BANCI | Ultima Ora

Volksbank mai pierde definitiv un proces privind comisioanele abuzive la credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-06-03 00:15

Volksbank a mai pierdut, la Tribunalul Bucuresti, un proces cu un client care a reclamat drept abuziv comisionul de risc aferent creditului, instanta fiind de acord ca banca sa plateasca si daune morale clientului.

Este vorba de dosarul 1436/300/2012 prin care initial Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a constatat ca sunt nule clauzele din contractul de credit privind comisionul de risc, redenumit ulterior comision de administrare credit, conform OUG 50, modificarea de catre banca a dobanzii creditului, declararea scadentei anticipate fara a se specifica motivul, perceperea de sume de bani suplimentare neprevazute in contract, dupa cum a precizat avocatul clientului care a dat banca in judecata.

Banca a fost obligata sa returneze clientului toate sumele incasate aferente respectivelor comisioane din momentul incheierii contractului, la care se adauga dobanda. De asemenea, banca nu mai poate percepe respectivele comisioane in viitor.

Avocatul a precizat ca judecatorii au constatat ca respectivele comisioane sunt abuzive, conform prevederilor Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori. Judecatorii au stabilit, de asemenea, ca banca a cauzat clientului un prejudiciu moral, motiv pentru care acestuia i-au fost acordate daune morale in valoare de 1000 de franci elvetieni (CHF).

Volksbak a facut recurs la decizia Judecatoriei Sectorului 2, insa acesta a fost respins de Tribunalul Bucuresti, Sectia a VI-a Civila, in data de 29 mai 2013, astfel ca sentinta devine irevocabila.

Volksbank a mai pierdut trei procese de acelasi gen, tot la Tribunalul Bucuresti, Sectia a VI-a Civila, decizii irevocabile pronuntate pronuntate in data de 15.04.2013. Banca replica atunci ca ca practica acordarii de daune morale este izolata in randul instantelor din Romania iar judecatorul a acordat daune morale, fara sa aiba dovezi care sa demostreze prejudiciul suferit de client.

Pe de alta parte, tot in luna aprilie din acest an, Volksbank anunta castigarea unui proces cu un client pe tema comisionului de risc, decizie care nu este insa definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti a anulat o decizie a Tribunalului Bucureşti, reintroducând comisionul de risc în contractul de credit dintre Volksbank și clienții săi şi obligându-i pe aceştia să restituie Băncii aproximativ 25.000 EUR (constând în sume restituite şi cheltuieli de judecată), a anuntat Volksbank intr-un comunicat. 

 

Comentarii

Ela
Daune morale ?!?
Pt ce?!? Si mai ales, nu exista dovezi solide pentru o astfel de sentinta. E un pic ciudat...clientii nu s-au gandit ca s-ar putea sa nu reuseasca sa dea banii inapoi atunci cand s-au ingramadit toti la ghiseul bancar sa ia credite?

Adrian
Ela - Director Volksbank?
Ela, probabil director la banca, sau traieste pe luna...



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii