BANCI | Stirea Zilei

RBS Romania si NESsT Romania continua cea de-a doua editie a Competitiei Intreprinderilor Sociale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-21 15:53

În 2010, RBS România continuă parteneriatul cu NESsT România, susţinând cea de-a doua ediţie a Competiţiei Întreprinderilor Sociale. Principalul obiectiv al competiţiei din 2009-2010 este acela de a creşte capacitatea întreprinderilor sociale din România de a-şi dezvolta un plan de afaceri viabil.

O întreprindere socială reprezintă o entitate care se autofinanţează prin comercializarea unui produs sau a unui serviciu intr-o manieră responsabilă şi profesională. Întreprinderile sociale îşi propun să producă un impact social semnificativ şi/sau să genereze venituri durabile care să ajute organizaţia să-şi promoveze misiunea.

RBS România va sprijini competiţia pe tot parcursul ei, atât din punct de vedere financiar, cu o sumă de 10,000 Euro, cât şi prin voluntariat. Angajaţii băncii se vor implica în evaluarea studiilor de fezabilitate şi a planurilor de afaceri pentru implementarea sau extinderea întreprinderii sociale, oferind astfel sprijin organizaţiilor participante.

NESsT a lansat competiţia în 2009, invitând toate organizaţiile societăţii civile care sunt interesate de evaluarea fezabilităţii lansării sau extinderii unei întreprinderi sociale să se înscrie şi să participe la acest proiect. S-a înregistrat atunci un număr record de 54 de aplicaţii, dintre care au fost selectaţi 25 de participanţi, organizaţii care oferă servicii sociale persoanelor cu dizabilităţi fizice sau psihice, mamelor singure, persoanelor din mediul rural, tinerilor orfani etc.

Organizaţiile participante vor parcurge un întreg proces prin care îşi vor consolida capacitatea de a dezvolta o întreprindere socială, proces ale cărui principale etape sunt: determinarea gradului de pregătire organizaţională, elaborarea studiului de fezabilitate şi dezvoltarea planului de afaceri.

Competiţia se va finaliza în 2010 cu o gală de decernare a premiilor unde vor fi anunţate cele 5 organizaţii finaliste. În această gală RBS Romania va oferi unul dintre premiile finale.

„Competiţia Întreprinderilor Sociale, proiect dezvoltat de NESsT, aduce un important beneficiu social, prin dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale si de business în cadrul mediului ONG din România. RBS România susţine acest program pentru că este unul foarte inovativ şi ajută ca ONG-urile să devină mai sustenabile din punct de vedere financiar, mai ales în această perioadă economică dificilă.” a declarat Georgeta Bora, Coordonator Responsabilitate Corporativă - RBS România.

În ediţia precedentă din 2007-2008 RBS România şi NESsT au premiat 5 organizaţii non-profit: Cartea Călătoare, Romanian Angel Appeal Foundation (RAAF), Noi Orizonturi, Asociaţia pentru o Comunitate Unită şi Intervenţie Socială (ACSIS) şi Alături de Voi, Iaşi.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii