BANCI | Stirea Zilei

SIF-urile isi vand actiunile de la Bancpost

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-20 11:21

SIF Banat-Crişana (SIF1) a ieşit din acţionariatul Bancpost şi va încasa din vânzarea participaţiei de 3,49% din capitalul băncii 12,75 milioane euro, la o săptămână după ce SIF Oltenia (SIF5) a facut aceeaşi mişcare, a anunţat vineri societatea de investiţii financiare.

Astfel, SIF Banat-Crişana a vândut pachetul de 76,41 milioane de acţiuni Bancpost, dintre care 18,65 milioane de titluri sunt în proces de a fi emise.

Societatea va încasa suma de 12,75 milioane euro în două tranşe, 9,64 milioane euro urmând să intre în conturile SIF1 în maxim trei zile, iar 3,11 milioane euro vor fi viraţi până în 1 octombrie.

În urmă cu o săptămână, SIF Oltenia şi-a vândut participaţia la Bancpost către acţionarul majoritar al băncii, EFG Eurobank, pentru 12,15 milioane euro, decizia fiind determinată în principal de faptul că, în ultimii ani, banca nu a distribuit dividende.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţinea 84,73% din capitalul social, în vreme ce SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5) deţineau cumulat aproape 14% din acţiunile băncii. În urma vânzărilor SIF1 şi SIF5, grupul elen a ajuns la o deţinere de aproape 92%.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a obţinut în primul trimestru din 2009 o pierdere netă de 4,1 milioane euro din afacerile din România.

Activele totale gestionate de grup în România se ridicau la sfârşitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, în creştere cu 35% faţă de 31 martie 2008, când se situau la 4,491 miliarde euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii