BANCI | Ultima Ora

TBI Bank nu a reusit sa-si atinga obiectivele in primul an de activitate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-06-16 07:53

Sucursala din Romania a bancii bulgaresti TBI Bank, lansata in urma cu un an, a acumulat pana in luna martie a acestui an active de 74 milioane euro, din care credite catre companii si populatie de 35,7 milioane euro, anunta banca intr-un comunicat. Rezultatele sunt sub tintele stabilite initial. Astfel, banca si-a propus ca in primul an de activitate sa ajunga la active de peste 100 milioane euro si sa obtina profit, ceea ce nu s-a intamplat.

In ceea ce priveste depozitele, banca a atras pana in martie 2014, prin intermediul celor 3 unitati din Bucuresti si doua in tara, economii de la populatie si firme in valoare de 34,5 milioane euro, in conditiile practicarii unor dobanzi substantial mai ridicate decat media pietei.

TBI Bank precizeaza ca depozitele de la populatie beneficiaza de schema de garantare a Fondului de Garantare din Bulgaria pana la echivalentul sumei de 100,000 euro, asa cum este practica si legislatia la nivelul Uniunii Europene.

TBI Bank EAD Sofia este detinuta de Grupul financiar TBIF Financial Services NV, prezent in Romania de peste 12 ani in servicii financiare – leasing, credite de consum si carduri de credit, prin TBI Leasing IFN SA si TBI Credit IFN SA.

"Deschiderea Sucursalei a fost o dezvoltare fireasca a businessului Grupului TBIF si o angajare a prezentei sale in sectorul financiar romanesc", precizeaza banca in comunicat.

"Primul an de activitate a fost pentru TBI Bank Sofia-Sucursala Bucuresti un an de constructie si definire a directiei. Au fost deschise primele cinci agentii – trei in Bucuresti si doua in tara, Iasi si Constanta, s-a implementat sistemul IT bancar, s-a integrat in banca o parte din businessul existent in IFN–uri, banca devenind vehiculul principal.

Au fost implementate in acest an produse specific bancare si am inceput redefinirea imaginii Grupului TBI in jurul sucursalei.

Baza dezvoltarii sucursalei bancare o constituie portofoliul de clienti (IMM-uri si persoane fizice) construit in cei 12 ani de activitate, peste 12,000 companii si 100,000 persoane fizice, care se doresc a deveni clientii bancii pentru produse de creditare, produse de depozit si servicii", se mai arata in comunicat.

Numarul total de clienti ai sucursalei din Romania se ridica la 10,000 in prezent, banca avand 83 de angajati, se mai precizeaza in comunicat.

Cat de solida este banca-mama din Bulgaria?

Banca “mama”, TBI Bank EAD Sofia, se afla in top 10 banci in Bulgaria fiind prezenta in zona retail, IMM-uri si corporate, se precizeaza in comunicatul bancii.

Capitalul social al TBI Bank EAD Sofia este de 36 milioane de euro, cu o solvabilitate (nivelul de adecvare a capitalului) de 20,93% la martie 2014, peste media sistemului bancar din Bulgaria -20,41% .

Activele TBI Bank EAD Sofia erau la trimestrul I 2014, de 198 milioane de euro, din care 125 milioane de euro ii reprezinta creditele catre companii si persoane fizice.

Depozitele atrase in sold la 31 martie erau de 141 milioane de euro. Lichiditatea bancii este de 35,9%, peste media sistemului bancar din Bulgaria de 27,12%.
Banca a intrat pe profit inca din 2013 cu ROE (Return On Equity) la martie 2014 de 17,13% (media sistemului fiind de 8,92%).

In Bulgaria, banca opereaza cu 140 de agentii si puncte de lucru si 501 angajati.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii