BANCI | Stirea Zilei

S&P a scazut perspectiva calificativelor MKB Romexterra Bank de la stabila la negativa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-06 12:06

Standard & Poor's (S&P) a coborât perspectiva băncii MKB Romexterra Bank, de la 'stabilă' la 'negativă' şi a confirmat ratingul 'BB-' pentru credite pe termen lung şi 'B' pe termen scurt, reflectând deteriorarea condiţile de piaţă din România, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare.

"Revizuirea în jos a perspectivei reflectă îngrijorările agenţiei privind impactul înrăutăţirii condiiţiilor din piaţă asupra MKB Romexterra, acesta influenţând bonitatea subsidiarei din România", a declarat analistul S&P, Elena Romanova.

Măsura reflectă, de asemenea, deteriorarea rapidă a performanţelor financiare ale băncii în 2008, în contextul în care creşterea semnificativă a cheltuielilor şi provizioanellor pentru împrumuturi au atras pierderi nete în primele nouă luni ale anului. În ultimul rând, ratingul ia în calcul posibilitatea unui nivel mai scăzut al sprijinului din partea companiei-mamă, din cauza accentuării riscurilor macroeconomice în Europa Centrală şi de Est, care ar putea restricţiona capacitatea sau dorinţa grupului de a oferi sprijin adiţional.

MKB Romexterra este deţinută în proporţie de 80% de banca MKB Bank ZRT din Ungaria. Ratingul pentru credite pe termen lung acordat acesteia reflectă şi sprijinul aşteptat din partea MKB şi grupului-mamă, Bayerische Landesbank. S&P consideră că MKB Romexterra este o subsidiară strategică a grupului.

MKB Romexterra este o bancă de mărime mijlocie, aflată pe locul al 19-lea, după mărimea activelor, în România, cu o cotă de piaţă de 1%. Profilul băncii este dominat de riscuri mari de creditare, accentuate de creşterea rapidă din 2007 şi prima jumatate din 2008 şi de înrăutăţirea mediului financiar şi bancar din România. Riscurile referitoare la lichiditate provin mai ales din turbulenţele constante de pe piaţă şi sunt contrabalansate de finanţarea semnificativă din partea băncii-mamă.

Potrivit standardelor de contabilitate din România, profitabilitatea băncii a scăzut dramatic în 2008, înregistrând pierderi moderate în primele nouă luni, notează analiştii de la S&P.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii