BANCI | Profil

BCR castiga procesul cu SIF Oltenia, care a contestat fuziunea bancii cu subsidiarele imobiliare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-01-31 23:02

Tribunalul Bucuresti a respins cererea SIF Oltenia, actionarul minoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), de a nu aproba fuziunea bancii cu subisidiarele sale, BCR Real Estate Managenent SRL (REM) si Bucharest Financial Plazza SRL (BFP), firme care detin in proprietate sediul central al BCR, cladirea din Piata Victoriei, de langa Palatul CEC, precum si majoritatea unitatilor BCR din toata tara.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel la instanta superioara, Curtea de Apel Bucuresti.

Solutia pe scurt: "Admite cererea. Dispune înregistrarea în registrul comerţului a menţiunii privind fuziunea prin absorbţie, dintre Banca Comercială Română S.A., în calitate de societate absorbantă şi BCR REAL ESTATE MANAGEMENT S.R.L., respectiv BUCHAREST FINANCIAL PLAZZA S.R.L., în calitate de societăţi absorbite, conform Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor B.C.R. S.A. nr. 2.1/23.11.2016, Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor REAL ESTATE MANAGEMENT S.R.L. nr. 3/23.11.2016, Deciziei Asociatului Unic al BUCHAREST FINANCIAL PLAZZA S.R.L. nr.1/23.11.2016 . Dispune publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a a menţiunilor referitoare la fuziune, a actului constitutiv actualizat, precum si a Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor B.C.R. S.A. nr. 2.1/23.11.2016, a Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor REAL ESTATE MANAGEMENT S.R.L. nr. 3/23.11.2016, a Deciziei Asociatului Unic al BUCHAREST FINANCIAL PLAZZA S.R.L. nr.1/23.11.2016. Dispune înregistrarea în registrul comerţului a cuvenitelor menţiuni incluzând şi: dizolvarea societăţilor absorbite, fără a se intra în lichidare, radierea societăţilor absorbite din registrul comerţului, continuarea existenţei societăţii absorbante cu forma juridică actuală, majorarea capitalului social al acesteia, preluarea de către societatea absorbantă a tuturor drepturilor şi obligaţiilor societăţii absorbite, prin transmiterea universală a activelor şi pasivelor acesteia din urmă. Respinge cererea de intervenţie ca neîntemeiată. Respinge cererea petentei B.C.R. S.A. de obligarea a intervenientei la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Executorie. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 30.01.2017."

SIF Oltenia a cerut justitiei sa anuleze si Hotararea AGEA a BCR din data de 23.11.2016, in care s-a aprobat fuziunea, caz care inca nu s-a judecat.

SIF Oltenia nu a raspuns la intrebarile Bancherul.ro privind motivele pentru care a contestat fuziunea.

BCR a precizat urmatoarele: "Fuziunea dintre BCR si REM si BFP reprezinta o simplificare operationala necesara, avand in vedere faptul ca BCR este actionar majoritar in ambele entitati, detinerile fiind de aproape 100%, iar cele doua companii isi desfasoara activitatile comerciale prin intermediul BCR. Activitatile celor doua subsidiare vor fi internalizate, fuziunea contribuind semnificativ la simplificarea structurii grupului BCR si guvernantei corporative."

Ca efect al fuziunii, BCR a facut actionarilor minoritari o oferta de cumparare a actiunilor detinute de acestia, la un pret care va fi evaluat de Deloitte Consultanta SRL, conform deciziei Oficiului Registrului Comertului, raportul de evaluare avand termen de depunere 28 februarie 2017.

SIF Oltenia detine 6,2973% din actiunile BCR, echivalentul a aproximativ 90 de milioane de euro, in timp ce Erste Bank, actionarul majoritar, are 93,5783% din capitalul celei mai mari banci romanesti.

Alti actionari persoane fizice mai detin 0,1229% din actiuni, iar alti actionari persoane juridice au 0,0015%, SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana cu o actiune fiecare.

SIF Oltenia a ramas singura dintre cele cinci SIF-uri care nu a acceptat, in 2011, oferta Erste Bank de a-si vinde detinerea la BCR. De atunci, Erste Bank a incercat de mai multe ori sa negocieze cu SIF Oltenia preluarea actiunilor acesteia, dar fara succes.

Taguri: procese  SIF Oltenia  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Tribunalul Bucuresti  card euro  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Garanti BBVA urmareste ca majoritatea cererilor de credit sa fie facute prin aplicatia bancii

Garanti BBVA raportează rezultate semnificative, la patru luni de la introducerea noilor funcționalități în aplicația de Mobile Banking, care permit clienților să solicite rapid și ușor credite de nevoi personale și Bonus Card, fără a se deplasa în agenții, anunta banca detalii

Schimburi valutare non-stop in timp real, pentru clientii firme ai Libra

Libra Internet Bank oferă clienților business posibilitatea de a efectua schimburi multi-valutare în timp real, prin intermediul platformei Live FX, implementată printr-un parteneriat cu Visa, unul dintre liderii globali în plăți digitale, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Credite pentru firme cu garantii InvestEU de la Garanti BBVA

Garanti BBVA și Fondul European de Investiții (FEI) au semnat un acord strategic, prin care oferă garanții de minim 30 milioane de euro, pentru a crește competitivitatea și sustenabilitatea companiilor românești, conform unui comunicat de presa, in care se adauga: Garanția detalii

Aplicatie noua pe iPhone pentru acceptarea platilor contactless in magazine

Global Payments s.r.o., joint-venture între Global Payments (NYSE: GPN) și Erste Bank, anunță că începând de astăzi permite comercianților din România, Cehia și Austria să accepte plăți contactless prin Tap to Pay pe iPhone, într-un mod simplu și rapid, detalii

 



 

Ultimele Comentarii