www.bancherul.ro
Publicatie online stiri bancare



Romania, inclusa in Indicele Barclays privind bondurile emise pe pietele emergente in moneda locala

Autor: Bancherul.ro
2012-11-14 17:38
Românie a fost inclusă în Indicele de referinţă Barclays a obligaţiunilor suverane emise pe pieţele emergente în monedă locală (EM Local Currency Government Index) începând cu data de 31 martie 2013, se arată într-un comunicat al MFP.

Astfel, potrivit MFP, Barclays a anunţat, pe 5 noiembrie, modificări asupra indicilor de referinţă privind instrumentele cu venit fix, precum şi includerea României în Indicele de referinţă Barclays a obligaţiunilor suverane emise pe pieţele emergente în monedă locală (EM Local Currency Government Index) începând cu data de 31 martie 2013.

Aceste decizii au fost luate ca urmare a evaluării evoluţiei instrumentelor cu venit fix, precum şi a dorinţei oferirii unui portofoliu divers pentru investitorii globali care utilizează indicii Barclays ca referinţă de portfoliu şi pentru determinarea profitului de piaţă.

Barclays EM Local Currency Government Index oferă o imagine amplă asupra performanţelor datoriei guvernamentale cu rată fixă a pieţelor emergente în moneda locală. România va fi a 20-a ţară inclusă în acest Indice ca urmare a îndeplinirii criteriilor de incluziune, precum şi a cerinţei privind dimensiunea minimă a pieţei: indicele datoriei eligibile (outstanding) - 5 mld. USD.

Includerea României în baza de date pentru calculul Indicelui de referinţă Barclays privind obligaţiunile emise pe pieţele emergente în moneda locală se va face printr-un număr de 11 obligaţiuni, cu valoare emisă de 11,5 miliarde USD, reprezentând 0,7% din valoarea emisiunilor integrate de Indicele Barclays.

"Introducerea instumentelor emise de România în acest indice va oferi ţării noastre o mai bună vizibilitate pe pieţele internaţionale de capital, ceea ce va atrage lărgirea bazei de investitori, creşterea lichidităţii şi beneficiul unei mai mari transparenţe în ceea ce priveşte formarea preţurilor pentru instrumentele de datorie suverană", se spune în comunicatul MFP.