BANCI | Stirea Zilei

Topul celor mai mari salarii din banci

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-17 00:58

Angajatii UniCredit sunt cel mai bine platiti dintre marile banci romanesti, media lunara a cheltuielilor pe fiecare salariat fiind de 8.823 de lei, inca o data mai mult decat in cazul CEC Bank, la care media platilor este de doar 4.700 de lei lunar/angajat.

Cheltuielile cu salariile include atat salariul net incasat de angajati, cat si contributiile sociale si alte taxe si beneficii pe care le primeste personalul dintr-o banca.

Nivelul ridicat al veniturilor salariatilor UniCredit este favorizat de numarul substantial mai redus al angajatilor acestei banci in comparatie cu alte banci mari: aproape 3.000 de angajati, inca o data mai putini decat cei ai celorlalte banci mari.

UniCredit este a cincea banca romaneasca dupa marimea activelor, dar este axata preponderent pe servicii destinate companiilor si mai putin pe retail, astfel ca are mai putine unitati teritoriale si implicit mult mai putini salariati.

Numarul angajatilor celorlalte cinci mari banci romanesti este intre 5.158 la Raiffeisen si 7.236 la BRD, aceasta avand cei mai multi salariati dintre bancile romanesti.

CEC Bank este abia pe locul trei in topul bancilor dupa numarul salariatilor (6.309), desi are peste 1.000 de unitati in toata tara, comparativ cu cele 845 de unitati ale BRD.

Banca de stat are si cele mai mici cheltuieli pentru fiecare salariat (4.700 de lei lunar), urmata de Banca Transilvania (5.518 lei).

Cheltuielile cu salariile din cele doua banci romanesti se afla la distanta destul de mare de grupul bancilor straine, care incep de la peste 7.000 de lei/salariat in cazul BRD si ajung la aproape 9.000 de lei la UniCredit.

Comparativ, o banca de marime medie, Banca Romaneasca, detinuta de grecii de la NBG, are cheltuieli cu salariile undeva intre bancile romanesti si cele de top straine.

Comentarii

Leonte Zugravu
Bravo BCR. Va omeniti bine consilierii imputiti si nesimtiti.
Neperformanta, clauze abuzive, nesimtire, dar au salarii pe cinste la BCR. Bravo, sa vedem si cat timp mai tine escrocheria.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii