BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la cardurile de credit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-06-13 23:39

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) medie la cardurile de credit standard pentru persoanele fizice existente in oferta unui numar de 17 banci romanesti este de 26% pe an, inca o data mai mare decat costul unui credit de consum, reiese dintr-o analiza realizata de Bancherul.ro.

DAE, indicatorul care reflecta costul total al unui imprumut, difera insa foarte mult de la o banca la alta in ceea ce priveste cardurile de credit.

Astfel, cea mai mica DAE o gasim la cardul de credit emis de Libra Internet Bank, de 13,23%, iar cea mai ridicata, de 38,94%, de trei ori mai mare, este la CardAvantaj de la Credit Europe Bank.

Carduri de credit cu DAE pana in 20% exista in ofertele unui numar de patru banci: Libra Internet Bank (13,23%), CEC Bank (15,24%), Alpha Bank (17,99%) si Veneto Banca (18,60%).

La polul opus, in topul celor mai scumpe carduri de credit, cu DAE de peste 30%, se regasesc un numar de cinci banci: Credit Europe Bank (38,94%), Garanti Bank (34,40%), BCR (33,72%), Bancpost (32,16%) si Unicredit (31,94%).

Raiffeisen Bank si Banca Transilvania, care sunt liderii pietei de carduri de credit, practica dobanzi situate la mijlocul celor doua extreme: 24,68%, respectiv 26,77%.

Mai trebuie mentionat ca primele trei cele mai ieftine carduri de credit, oferite de Libra Internet Bank, CEC Bank si Alpha Bank, au dobanzi variabile, care se modifica in functie de evolutia pietei, pe cand cele mai scumpe trei carduri au dobanzi fixe.

Diferentele mari de dobanzi aferente cardurilor de credit reflecta un grad redus de concurenta pe aceasta piata, in ciuda faptului ca este vorba de un produs modern, la care bancile ataseaza tot mai multe servicii, precum discounturi si plati in rate cu dobanda 0 la platile in magazine.

In ultimul timp bancile isi promoveaza mai intens cardurile de credit, iar dat fiind ca exista diferente foarte mari de dobanzi, refinantarile ar putea fi prima optiunile a bancilor care vor sa atraga de la concurenta clienti care achita dobanzi de doua sau chiar trei ori mai ridicate.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  cont online  BT  Banca Transilvania  ROBOR  Banca Comerciala Romana (BCR)  TBI Credit IFN  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  comisioane cont bancar  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  carduri de credit  myBRD  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

Alexandru
top carduri credit
Salut. Ar fi interesant sa vedem si un top al bancilor in functie de numarul de carduri de credit. Multumesc



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii