Criza COVID-19 | Ultima Ora

Bancile au accelerat creditarea in luna iulie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2020-08-25 19:23

Creditele in lei acordate de banci populatiei si firmelor au sporit in iulie intr-un ritm mai alert decat in luna precedenta, arata statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Astfel, soldul de credite in lei pentru populatie (de nevoi personale si pentru locuinte) a crescut cu 1,6 miliarde lei in luna iulie (1,4%), dupa ce in iunie avansul a fost mai lent, de 1 miliard de lei (0,9%).

Valoarea totala a creditelor in lei acordate de banci populatiei a ajuns astfel la aproape 114 miliarde lei, un nou nivel record.

Creditele in euro, care se pot obtine doar de persoanele cu venituri in aceeasi moneda, au continuat sa scada, la 29,6 miliarde lei.

Soldul total de credite pentru populatie, in lei si valuta, a ajuns in iulie 2020 la 146,6 miliarde lei, in crestere cu peste un miliard de lei fata de luna precedenta, de asemenea un record istoric.

Creditele in lei obtine de firme de la banci au inregistrat o ascensiune de 1 miliard de lei (1,5%) in iulie fata de luna precedenta, cand au avut un ritm de crestere lunar usor mai scazut, de 0,9 miliarde lei (1,3%).

Creditele in euro pentru companii au stagnat in iulie la echivalentul a 46,7 miliarde lei.

Soldul total, in lei si valulta, al creditelor acordate de banci societatilor financiare a ajuns in iulie la 117,3 miliarde lei, in crestere cu un miliard fata de luna precedenta, insa se afla inca sub nivelul dinaintea izbucnirii pandemiei, in martie, cand avea valoarea de 118,3 miliarde lei.

Totalul creditului neguvernamental din bilanturile bancilor a avansat in iulie cu 0,8%, la 272,1 miliarde lei, un ritm dublu comparativ cu iunie, cand cresterea lunara a fost de doar 0,4%, a anuntat astazi BNR.

Si depozitele rezidentelor clienti neguvernamentali ai bancilor au crescut in iulie cu 0,4% fata de luna anterioara, la 383,6 miliarde lei, dupa ce in iunie s-a inregistrat o contractie lunara de 0,4%, din cauza diminuarii disponibilitatilor banesti ale firmelor, atat in lei, cat si in valuta.

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  credite firme  banca  credite IFN  credite nevoi personale  depozite bancare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii