BANCI | Stirea Zilei

Restantele la credite au crescut cu 2 miliarde de lei in primul trimestru din 2013

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-05-07 23:04

Restantele la creditele acordate de banci persoanelor fizice si firmelor au crescut cu 1,87 miliarde lei in primul trimestru al acestui an, pana la un total de 29,5 miliarde lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit de la BNR, unde bancile raporteaza creditele mai mari de 20.000 de lei (in jur de 4.000 de euro), reprezentand peste 90% din volumul total de imprumuturi. Comparativ, in trimestrul anterior, volumul restantelor se majorase cu 1,17 miliarde lei.

In functie de numarul de zile de intarziere, restantele de peste 30 de zile (tip C), care se raporteaza la Biroul de Credit, au ajuns la aproape 1,3 miliarde lei, fata de 829 milioane la finalul anului trecut. Cele mai multe restante au intarzieri de peste 90 de zile (tip E), pentru care bancile incep executarea silita, au atins suma de 26,4 miliarde lei, fata de 25,1 miliarde in decembrie 2012.

Ponderea sumelor restante in total sume datorate este de 11,31% la finalul lunii martie 2013, faa de 10,52% in decembrie 2012.

Un numar total de 923.707 de persoane fizice si firme aveau datorii la banci la sfarsitul lunii martie, dintre care 235.407 sunt restantieri (cu intarzieri de cel putin o zi la rambursarea imprumuturilor), mai multi cu 3.891 decat erau la finalul anului trecut.

Un numar de 2.238 de firme cliente ale bancilor erau in insolventa la finalul primului trimestru, acestea avand credite de rambursat in valoare de aproape 10 miliarde de lei, dintre care sumele restante se ridicau la 7,1 miliarde lei. La acestea se adauga 2.025 de firme in faliment, cu sume restante de 1,7 miliarde lei.

Comentarii

inginer
Nu asa se fac graficele
Graficele astea trebuiau sa aibe axe absolute. Folosind axe relative, nu poti stabili adevarata scara a problemei, ci doar directia variatiei, pe care o puteam ghici citind doar articolul.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii