BANCI | Stirea Zilei

Un nou petitor pentru Volksbank: OTP Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-07-08 14:37

In timp ce Sberbank, cea mai mare banca ruseasca, detinuta de stat, pare a fi la finalul negocierilor pentru cumpararea Volksbank International, cu exceptia sucursalei romanesti, iar ÖVAG, actionarul majoritar al Volksbank, este sub presiunea puternica a testelor de stres si a rambursarii ajutorului de la stat, un nou petitor apare la orizont: OTP Bank.

Banca maghiara a anuntat inca de anul trecut ca intentioneaza sa se extinda in regiune, in ciuda recesiunii din Ungaria, Romania si alte tari vecine, dar pana acum nu a reusit sa incheie nicio tranzactie.

Zilele trecute, oficialii OTP Bank au anuntat ca au fost interesati de RBS Romania, insa pretul cerut de britanici a fost prea mare.

Acum, presedintele OTP Bank, Sandor Csanyi (foto), a declarat ca este interesat de Volksbank, pentru ca aceasta este prezenta in regiunile in care grupul maghiar vrea sa se extinda.

Si de pretul mic, am putea adauga noi. Sberbank a negociat, se pare, sa plateasca doar 700 de milioane de euro pentru sucursalele Volksbank International, cu exceptia Volkskbank Romania, pe cand RBS Romania ar fi costat in jur de 200 de milioane de euro, OTP fiind dispusa sa achite doar 100-150 de milioane.

Seful Sberbank, German Gref, a declarat, la Moscova, ca in ciuda interesului OTP Bank, este dispus sa incheie negocierile de preluare a Volksbank pana la finalul lui iulie.

ÖVAG, actionarul principal al Volksbank International, este presat sa faca rost de bani cat mai repede, pentru a rambursa ajutorul de stat dar si pentru o eventuala majorare de capital.

Agentia de rating Moody's a anuntat ca banca de la Viena ar putea sa pice testele de stres europene ce vor fi facute publice saptamana viitoare, ceea ce inseama ca va trebui sa-si majoreze capitalul social.

ÖVAG a primit un miliard de euro ajutor de stat în timpul crizei financiare, din care va trebui sa returneze o transa de 300 milioane euro pana la finalul anului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii