BANCI | Stirea Zilei

Trei banci una langa alta si vine si a patra. Cine este?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-10-17 22:05

La un colt de strada de pe Calea Rahovei in Bucuresti sunt aliniate trei banci una langa alta: Banca Transilvana, Banca Carpatica si Bancpost. Langa ele era pana acum un casino, dar s-a desfiintat iar in locul lui nu se amenajeaza vreo covrigarie, patiserie sau vreun magazin de haine de 15 lei ci...o alta banca. Inca nu-i stim numele, pentru ca dupa cum se vede si din fotografie este inca in faza de amenajare, dar vom afla in curand.

Surpinzator, daca ne gandim ca pe zi ce trece numarul bancilor scade. Totusi, pe piata bancara, ca pe orice piata, exista viata si timpul crizei, ceea ce inseamna ca in timp ce unele banci isi ajusteaza reteaua, altele si-o imbogatesc sau si-o optimizeaza cu unitati care lipseau dintr-o anumita zona sau pe unele le muta in locuri mai aglomerate si cu mai mare potential.

In ultimii trei ani de criza, bancile romanesti au inchis in total 450 de unitati, cea mai importanta ajustare avand loc pe parcursul anului trecut, cand au disparut peste 250 de unitati bancare.

In acest an ritmul de inchidere a unitatilor bancare s-a mai domolit, astfel ca in primele sase luni din 2011 au fost inchise in jur de 70 de banci, numarul total al unitatilor bancare din Romania ajungand la 6.100.

Odata cu restructurarea retelei de unitati, bancile au fost nevoite sa renunte si la o parte dintre angajati, astfel ca un numar de 3.700 de bancheri si-au pierdut locul de munca in 2009, primul an de criza.

Anul trecut, ritmul restructurarilor de personal a incetinit simtitor, astfel ca numarul angajatilor din banci a scazut cu doar 1.000 de posturi, la un total de 66.700 de angajati, numarul acestora mentinandu-se constant si in 2011.

Sa fie oare acestea semnale ca restructurarea unitatilor bancare e pe sfarsite? Ba chiar, dupa cum anunta unii jucatori, precum UniCredit Tiriac sau Banca Transilvania, urmeaza ca numarul bancilor si a bancherilor sa creasca iar, dar, fireste, nu in aceleasi ritmuri ca inainte de criza?

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii