BANCI | Opinie

Roubini prezice furtna perfecta a economiei mondiale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-14 16:49

Economia mondială ar putea fi ameninţată din 2013 de "o furtună perfectă", care s-ar putea forma prin combinarea problemelor fiscale din SUA, încetinirea ritmului de dezvoltare din China, restructurarea datoriilor suverane în Europa şi stagnarea din Japonia, a avertizat Nouriel Roubini.

În opinia sa, există una din trei şanse ca aceşti factori să se combine şi să afecteze creşterea economică, din 2013, a afirmat Roubini într-un interviu acordat la Singapore, transmite Bloomberg.

Alte posibile urmări pot fi o creştere economică "anemică dar în regulă", sau un scenariu optimist, în care expansiunea să se îmbunătăţească.

"Există deja elemente de fragilitate. Toată lumea avertizează că datoriile publice şi private sunt prea mari. Problemele s-ar putea acutiza cel târziu în 2013", a spus Roubini, profesor la Universitatea din New York.

Economia mondială este pusă în pericol de şomajul mare din SUA, creşterea preţurilor petrolului şi alimentelor, majorarea dobânzilor în Asia şi problemele comerciale apărute după cutremurul din Japonia.

De la începutul lunii mai, valoarea acţiunilor la nivel mondial a scăzut cu peste 3.300 miliarde de dolari, iar Roubini crede că pieţele financiare ar putea, de la jumătatea anului viitor, să se îngrijoreze în privinţa unei convergenţe a riscurilor, în 2013.

Roubini a prezis în 2006 o prăbuşire "catastrofală" a pieţelor financiare, pe care băncile centrale au fost incapabile să o prevină.

Falimentul băncii americane Lehman Brothers, în 2008, a dus la declanşarea celei mai grave crize financiare, după cea din anii '30.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

 



 

Ultimele Comentarii