BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania imprumuta 40 milioane dolari de la IFC pentru consolidarea capitalului

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-01-28 09:52

Banca Transilvania (BT) urmeaza sa primeasca un credit subordonat in valoare de pana la 40 de milioane de dolari de la International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, bani destinati consolidarii capitalului bancii, putand fi luati in calcul drept capital de rang II, potrivit datelor publicate de institutia financiara intenationala.

BT avea o rata a solvabilitatii de 12,4% la finalul lunii septembrie 2013, cu profitul la 9 luni inclus, sub media sistemului bancar, de 13,92%.

Imprumutul, acordat prin fondul de capitalizare al IFC, pe o perioada de 10 ani, fara a fi dezvaluite costurile acestuia, se va rambursa intr-o singura transa, la scadenta, si va putea fi luat in considerare drept capital de rang II (Tier II).

IFC este din 2004 unul dintre actionarii Bancii Transilvania, banca la care un grup de 27.000 de persoane detin actiuni reprezentand 22,5% din capitalul bancii, BERD este cel mai mare actionar, cu 14,61%, urmat de Bank of Cyprus, SIF-uri si IFC, se mai arata in proiectul de finantare.

IFC mai precizeaza ca scopul finantarii este de a ajuta banca „bine condusa” sa-si intareasca baza de capital. „Cu un capital consolidat, banca va putea sa-si realizeze strategia de crestere si sa-si mentina prezenta sistemica, fiind pe locul 3 in topul bancilor romanesti dupa valoarea activelor si o retea de 550 de unitati”, se arata in proiectul de finantare al IFC.

De asemenea, imprumutul va ajuta BT sa-si majoreze volumul de credite pentru IMM-uri, un segment strategic penntru banca romaneasca.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii