BANCI | Stirea Zilei

Salariatii BCR au ajuns la un acord cu conducerea privind contractul colectiv de munca

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-03-16 11:47

Banca Comerciala Romana (BCR) si Federatia Sindicatelor Independente din BCR (FSI) anunta ca, in urma actiunii de conciliere, au ajuns la un acord privind contractul colectiv de munca, cele doua parti urmand sa semneze un nou contract cu o valabilitate de doi ani (2011-2012).

Noul acord prevede ca angajatii sa beneficieze de o crestere
salariala in 2011 conform negocierilor dintre angajator si
sindicate, urmarind acoperirea unei parti a cresterii preturilor de consum.

Banca precizeaza ca modul de alocare al procentului de crestere salariala avantajeaza angajatii cu salarii mai mici, iar partile au fost de acord ca ajustarea salariilor sa fie negociata anual, conform celor stabilite in cadrul negocierilor.

"Bonusurile de Craciun si de vacanta vor fi acordate in cuantum fix si vor fi legate de performanta generala a bancii, intr-o formula care va asigura atat motivarea salariatilor cat si respectarea principiilor bancii de abordare prudenta in ceea ce priveste remunerarea, mai ales pe parcursul unei perioade inca pline de provocari economice; bonusurile pentru performanta individuala au fost si vor fi mentinute in functie de realizarile fiecarui angajat in parte", se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit comunicatului BCR, activitatea bancii continua in regim normal, ca si pana in prezent.

In 3 martie, Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana anunta ca ar putea declansa conflictul de interese ca urmare a esuarii negocierii cu reprezentatii institutiei bancare.

"Negocierile reprezentantilor Federatiei Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana cu patronatul privind contractul colectiv de munca au esuat. (...) Ultima propunere a salariatilor nu a fost solutionata favorabil, desi acestia au mai acceptat o propunere a patronului", spunea presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana, Ciprian Ionescu.

In replica, reprezentantii bancii au spus atunci ca patronatul si sindicatele din Banca Comerciala Romana (BCR) continua negocierile pentru un nou Contract colectiv de munca.

"Deoarece precedentul Contract colectiv de munca al BCR a expirat vineri, 4 martie 2011, patronatul va aplica o politica interimara pentru a mentine plata beneficiilor acordate angajatilor, astfel ca acestea sa nu fie afectate de procesul de negociere", se arata in comunicatul bancii.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Grupul Banca Comerciala Romana a obtinut anul trecut un profit
net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 465 milioane lei
(110,2 milioane euro), cu 46,7% mai mic decat in 2009.

In acelasi timp, activele totale ale grupului au avansat anul trecut cu 6%, pana la 73,59 miliarde lei la finalul lui decembrie 2010, de la 69,4 miliarde lei la finalul lui 2009.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii