BANCI | Stirea Zilei

Volksbank Romania ramane banca austriaca, rusii de la Sberbank nu vor sa o cumpere

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-05 21:18

Reuters si presa austriaca dau mai mult ca sigura incheierea tranzactiei prin care Volksbank International, cu exceptia Volksbank Romania, va fi vanduta in aceasta luna bancii ruse de stat Sberbank.

Pretul vehiculat, se pare aspectul cel mai greu de negociat, este in jurul a 700 de milioane de euro, in conditiile in care banca austriaca este presata sa faca rost de lichiditati pentru a rambursa ajutorul de stat primit pentru a rezista in perioada crizei.

Se pare ca Volksbank Romania, care este, de altfel, cea mai mare sucursala din cadrul Volksbank International, cu active de 5 miliarde de euro, nu va fi vanduta rusilor, care nu o vor din cauza pierderilor inregistrate de aceasta anul trecut.

In aceste conditii, Volksbank Romania va ramane in proprietatea grupului austriac OVAG (Österreichische Volksbanken-AG).

E bine, e rau? Sberbank este cea mai mare banca din Rusia, este controlata de stat si realizeaza niste profituri uriase in perioada de criza.

Sberbank a realizat in 2010 un profit net de 181,6 miliarde ruble (6,4 miliarde dolari)

OVAG, care a revenit pe profit in 2010, odata cu scaderea provizioanelor la mai putin de jumatate, este in proces de a restitui capital de un miliard de euro primit de la statul austriac in timpul crizei financiare. Bancile regionale care controleaza grupul au convenit sa contribuie cu 300 de milioane de euro pentru plata unei transe scadente in acest an. Volksbank a anuntat ca vanzarea de active ii va permite plata unor transe de 300 de milioane de euro in 2014 si de 400 de milioane de euro in 2018.

Banca, a patra ca marime in Austria, conteaza pe vanzarea de active pentru imbunatatirea ratei de adecvare a capitalului, insa timpul ramas pana la publicarea testelor de stres europene este redus.

Banca austriaca se afla, de asemenea, in negocieri pentru a vinde o participatie de 6% la grupul bancar Raiffeisen Zentralbank (RZB) catre ceilalti actionari RZB.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii