BANCI | Profil

UniCredit Tiriac Bank si-a majorat de 6 ori volumul de finantari pentru proiecte cu fonduri europene

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-25 22:12

Finantarile aprobate de UniCredit Tiriac Bank in cadrul proiectelor europene sunt de 6 ori mai mari la finalul primului semestru din 2011 fata de aceeasi perioada din 2010, ajungand la 700 milioane lei numai in primele 6 luni din 2011, iar per total in cei trei ani de activitate se depaseste un miliard de lei de finantari acordate, a declarat luni intr-o conferinta de presa Marius Radu (foto), specialist in fonduri europene la UniCredit Tiriac Bank.

Marius Radu: Banca noastra are ca prioritate in strategia de finantare proiectele europene. Acest fapt plaseaza UniCredit Tiriac pe unul dintre primele doua locuri de pe piata bancara in privinta finantarilor pentru sectorul privat cu fonduri europene.

In privinta schemei de finantare, un aspect foarte important a fost existenta creditului punte, pentru ca a usurat foarte mult si analiza proiectului si posibilitatea de a-l monitoriza.

Creditul punte este o facilitate care se acorda pana la incasarea banilor de la autoritati. In conditiile in care finantarea nerambursabila este de 50-60%, chiar 70% din unele cazuri, o mare parte din necesarul de finantare pentru sustinerea proiectului a fost acordat prin acest credit punte care a avut sursa de finantare chiar sumele primite de beneficiar de la autoritati.

Diferenta de 20-40% a fost mai usor de sustinut din fluxul de numerar al clientului si astfel s-a putut aproba un credit de investitii. Daca acest credit de investitii ar fi fost analizat pe toata valoarea eligibila a proiectului atunci valoarea creditului ar fi fost mult mai mica.

Exista de asemenea facilitati pentru cheltuielile neeligibile din cadrul unui proiect, precum TVA-ul sau animalele unei ferme, ce nu trebuie neglijate, chiar daca exista surse pentru cheltuielile eligibile.

Valoarea medie a unei finantari a fost in jurul a 1,2 milioane euro la nivel de corporate si la 500-600.000 de euro la retail.

Ca pondere a programelor finantate, PNDR are cea mai mare pondere, de 35-40%, urmate de post competitivitate la 30% iar programul regional, dezvoltarea resurselor umane si programul de pescuit intr-o pondere mai mica.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Patria Bank a preluat creditele Alior Bank

Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, și Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, anunță că în data de 7 septembrie 2024 a fost finalizată implementarea contractului de cesiune detalii

Garanti BBVA a trimis 500.000 de euro in proiecte de mediu

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, sărbătorește anul acesta 14 ani de parteneriat cu WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), perioadă în care a direcționat peste 500.000 de euro pentru susținerea diverselor proiecte de protecție a detalii

Plata in rate prin BT Direct pe iStoma

BT Direct și iStoma anunță un parteneriat prin care și-au propus să faciliteze accesul populației la servicii medicale, așa încât clienții pot plăti în rate la peste 1.500 de clinici stomatologice din țară, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Banca Transilvania a atras 300.000 de noi clienti in acest an

Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, detalii

 



 

Ultimele Comentarii