BANCI | Ultima Ora

Trei banci mari - BCR, Banca Transilvania si UniCredit Tiriac Bank - au scazut dobanzile la creditele imobiliare si de nevoi personale in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-10-23 15:42

Trei mari banci - BCR, Banca Transilvania si UniCredit Tiriac Bank - au anuntat zilele trecute reduceri ale dobanzilor la creditele imobiliare si la cele de nevoi personale in lei, confirmand astfel tendinta de diminuare a costurilor impusa de BNR prin scaderea ratei de referinta, tendinta tot mai vizibila si in indicele de referinta al pietei interbancare, ROBOR. De exemplu, ROBOR la 3 luni a ajuns la 3,10%, cu doua puncte mai mica decat in luna martie.

UniCredit Tiriac Bank reduce cu pana la 2,31% dobanda la creditele garantate in lei

UniCredit Tiriac Bank a anuntat astazi ca a redus, incepand cu luna octombrie, cu pana la 2,31%, dobanzile pentru toate facilitatile de credit garantate cu ipoteca acordate in lei.

« Produsele de creditare in lei ii aduc clientului cateva avantaje foarte importante : presupun un avans mai mic pentru cei care isi incaseaza veniturile in moneda locala, permit un grad de  indatorare mai mare in comparatie cu creditele in valuta si aduc stabilitate bugetelor clientilor comparativ cu imprumuturile in moneda straina. Tinand cont de aceste beneficii pentru clientii nostri si de cererea in crestere pentru facilitatile in lei, am redus dobanzile pentru a ii sprijini si incuraja pe cei care doresc sa le acceseze », a subliniat Petrisor Costin, Director Produse & Segmente Retail UniCredit Tiriac Bank, intr-un comunicat al bancii.

Reducerile de dobanda sunt de pana la 2,31%, astfel:

- Credit ipotecar/imobiliar pentru achizitie locuinta – dobanda variabila pe toata perioada de creditare:
Dobanda a fost redusa de la 7,28% la 5,77% (Robor 3M + 2,49%)
- Credit ipotecar/imobiliar pentru achizitie locuinta – dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
Dobanda fixa a fost redusa de la 8,3% la 6,53%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este 7,28% (Robor 3M + 4%)
- Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari – dobanda variabila pe toata perioada de creditare
Dobanda a fost redusa de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%)
- Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari – dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
Dobanda fixa a fost redusa de la 8,7% la 6,39%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%)
- Credit pentru refinantare Umbrella– dobanda variabila pe toata perioada de creditare
Dobanda a fost redusa de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%)
- Credit pentru refinatare Umbrella – dobanda fixa in primii trei ani apoi, din anul patru, dobanda variabila:
Dobanda fixa a fost redusa de la 8,7% la 6,39%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%)

Alte costuri ale creditelor:
a) Comision lunar de administrare: 0,05% aplicat la soldul creditului
b) Comision de analiza: 1.290 lei pentru creditele ipotecare/imobiliare si 1.720 lei pentru creditele de aranjamente/modernizari/dezvoltari si refinantare.

Costuri conexe: evaluare, notar, inscriere AEGRM, asigurare de viata, asigurare imobil. Opinia juridica se achita de catre UniCredit Tiriac Bank.

BCR lanseaza o promotie pana la sfarsitul anului la credite de nevoi personale în lei, cu dobânzi începând de la 9,5%

Banca Comercială Română (BCR) a anuntat in 21 octombrie ca lansează o campanie de promovare a creditelor noi de nevoi personale cu accent pe accesibilitate şi simplitate – dobândă fixa de la 9,5%/an cu scoring foarte bun, ZERO comision de analiză (pentru oricine îşî încasează salariul sau pensia la BCR sau alege să-şi refinanţeze creditele, cardurile de credit la BCR) şi asigurare de viaţă gratuită.

Oferta este limitată, valabilă doar până la 31 decembrie 2013 pentru creditele nou acordate şi cele destinate refinanţării creditelor de la alte bănci.

Cu toate ca in campania de informare derulata de banca se promoveaza o dobanda de 10%/an, valoare ce reprezinta o abordare realista si corecta in comunicarea cu clientii deoarece majoritatea acestora se incadreaza intr-o clasa de scoring de mijloc, oferim si dobanzi de 9,5%/an pentru clienti interesati de temene mai scurte de creditare, precizeaza banca in comunicat.

Banca solicită numai 3 acte pentru acordarea creditului de nevoi personale fără garanţii: adeverinţa de salariu, fişa fiscală/formular BCR şi factura de utilităţi sau talon de pensie, decizie de pensionare definitiva şi factură de utilităţi, în cazul veniturilor realizate din pensii.

„BCR reduce dobanda la creditele de nevoi personale in lei cu pana la 3% si nu percepe comision de analiză clientilor nostri care fie îşi virează sau aleg acum să îşi vireze salariile sau pensiile la BCR. Continuam să susţinem planurile clientilor nostrii finanţând, in conditii de pret extraordinare, realizarea tuturor proiectelor pe care acestia si le-au propus: amenajări/remobilări în casă, cheltuieli specifice Sărbătorilor de Iarna sau neprevazute, precum şi reducerea obligaţiilor lunare de plată prin refinanţarea creditelor de la alte banci. Creditele în lei sunt deja prima opțiune a clienților, prin avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate“, a declarat Andrew Gerber, Director de Management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

Principalele beneficii ale creditelor DIVERS BCR sunt: oferta de costuri foarte competitiva, documentatia redusa (doar 3 acte), asigurarea de viaţă oferită gratuit la BCR Asigurări de Viaţă VIG şi posibilitatea de a incheia, direct la sediul bancii, contra cost, o asigurare complexă ce oferă până la 24 de rate lunare plătite de bancă în caz de şomaj, se mai arata in comunicatul BCR.

Banca Transilvania a ieftinit creditul de nevoi personale

Banca Transilvania anunta, intr-un comunicat din 17 octombrie, ca a ieftinit creditul de nevoi personale Practic BT, acordat în lei, acesta fiind acum cel avantajos împrumut de acest fel, de pe piaţă. Pentru clienţii care primesc  veniturile în cont deschis la Banca Transilvania, dobânda fixă este de 9,7% pe an, iar comisionul de analiză a dosarului este zero. În cazul unui credit de 20.000 lei, contractat pe 5 ani, rata lunară este de 422 lei, iar DAE (Dobânda Anuală Efectivă) este de 10,14%. În oferta standard, Practic BT are o dobândă fixă, de 10,7%. Suma maximă acordată este de 20.000 de euro în echivalent în lei, pe o perioadă de până la 5 ani.

Printre avantajele Practic BT se numără, de asemenea, următoarele: avans - zero; comision de gestiune a creditului - zero; destinaţia banilor nu trebuie justificată; asigurare de viață oferită gratuit de către bancă, respectiv dobândă fixă pe întreaga perioadă a împrumutului, se mai arata in comunicat.


Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii