BANCI | Ultima Ora

Zona euro intra in a 2-a recesiune dupa izbucnirea crizei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-15 12:49

Zona euro a reintrat in recesiune in perioada iulie-septembrie, a doua dupa criza financiară globală din 2009, in conditiile in care rezistenta economiei franceze nu a putut compensa prabusirea altor piete europene, iar Germania abia se mai taraste.

Producția economică a celor 17 tari din zona euro a scăzut cu 0,1% în trimestrul al treilea, conform Eurostat, după o scădere de 0,2% în al doilea trimestru.

Aceste două trimestre consecutive de contractie a trimis oficial in recesiune zona euro, al carei PIB are o valoare de 9,4 trilioane de euro. Economiile Italiei și Spaniei sunt deja in scadere de aproape un an, in timp ce Grecia trece printr-o criza puternica.

Germania și Franța, cele mai mari economii din zona euro, au reușit o creștere de 0.2% în trimestrul 3. Economiile altor tari mari, precum Italia, Spania și Olanda, sunt in scadere, iar cea a Belgiei, un mare exportator, a stagnat.

In intreaga Europă au loc proteste împotriva reducerilor de cheltuieli guvernamentale despre care factorii de decizie din UE spun ca sunt esențiale pentru a pune capăt crizei datoriilor, dar pe care alții dau vina pentru contracția economică.

"Suntem acum într-o recesiune dubla, care este în întregime cauzata de noi", a declarat Paul De Grauwe, un economist la London School of Economics. "Aceasta este rezultatul austeritatii excesive din țările din sudul Europei și reticentei celor din nord de a face altceva", a spus el, citat de Reuters.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii