BANCI | Educatie financiara

Sfaturi pentru siguranta cumparaturilor cu cardul pe internet

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-12-07 12:16

Sfaturile Visa Europe pentru siguranţa cumpărăturilor online

Visa Europe îndeamnă consumatorii să urmeze următoarele sfaturi pentru a se asigura că sunt întodeauna în siguranță atunci când fac cumpărături pe internet:

- Utilizează ultima versiune disponibilă a software-ului de navigaţie pe internet și asigură-te că sistemul de operare al calculatorului este actualizat.

- Achiziționează de la magazinele cunoscute sau informează-te cu privire la acestea pentru a te asigura că se bucură de o reputație bună și sunt de încredere.

- Asigură-te că informațiile despre cardul tău vor fi încriptate în siguranță înainte de a le furniza pe Internet – verifică dacă în subsolul paginii de web apare simbolul unei chei care nu este ruptă sau al unui lacăt, sau verifică dacă adresa site-ului utilizat este de forma https:// în loc de http://.

- Păstrează o dovadă/notă cu tranzacțiile efectuate pe Internet, inclusiv cu pagina de internet a magazinului. Mulți dintre comercianții online trimit clienților e-mailuri cu informații despre cumpărăturile făcute – salvează-le sau printează-le.

- Înainte de a cumpăra, citește despre procedurile de livrare și returnare care trebuie să se afle pe site-ul magazinului. Pot fi trimise înapoi obiectele necorespunzătoare? Dacă obiectele prezintă defecte, poți primi banii înapoi sau un certificat de garanție?

- Site-ul magazinului ar trebui de asemenea să ofere informații în legatură cu detaliile și costurile livrării, în ce valută se poate face plata și ce comisioane se aplică.

- Caută un număr de telefon sau adresa de e-mail și notează-le în cazul în care vei avea nelămuriri.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Ferratum mi-a cesionat creditul si mi-a pus poprire fara instiintare. Este legal?

„Buna seara, Am luat un imprumut de 5000 lei de la ferratum bank si nu l am mai putut plati din cauza dobanzii foarte mari. Creditul a fost cesionat catre Svea nu am primit nicio instiintare sau somatie plata , am primit direct poprire salariu .In detalii

Am primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții. După detalii

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

 



 

Ultimele Comentarii