BANCI | Analiza

Sondaj: 42% dintre romani sunt ingrijorati ca banca la care au depusi banii ar putea falimenta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-10-30 08:34

Un sondaj IMAS (vezi sondajul in FISIERE) realizat in luna septembrie pentru Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, arata ca 42% dintre romani sunt ingrijorati ca banca la care au depusi banii ar putea falimenta. In sondajul de anul trecut, ponderea celor speriati de soliditatea bancii lor era mai mare cu trei procente, respectiv 45%.

Sondajul arata ca numarul romanilor care nu au incredere in banca unde au conturile si depozitele este mult mai mare decat celor al ungurilor si austriecilor (25%), cehilor (26%) sau slovacilor (27%). Chiar si numarul locuitorilor din tarile mai de “nasul” nostru care nu au incredere in banci este mai mic decat cel al romanilor: 32% dintre sarbi si 35% dintre croati.

In privinta ingrijorarilor si nesigurantei cu privire la economisiri, cei mai multi romani (82%) sunt speriati cel mai tare de deprecierea leului, de scaderea puterii de cumparare si de inflatia ridicata. Fata de sondajul din anul precedent, numarul celor care au aceste ingrijorari a scazut insa cu doua procente.

O a doua problema este faptul ca 72% dintre romanii chestionati, cu un procent mai mult decat in 2012, apreciaza ca a pune bani deoparte aduce tot mai putine beneficii (probabil ca aici s-au gandit la faptul ca dobanzile pentru depozite sunt tot mai mici).

Pe de alta parte, o ingrijorare importanta impartasita de 67% dintre romani, cu patru procente mai multi decat in 2012, este ca in curand nu-si vor mai permite sa economiseasca bani sau ca nu vor putea sa economiseasca sume destul de mari pentru a le fi suficiente in viitor (63%).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii