vom trata orice obligatie morala in sensul despagubirii clientilor in mod responsabil si echilibrat cu ajutorul organelor acreditate.

In urma incidentului, facem o revizuire completa a standardelor de securitate si procedurilor aferente in cadrul tuturor locatiilor unde oferim acest serviciu.

Reamintim faptul ca banca ofera serviciul de inchiriere a casetelor de valori fara a solicita clientilor declararea continutului acestora; clientii sunt singurii care cunosc ce contin si cat valoreaza bunurile din casetele de valori proprii.

Conform procedurii, clientii NU sunt insotiti de personalul bancii in momentul deschiderii efective a casetelor de valori, astfel incat functionarii bancii nu pot vedea in niciun fel continutul acestora."

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii