BANCI | Ultima Ora

Atentie, clienti Citi Bank! Din 1 iulie ati devenit clienti Raiffeisen!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-07-04 14:04

Cei 100.000 de clienti persoane fizice ai CitiBank, cu credite de 90 de milioane de euro si depozite de 175 milioane euro, au devenit, din 1 iulie, clienti ai Raiffeisen Bank, dar doar din punct de vedere legal, nu si efectiv, in urma acordului incheiat intre cele doua banci si aprobat de Consiliul Concurentei. Clientii Citi Bank vor obtine statutul de client efectiv al Raiffeisen abia incepand din luna august, cand banca le va trimite propriile ofertele de conturi, carduri, credite, depozite, ce le vor inlocui pe cele ale Citi Bank. Aceasta “perioada de tranzitie”, cum este denumita, este preconizata a dura 6 luni, timp in care clientii pot sau nu sa accepte conditiile oferite de Raiffeisen.

“La 1 iulie 2013 a fost finalizata tranzactia care implica achizitia portofoliului de clienti persoane fizice al Citibank Romania de catre Raiffeisen Bank. Cu aceasta ocazie, iti uram bun venit in familia Raiffeisen Bank!”, se arata intr-un anunt postat pe site-ul Raiffeisen Bank.

Ce trebuie sa stie clientii

Citi Bank si Raiffeisen au pus la dispozitia clientilor, pe site-urile celor doua banci, informatii utile cu privire la transferul clientilor.

Acestia trebuie sa stie ca dupa 1 iulie urmeaza asa-zisa “perioada de tranzitie”, estimata a dura in jur de 6 luni, adica pana la sfarsitul anului, perioada in care Citibank va continua sa administreze conturile, produsele si serviciile transferate catre Raiffeisen Bank. Cu alte cuvinte, “termenii si conditiile stabilite cu Citibank vor continua pana la sfarsitul perioadei de tranzitie.” 

Ceea ce inseamna ca actualii clienti ai Citibank vor folosi in continuare cardurile si celelalte produse ale bancii, in conditiile din prezent. De exemplu, cardurile Citibank vor putea fi folosite in continuare in aceleasi conditii la ATM-urile Citi si ale Raiffeisen, pana la schimbarea cardului din Citi in Raiffeisen.

Nici contractele aferente produselor Citibank nu vor fi modificate, cu exceptia situatiilor in care clientii nu sunt de acord cu transferul sau doresc sa se mute la alta banca. In aceste cazuri, ei trebuie sa se adreseze de acum inainte Raiffeisen Bank, aceasta fiind acum responsabila de contractele clientilor Citibank.

“Orice schimbare contractuala va fi notificata si implementata de Raiffeisen Bank in acord cu prevederile legale aplicabile”, spune banca.

Raiffeisen precizeaza ca in cursul lunii august 2013, va trimite clientilor o informare scrisa cu privire la oferta comerciala a Raiffeisen Bank, astfel incat, pana la transferul final al conturilor in sistemele Raiffeisen Bank, acestia sa cunoasca beneficiile, persoanele de contact si canalele de comunicare pe care banca le pune la dispozitie.

Alte intrebari si raspunsuri despre transferul clientilor Citibank la Raiffeisen

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii