BANCI | Profil

Romania: tema Zilelor Culturale ale Bancii Centrale Europene in 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-06-03 14:42

Luni, 2 iunie 2008, Guvernatorul Băncii Nationale a României, Mugur Isărescu, a participat la Frankfurt, în delegatia României condusă de presedintele Traian Băsescu, la încheierea evenimentelor care au marcat împlinirea unui deceniu de la înfiintarea Băncii Centrale Europene si a Sistemului European al Băncilor Centrale, se arata intr-un comunicat al BNR.

În acelasi cadru, a avut loc si ultimul act al manifestărilor desfăsurate sub emblema Zilelor Culturale ale BCE. Presedintele BCE, Jean Claude Trichet, a anuntat că “România” va fi tema zilelor culturale ce se vor organiza în anul 2009. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu si-a exprimat satisfactia pentru oportunitatea oferită tării noastre de a prezenta si promova valorile culturale românesti si contributia acestora la cultura europeană. Trofeul ce simbolizează „Zilele culturale ale BCE” va fi păstrat un an de zile la Banca Natională, care va organiza împreună cu BCE editia din 2009.

Initiativa organizării Zilelor Culturale ale BCE a fost lansată în anul 2003, cu scopul de a oferi locuitorilor din Frankfurt si regiunea Rhine-Main, dar si vizitatorilor, posibilitatea de a cunoaste principalele repere culturale ale statelor membre ale Uniunii Europene si de a sublinia ideea că, în principal, cultura este cea care întăreste legăturile dintre natiunile Europei.

Organizate anual, pe parcursul a trei săptămâni, Zilele Culturale ale BCE cuprind manifestări din toate domeniile vietii culturale specifice unui stat membru al UE. Pentru a marca a 10-a aniversare a BCE si a SEBC, anul 2008 a fost dedicat tuturor celor 27 de state membre. Tema editiei din 2009 va fi însă „România”.

ZILELE CULTURALE ALE BĂNCII CENTRALE EUROPENE

„Zilele Culturale ale Băncii Centrale Europene” sunt organizate anual în Frankfurt am Main, în lunile mai - iunie. Scopul acestui eveniment este acela de a prezenta si promova bogătia culturală a statelor membre UE în rândul unui public cât mai numeros. Fiecare bancă centrală a tării care este prezentată colaborează împreună cu BCE, în vederea dezvoltării si implementării programului evenimentului, care cuprinde activităti din diverse sfere ale culturii tării respective: muzică, literatură, teatru, artă, fotografie. De asemenea, sunt organizate expozitii, conferinte si evenimente pentru copii.

Conceptul si filosofia evenimentului

Initial, acest eveniment a fost organizat pentru angajatii BCE, scopul acestuia fiind acela de a contribui la intensificarea schimburile interculturale si la cresterea constientizării bogătiei culturale a Europei. Datorită feedback-ului pozitiv pe care l-a avut prima editie a evenimentului în anul 2002, Consiliul Executiv al BCE a decis să includă proiectul „Zilelor Culturale” în programul permanent al evenimentelor BCE.

BCE colaborează strâns cu banca centrală a tării invitate pentru proiectarea si implementarea programului evenimentului. În 2003, evenimentul a avut ca invitată Portugalia; în 2004, a urmat Polonia; Ungaria în 2005, Austria în 2006 si Grecia în 2007.

Obiectivele „Zilelor Culturale” sunt:

- să contribuie la promovarea diversitătii culturale a statelor membre UE în rândul angajatilor BCE, al locuitorilor Frankfurt-ului si Germaniei, al vizitatorilor din Europa si din întreaga lume;

- să faciliteze cooperarea si schimbul de experientă în Sistemul European al Băncilor Centrale, si în alte domenii de activitate decât politica monetară.

Aspecte organizatorice

„Zilele Culturale” sunt organizate anual în colaborare cu banca centrală a tării care este prezentată.

Activitătile evenimentului se desfăsoară în spatii culturale de renume în Frankfurt, precum: Alte Oper Frankfurt, Literaturhaus, Deutsche Filmmuseum etc.

Continutul programului este decis de specialistii băncii centrale din tara invitată. BCE are o echipă internă exclusiv dedicată si responsabilă de organizarea Zilelor Culturale, beneficiind si de expertiza unor consultanti externi pe probleme de comunicare.

Evenimentele culturale selectate trebuie:

- să aibă o valoare culturală ridicată;
- să fie reprezentative pentru cultura tării invitate;
- să formeze un program variat;
- să suscite interesul unei audiente cât mai numeroase, formate din persoane de toate vârstele si nationalitătile.



„Zilele Culturale” prezintă cultura unui stat membru UE prin intermediul unui număr de aproximativ 30 - 35 de evenimente precum: concerte (de muzică clasică sau alte genuri muzicale reprezentative pentru tara respectivă), conferinte, expozitii, spectacole de teatru si de dans, filme si evenimente speciale pentru copii. Orice tară membră UE îsi poate exprima interesul de a fi prezentată si promovată în cadrul Zilelor Culturale ale BCE.

În vederea colaborării si a formării unei echipe între BCE si banca centrală a tării prezentate, evenimentul este organizat sub patronajul Presedintelui BCE si al Guvernatorului băncii centrale a tării invitate. Întregul eveniment sustine ideea de colaborare dintre BCE si banca centrală respectivă, fapt reflectat inclusiv prin intermediul tuturor materialelor informative si promotionale ale evenimentului. Dat fiind succesul editiilor anterioare, evenimentul se bucură de cooperarea unor importante institutii locale si regionale, a Primăriei orasului Frankfurt am Main si a comunitătii locale de afaceri si culturale.

A. „Zilele Culturale” - tările invitate în perioada 2003-2007

- Portugalia (2003);
- Polonia (2004);
- Ungaria (2005);
- Austria (2006);
- Grecia (2007);
- Uniunea Europeană (2008);
- Romania (2009).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Patria Bank a preluat creditele Alior Bank

Patria Bank S.A., în calitate de cesionar, și Alior Bank S.A., prin sucursala sa din România, Alior Bank S.A. Varșovia – Sucursala București, în calitate de cedent, anunță că în data de 7 septembrie 2024 a fost finalizată implementarea contractului de cesiune detalii

Garanti BBVA a trimis 500.000 de euro in proiecte de mediu

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, sărbătorește anul acesta 14 ani de parteneriat cu WWF-România (Fondul Mondial pentru Natură), perioadă în care a direcționat peste 500.000 de euro pentru susținerea diverselor proiecte de protecție a detalii

Plata in rate prin BT Direct pe iStoma

BT Direct și iStoma anunță un parteneriat prin care și-au propus să faciliteze accesul populației la servicii medicale, așa încât clienții pot plăti în rate la peste 1.500 de clinici stomatologice din țară, conform unui comunicat de presa, in care se detalii

Banca Transilvania a atras 300.000 de noi clienti in acest an

Banca Transilvania a continuat și în al doilea trimestru performanța primelor trei luni ale anului, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Evoluția pozitivă a fost susținută de creșterea portofoliului de credite și creanțe din leasing nete, la nivel consolidat, detalii

 



 

Ultimele Comentarii