BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe la creditele de consum

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-04-18 22:56

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, a urcat pe primul loc si in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi fixe in lei la creditele de consum, odata cu lansarea unei promotii valabile pana la finalul lunii mai.

Banca a diminuat dobanda fixa in lei pentru un credit de nevoi personale cu 2,5 puncte procentuale, de la 10,5% la 8%, costul total al unui imprumut, exprimat prin Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care include atat dobanda, cat si comisioanele, fiind 9,61%, calculata pentru un credit de 23.000 de lei pe 5 ani.

Dobanda promotionala a Bancii Transilvania (BT) este cu pana la 3 puncte sub nivelul altor banci aflate printre primele cinci in topul celor mai mici dobanzi la creditele de consum: Idea Bank, Garanti Bank, BCR si CEC Bank.

In partea opusa, cele mai mari dobanzi pentru creditele de consum le practica Unicredit, Raiffeisen Bank si OTP Bank.

La Unicredit, cea mai scumpa banca din Romania pentru un credit de consum, DAE se ridica la 17,29%, cu 7,5 puncte procentuale mai mare decat dobanda la BT.

O dobanda mai mare cu peste 7 puncte inseamna o rata lunara mai scumpa cu 96 de lei, la un credit de 23.000 de lei pe 5 ani.

Alte banci cu dobanzi mari la creditele de consum sunt Raiffeisen Bank, cu DAE de 15%, si OTP Bank, cu DAE de 14,23%.

DAE medie la creditele de nevoi personale cu dobanda fixa din oferta celor 11 banci analizate este 12,8% pe an.

Creditele de consum cu dobanda fixa pe toata perioada de creditare au devenit preferate de banci in ultima perioada, in special dupa izbucnirea scandalului ROBOR, cand bancile au fost acuzate de politicieni si de reprezentantii Guvernului ca au manipulat acest indice de referinta, din lacomie, insa ulterior s-a vazut ca a fost doar un pretext pentru introducerea taxei bancare pe active.

De altfel, dobanda fixa la credite a devenit mai mica decat dobanda variabila, formata dintr-o marja fixa a bancii, plus nivelul indicelui ROBOR.

De exemplu, la BT, dobanda variabila la credite se ridica la 11,57%, fata de 10,5% cat de dobanda fixa standard sau 8% cat este in prezent pe perioada promotiei.

Cu toate acestea, inca mai exista banci, precum Credit Europe Bank,Banca Romaneasca si Libra Bank care au in oferta doar credite cu dobanzi variabile, indexate la ROBOR, nu si credite cu dobanzi fixe.

Banca Transilvania a anuntat ca a acordat în 2018 aproape 65.000 de credite cu dobândă fixă clienților persoane fizice, credite care au avut ca destinație mai ales amenajarea locuințelor, achiziții auto, consolidarea mai multor produse de creditare şi alte proiecte personale.

Aproape 70% dintre clienți au optat pentru varianta cu asigurare, în creştere cu 12% față de media de până acum.

 

Comentarii

cosming
Mda
10.5 - 8 = 1.5

Vasile Coman - Bancherul.ro
Corectura
Am facut corectura, scaderea dobanzii e de 2,5 puncte, nu de 1,5, cum a aparut initial. Scuze pentru greseala, mersi cosming pentru observatie.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii