BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-09-09 22:50

Creditul ipotecar al CEC Bank ramane cel mai ieftin, cu o Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda, cat si comisioanele, de 5,81%.

Locul secund in topul celor mai ieftine credite pentru locuinte revine Credit Europe Bank, cu o DAE de 6,04%, un salt spectaculos, de pe ultimele locuri in urma cu doua luni, in iulie, datorita reducerii marjei de dobanda de la 3,84% plus IRCC la 3,25% plus IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor).

Banca acorda insa credite ipotecare cu aceasta dobanda numai pentru locuintele aflate in orasele mari din tara, de aceea oferta Credit Europe Bank nu este relevanta pentru toti consumatorii.

Banca Romaneasca, in schimb, aflata pe locul trei in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare, cu o DAE de 6,10%, acorda imprumuturi cu acest cost pentru locuinte din toate localitatile tarii.

Si Alpha Bank a scazut dobanda variabila la creditul ipotecar, prin diminuarea marjei fixe de la 3,75% la 3,45%.

De asemenea, Alpha Bank devine a patra banca, dupa BCR, BRD si Unicredit, care introduce in oferta creditele cu dobanda fixa in primii cinci ani de rambursare.

Astfel, dobanda fixa la Alpha Bank in primii cinci ani este 6,50%, mai mare decat la celelalte banci, dupa care se aplica o dobanda variabila de 6,23%, valoarea din prezent, in functie de IRCC.

De partea opusa, bancile cu cele mai mari dobanzi pentru creditele imobiliare sunt BRD, Garanti Bank si Unicredit.

BRD ramane singura banca la care gasim un credit ipotecar cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare, de pana la 30 de ani, de 8,16%, cu doar un punct peste cea mai mica dobanda variabila, de 5,13%, la CEC Bank.

BRD are, insa, si a doua cea mai mare dobanda variabila, dupa Garanti Bank: 6,40% (IRCC plus 3,77%), iar DAE ajunge la 7,23%.

Alte banci mari, precum Banca Transilvania (BT), BCR si ING, se afla in partea de sus a clasamentului cu cele mai mici dobanzi.

In concluzie, majoritatea bancilor au mentinut dobanzile la creditele ipotecare, in timp ce doua (Alpha Bank si Credit Europe Bank) le-au diminuat, fata de valorile din luna iulie.

De altfel, si statisticile Bancii Nationale a Romaniei (BNR) ara ca DAE medie la creditele ipotecare a scazut de la 6,2% in decembrie 2018 la 5,57% in iunie 2019, pentru ca in iulie sa apara o noua crestere, la 5,71% pe an.

 

Comentarii

Anonim
Credite ipotecare OTP Bank
Bună ziua! Am observant că OTP Bank lipsește din clasament. Îmi puteți spune din ce motiv? Mulțumesc!

Vasile Coman - Bancherul.ro
dobanda credite ipotecare OTP Bank
Draga Anonim, iti multumim pentru intrebare, pentru ca ne da ocazia sa prezentam o problema a acestei banci, OTP Bank, si anume publicitatea inselatoare si informarea necorespunzatoare a clientilor cu privire la dobanda pentru creditele ipotecare, dar si la cele pentru consum. Astfel, OTP Bank isi face reclama cu formula "dobanda de la x%", fara sa precizeze nici in ce conditii se aplica aceasta dobanda, nici pana la ce nivel poate ajunge dobanda, asa cum face ING Bank, un exemplu de buna practica, in opinia noastra. Pentru ca nu am reusit sa identificam in ce conditii sunt valabile dobanzile publicate de OTP Bank si care este dobanda standard la creditele ipotecare, aceasta banca fiind, de altfel, o exceptie in aceasta privinta, am decis sa nu includem banca in clasament, pana la clarificarea acestor aspecte.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii