BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor dupa numarul de carduri: BRD, Raiffeisen, BCR si Banca Transilvania au impreuna 8,5 milioane de carduri, dintr-un total de 14 milioane

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-12-03 09:03

Primele 4 banci dupa marimea activelor din Romania (BCR, BRD, Banca Transilvania si Raiffeisen Bank) au impreuna 8,53 de milioane de carduri de debit si de credit, din totalul de 14,1 milioane de carduri aflate in circulatie in Romania, conform datelor furnizate de bancile romanesti pentru Bancherul.ro.

Aceste 4 banci detin fiecare in jur de 2 milioane de carduri, fiind urmate de alte doua banci cu cate 1 milion de carduri (CEC Bank si ING), iar apoi de un alt grup de banci mijlocii cu cate o jumate de milion de carduri fiecare (UniCredit, Bancpost si Credit Europe Bank).

Numarul total al cardurilor bancare valide care se afla in circulatie a crescut cu 373.206 de unitati in trimestrul 3 al acestui an, ajungand la un record istoric de 14,1 milioane de carduri, conform datelor agregate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Marea majoritate a cardurilor sunt, fireste, de debit, numarul acestora ajungand la 11,7 milioane in septembrie 2013, cu 280.000 mai multe decat in iunie si cu 900.000 mai multe decat la finalul lui 2008.

Din cele 14,1 milioane de carduri valide, doar 11,4 milioane sunt active, adica au fost utilizate de catre detinatori, insa doar jumatate, adica in jur de 5-6 milioane sunt folosite in mod curent de catre clienti, dupa cum spun bancherii.

BRD, lider la carduri de debit iar Raiffeisen, prima la carduri de credit 

Revenind la topul cardurilor, cele mai multe carduri sunt emise, in ordine, de BRD, 2,33 milioane in total, urmata de Raiffeisen Bank, cu 2,24 milioane, BCR, cu 1,98 milioane si Banca Transilvania, cu 1,97 milioane.

Daca in privinta cardurilor de debit clasamentul este acelasi in cazul primelor patru banci, la cardurile de credit situatia este alta: Raiffeisen Bank este lider, cu peste 440.000 de carduri de credit, urmata de Credit Europe Bank, cu 325.000 de carduri de credit, BCR cu 185.000 si Banca Transilvania, cu peste 180.000 de carduri de credit.

Numarul total al cardurilor de credit a ajuns la finalul lunii septembrie la 2,3 milioane, in crestere cu 100.000 fata de iunie, ceea ce reprezinta un avans semnificativ in comparatie cu trimestrele precedente. Numarul cardurilor de credit este insa in continuare mai mic decat la finalul lui 2008, cand existau 2,7 milioane de astfel de carduri.

In zona bancilor medii, vedem doua tendinte opuse: banci active precum Garanti Bank, ING, UniCredit sau CEC castiga tot mai mult teren si isi sporesc numarul de carduri, in timp ce alte banci care trec prin dificultati si printr-un proces de reducere a activelor, precum Alpha Bank sau Bancpost, isi reduc numarul de carduri.

Intra in CLUBUL BANCHERILOR pentru a vedea clasamentul exact al numarului total de carduri, precum si cel al cardurilor de debit si de credit, pentru fiecare banca.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii