BANCI | Opinie

Reclamatia zilei la banca: M-ati taxat cu 4 lei pentru ca mi-au intrat niste bani in cont. Nu e posibil asa ceva!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-08-29 12:08

„Azi m-ati taxat cu 4 RON doar pentru ca mi-au intrat niste bani in cont. Nu e posibil asa ceva. Mai am putin si inchid tot ce am la voi. Sariti din orice schema cu jaful si comisioanele”, spune un client BCR. „Eu de fiecare data cand primesc bani in cont, inclusiv salariul, sunt taxat cu 4 RON. Nu mi se pare ok sa fie taxat si cel care trimite si cel care primeste... Curand o sa ma mut cu 'salariu'..."

BCR precizeaza ca nu percepe comision de incasare a indemnizatiei (salariu, alocatie, etc) in cont. "Daca s-a intamplat astfel in acest caz, ne cerem scuze si vom lua imediat masurile de a corecta si repara eroarea de parametrizare."

BCR nu percepe comision de incasare pentru plati intrabancare, iar pentru incasari interbancare este fix, indiferent de suma, adauga banca.

Ce comisioane aplica bancile pentru incasarile de bani in cont

Intr-adevar, bancile isi taxeaza clientii nu doar pentru transferurile pe care ei le realizeaza, prin ordine de plata, catre alte conturi, ci si pentru sumele primite.

In cazul BCR, banca aplica respectivul comision de 4 lei doar pentru sumele incasate de la clientul altei banci (transfer interbancar), nu si in cazul incasarilor venite de la un alt client BCR (transfer intrabancar).

Exista insa banci care aplica un comision chiar si pentru incasarile intrabancare, adica pentru banii primiti din conturile clientilor aceleiasi banci. Este cazul BRD, unde acest comision de incasari intrabancare este de 2 lei. Cu alte cuvinte, daca eu am cont la BRD, iar fratele meu imi trimite 10 lei din contul sau, tot la BRD, banca ma taxeaza cu 2 lei pentru simplul fapt ca am primit respectiva suma de bani, chiar daca fratele meu a platit, la randul sau, pentru a-mi trimite acesti bani, un comision de 3 lei.

Taxele pentru incasari sunt stabilite, de regula, in functie de sumele primite in conturi si pot ajunge chiar si la 18 lei, la Banca Transilvania, pentru sumele incasate mai mari de 50.000 de lei.

In cazul BCR, comisionul este unic, de 4 lei, indiferent de suma. Daca am face un calcul comparativ, in cazul incasarii unei sume de 1.000 de lei, un client BCR plateste 4 lei, un client BRD – 7 lei, iar un client al Bancii Transilvania – 4,20 lei.

Ai o reclamatie la adresa bancii? Scrie-ne la info@bancherul.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Cardurile devin inutile: acum se pot face plati instant gratis din aplicatiile bancare

Cardurile isi pierd treptat utilitatea, odata cu avansul noilor tehnologii pentru plati. Bancile romanesti au inceput sa implementeze platile instant din aplicatiile bancare, prin serviciul RoPay. Platile instant (care se fac in cateva secunde, la orice detalii

Au neglijat bancile securitatea pentru digitalizare?

Explozia fraudelor online poate fi considerata normala in conditiile dezvoltarii pe masura a digitalizarii si serviciilor bancare online. Dar ceea ce-mi da de gandit este usurinta cu care escrocii pot accesa o aplicatie bancara, pot face transferuri catre detalii

BRD isi lichideaza filialele din Romania. Va fi vanduta si banca?

BRD a cedat Bancii Transilvania firma de pensii private, BRD Pensii, iar compania de credite de consum, BRD Finance, este si ea in negocieri de vanzare, ceea ce alimenteaza zvonurile aparute la inceputul anului ca banca franceza are de gand sa-si vanda si banca din Romania. Mai ales ca detalii

De ce permit bancile transferuri catre platforme de criptomonede prin care se fac fraude online?

Bancile nu ar trebui sa transfere clientilor intreaga responsabilitate pentru fraudele online, ci sa-si asume o parte din vina, mai ales daca permit transferuri catre platforme de criptomonede (site-uri, aplicatii. portofele electronice) cunoscute ca fiind fraude sau care sunt detalii

 



 

Ultimele Comentarii