TEHNOLOGII BANCARE | Stirea Zilei

Un roman, Antonio Eram, se lanseaza, tocmai in Mexic, intr-o afacere cu credite rapide acordate exclusiv printr-o aplicatie pe smartphones

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-06-08 15:57

Antonio Eram, fondatorul Netopia - mobilpay, un procesator de plati online si cu telefoanele mobile tip smartphones prin intermediul cardurilor bancare, a devenit de scurt timp co-fondator al unei companii non-bancare cu sediul in Sillicon Valley, care acorda tocmai in Mexic credite rapide, cu valori mici si pe termen scurt, exclusiv printr-o aplicatie pe telefoanele mobile.

Netopia, infiintata de Eram in 2005, are inca din 2008 o sucursala in Silicon Vallay, California, acolo unde s-au nascut si unde se concep si acum cele mai importante noi tehnologii care adoptate in toata lumea. In acelasi timp, este locatia ideala pentru infiintarea de start-upuri in domeniul tehnologic, precum cel de fata, intrucat si investitorii sunt aici mult mai usor de gasit decat in alte parti.

Aplicatia lansata de Antonio Eram se numeste Mobilender (mobilender.mx) si poate fi descarcata atat din Apple Store cat si din Play Store. Este vorba de o aplicatie exclusiv pentru telefoanele mobile tip smartphone, a carui avantaj principal, se subliniaza, este functionarea pe baza unui algoritm bazat pe retelele sociale.

De luna trecuta, cand a fost lansata aplicatia, pana in prezent, au fost acordate peste 50 de credite, a anuntat compania in urma cu trei zile. Prezentarea Mobilender, primul serviciu de acordare de credite de valori mici, exclusiv prin telefonul mobil in Mexic, a avut loc in 29 mai.

In aceasta se subliniaza ca este vorba de credite rapide, care se acorda in mai putin de 30 de minute, direct pe telefonul mobil, prin intermediul unei aplicatii disponibile non-stop, 24/7, fara vreo documentatie scrisa, fara garantii si fara verificarea istoricului de creditare a clientului. Acordarea creditului pe telefonul mobil se face in 5 pasi.

Sumele ce se pot imprumuta variaza intre 50 si 500 de dolari, pe perioade intre 5 si 30 de zile, dobanda fiind de 1% pe zi.

Avantaje competitive ale aplicatiei sunt urmatoarele, conform prezentarii companiei:

- solutie de creditare exclusiv pe telefoanele mobile
- conceputa specific plentru piata mexicana si tarile latino-americane
- integrare puternica in retelele sociale - algoritm basat pe retele sociale
- proces rapid de acordare a creditului, in 5 pasi
- intelegere extinsa a specificului pietei locale

De ce o afacere in Mexic?

Piata mexicana este printre cele mai mari din lume, iar penetrarea internetului este ridicata:
- In Mexic sunt 45,1 milioane utilizatori de internet
dintre care 40% sunt intre 18 si 34 de ani,
- care isi petrec in medie 5 ore pe zi pe internet,
- iar 9 din 10 utilizatori de internet mexicani sunt intr-o retea sociala

Alte companii care acorda credite rapide, pe termen scurt:

- Wonga, cu o experienta de 6 ani in domeniu, prezenta in UK, Polonia, Spania, Canada, Africa de Sud: cifra de afaceri de 1,2 miliarde, profit de 85 milioane dolari in 2013

- Paydayuk: activa de 5 ani in UK, US, Cehia, Spania, Finlanda, Suedia, Canada, cifra de afaceri de 1 miliard de dolari, profit de 60 de milioane dolari in 2013.

- Mr. Lender, activa de 3 ani in UK, cifra de afaceri de 300 milioane dolari si profit de 10 milioane de dolari in 2013.

In Mexic, Mobilender are 3 concurenti:

- Kredito24, lansata in octombrie 2013 in Mexic, dar si in Polonia, Spania, Cehia, Rusia si Australia;

- Kueski, lansata in 2011 doar in Mexic si Lenddo, din septembrie 2013 in Mexic, Columbia si Filipine.

La avantaje competitive este mentionat si faptul ca afacerea este sustinuta de o echipa internationala formata din 3 dezvoltatori: Antonio Eram, fondatorul Mobilpay si web2sms in Romania, doi mexicani - Rodrigo Cobos, Miguel Mencia - precum si patru angels&investors: Saeed Amidi, de la Amidi Group si PlugandPlay, Rigoberto Cobos, Joaquin Delgado, de la Lending Club si Farzad Abolfathi, de la Countrywide.

Telefonul mobil, viitorul card de credit

Intr-o prezentare intitulata “telefonul mobil, viitorul card de credit”, Antonio Eram spune ca in lume sunt peste 1 miliard de carduri in circulatie, dar in acelasi timp exista 5,3 miliarde de utilizatori de telefonie mobila.

El crede ca atat bancile cat si firmele de telefonie mobila au o serie de dezavantaje in fata noilor start-up-uri care se bazeza pe flexibilitate si rapiditate si utilizeaza aplicatii bazate pe noile tehnologii si retelele sociale.

"Viitoul apartine unei solutii globale usor de implementat si utilizat pentru servicii non-bancare (in sens traditional) hyper flexibile si personalizate", crede Antonio Eram. El spune ca noile solutii au si avantajul mobilitatii, prin renuntarea la “balastul” istoric, si se bazeaza pe penetrarea telefoanelor moble tip smartphones si o colaborare intre toti jucatorii.

Telefonul mobil este cel mai interconectat echipament tehnologic personal in acest moment, precizeaza el, iar comportamentul cumparatorilor sufera modificari cu o rata incredibila, imposibila pana acum cativa ani. Jucatorii noi pot produce schimbari rapide, adauga Eram.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii