BANCI | Stirea Zilei

Rezultatele BRD in T1 2011: profit net de 122 milioane lei, cu 38,7% mai putin decat in 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-03 09:33

Principalii indicatori financiari ai BRD-Groupe Société Générale la 31 martie 2011, în conformitate cu standardele româneşti de contabilitate:
- Venitul net bancar se ridică la 787 milioane lei, situandu-se la un nivel satisfăcător în actualul context macroeconomic

- Costul net al riscului este de 292 milioane lei, mai mic cu 10% faţă de primul trimestru din 2010 şi respectiv cu 40% mai mic decât în trimestrul 4 2010

- Profitul net este de 122 milioane lei, in scadere cu cu 38,7% fata de T1 2010

Rezultatele financiare obţinute de BRD - Groupe Société Générale în cursul primului trimestru al anului reflectă menţinerea la un nivel scăzut a activităţii economice, precum şi stagnarea cererii de servicii bancare, anunta banca intr-un comunicat de presa.

Deşi timide, au existat totuşi, în cursul trimestrului, unele semne pozitive care urmează să fie confirmate în trimestrul 2 al anului 2011, cum ar fi:
• îmbunătăţirea balanţei comerciale
• aprecierea RON
• o uşoară creştere a cererii de credite către sfârşitul trimestrului

Venitul net bancar a ajuns la 787 milioane lei, iar profitul brut din exploatare a ajuns la 443 milioane lei, nivel considerat acceptabil în actuala conjunctură.

Volumul total al creditelor acordate clientelei este de 32,4 miliarde lei, cu circa 1% mai mic faţă de 31 martie 2010. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 15,5 miliarde lei, în scădere cu aproximativ 1%, în timp ce valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice a scăzut cu 1%, soldul acestora fiind de 16,8 miliarde lei.

Volumul total al depozitelor clientelei înregistra la sfârşitul primului trimestru al anului 2011 o scădere de circa 5% faţă de 31 martie 2010, ajungând la peste 29 miliarde lei, lichiditatea băncii fiind în acest moment una adecvată.

În acelaşi interval, cheltuielile generale au scăzut cu 1% faţă de 31 martie 2010, iar coeficientul de exploatare, calculat ca raport între cheltuielile generale şi venitul net bancar, a atins 43,6%, pe fondul scăderii venitului net bancar. Profitul net aferent primului trimestru este de 122 milioane lei.

"Primele trei luni ale anului 2011 nu au adus revirimentul aşteptat pe piaţă, diferenţa faţă de ultima parte a anului trecut fiind nesemnificativă. Activitatea economică suferă în continuare, influenţând şi cererea de servicii bancare. Cu toate acestea, au fost sesizate semne pozitive care ramân să fie confirmate în perioada următoare. Mai concret, un prim semnal pozitiv este intrarea pe o pantă descendentă a costului net al riscului, tendinţă care sperăm că va continua de-a lungul întregului an”, a declarat Guy Poupet, Preşedintele - Director General al BRD - Groupe Société Générale.

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Banca are aproape 2,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de peste 930 de unităţi. BRD are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 160.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi cheie:
- Retail banking şi servicii financiare
- Global Investment Management & Services
- Corporate & Investment Banking

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii