BANCI | Ultima Ora

Romania, inclusa in Indicele Barclays privind bondurile emise pe pietele emergente in moneda locala

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-11-14 17:38

Românie a fost inclusă în Indicele de referinţă Barclays a obligaţiunilor suverane emise pe pieţele emergente în monedă locală (EM Local Currency Government Index) începând cu data de 31 martie 2013, se arată într-un comunicat al MFP.

Astfel, potrivit MFP, Barclays a anunţat, pe 5 noiembrie, modificări asupra indicilor de referinţă privind instrumentele cu venit fix, precum şi includerea României în Indicele de referinţă Barclays a obligaţiunilor suverane emise pe pieţele emergente în monedă locală (EM Local Currency Government Index) începând cu data de 31 martie 2013.

Aceste decizii au fost luate ca urmare a evaluării evoluţiei instrumentelor cu venit fix, precum şi a dorinţei oferirii unui portofoliu divers pentru investitorii globali care utilizează indicii Barclays ca referinţă de portfoliu şi pentru determinarea profitului de piaţă.

Barclays EM Local Currency Government Index oferă o imagine amplă asupra performanţelor datoriei guvernamentale cu rată fixă a pieţelor emergente în moneda locală. România va fi a 20-a ţară inclusă în acest Indice ca urmare a îndeplinirii criteriilor de incluziune, precum şi a cerinţei privind dimensiunea minimă a pieţei: indicele datoriei eligibile (outstanding) - 5 mld. USD.

Includerea României în baza de date pentru calculul Indicelui de referinţă Barclays privind obligaţiunile emise pe pieţele emergente în moneda locală se va face printr-un număr de 11 obligaţiuni, cu valoare emisă de 11,5 miliarde USD, reprezentând 0,7% din valoarea emisiunilor integrate de Indicele Barclays.

"Introducerea instumentelor emise de România în acest indice va oferi ţării noastre o mai bună vizibilitate pe pieţele internaţionale de capital, ceea ce va atrage lărgirea bazei de investitori, creşterea lichidităţii şi beneficiul unei mai mari transparenţe în ceea ce priveşte formarea preţurilor pentru instrumentele de datorie suverană", se spune în comunicatul MFP.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii