BANCI | Stirea Zilei

Societe Generale nu simte inca iesirea Romaniei din criza: BRD a continuat politica de acordare selectiva a creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-05 16:15

Mediul economic încă deteriorat din România a determinat Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, să-şi continue politica de aprobare selectivă a împrumuturilor si controlul sporit al cheltuielilor de operare, in primul trimestru al acestui an, a anuntat astazi grupul francez, cu ocaza prezentarii rezultatelor primului trimestru.

Tendinta pozitiva din Europa Centrală şi de Est observata în trimestrele anterioare continua (scădere în Rusia şi Cehia, stabilizare în România), apreciaza grupul francez.

In aceasta zona, caracterizata de un mediul economic mixt, soldul creditelor din portofoliile bancilor controlate de Societe Generale a crescut cu 1%, in timp ce depozitele au scazut cu 1,4% in primul trimestru din 2011.

In Cehia, Komercni Bank si-a mentinut pozitia solida, cu o crestere anuala de 4,3% a creditelor si un venit net in crestere cu 4,9% la 64 milioane de euro.

BRD - Groupe Societe Generale a obţinut un profit net de 122 milioane lei în primul trimestru, în scădere cu 38,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Volumul creditelor acordate clientelei a fost cu circa 1% mai mic faţă de 31 martie 2010, a anunţat marţi banca.

Profitul net al Societe Generale a scăzut cu 13,8% în trimestrul I din 2011, la 916 milioane de euro, faţă de 1,06 miliarde euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor publicate astazi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii