BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor dupa active in T1 2013: BCR, BRD si CEC pierd teren, BT si Raiffeisen castiga

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-05-23 08:33

Primele doua mari banci romanesti, BCR si BRD, au continuat sa piarda cota de piata si in primul trimestru din acest an, in favoarea altor banci mai putin afectate de criza. Astfel, cele doua banci si-au redus fiecare cu aproape un punct ponderea in volumul total de active din sistemul bancar.

De aceasta situatie continua sa profite Banca Transilvania, care si-a consolidat locul trei pe piata din punct de vedere al activelor, cu o cota de 8,5%, cu peste un punct mai mult fata de anul precedent, precum si Raiffeisen Bank, care a ajuns pe locul 4, depasind CEC Bank, care nu a mai fost atat de agresiva in ultimul an in privinta expansiunii.

De altfel, banca de stat este, poate, cea mai putin transparenta institutie de credit. Aceasta inca nu si-a publicat rezultatele financiare aferente anului precedent, spre deosebire de principalii concurenti, care au comunicat deja evolutia din primul trimestru al acestui an.

Prima concluzie pe care o putem trage este ca bancile care s-au dovedit rezistente la criza, reusind chiar sa obtina castiguri, au profitat de slabiciunea altora pentru a-si consolida pozitiile si a-si majora volumele de afaceri.

Pe de alta parte, atat bancile mari, cat si altele mai mici confruntate cu probleme, printre care bancile grecesti, continua sa-si reduca expunerile in Romania, in incercarea de a redeveni eficiente.

Alte banci importante pe piata care au performat foarte bine in ultimii ani, UniCredit Tiriac Bank (locul 5) si ING Bank (locul 9), au scazut turatia motoarelor in primul trimestru din acest an, pierzand putin din cota de piata.

Un numar de 21 de banci din totalul celor 39 din Romania detin active cu o pondere de peste 1% din totalul sistemului, care insumau la finalul primului trimestru 356 miliarde lei, in scadere cu 10 miliarde de lei, de la 366 miliarde cate erau la finalul anului trecut.

VEZI topul bancilor dupa active in T1 2013

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii