BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen si ING estimeaza un curs de 4,40 lei in urmatoarele trei luni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-01-11 14:14

Analistii Raiffeisen Bank si ai ING estimeaza ca leul se va deprecia in urmatoarea perioada pana la pragul de 4,40 lei/euro.

Economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru, spune ca de la începutul anului, leul s-a devalorizat cu 0,8% faţă de euro, anuland astfel aprecierea importanta din a doua jumatate a lunii decembrie 2011.

"Intrările nete de capital străin se mentin la niveluri reduse, motiv pentru care leul nu se poate aprecia pe termen scurt. In acelaşi timp, deprecierea leului ar trebui sa fie limitata, având în vedere dimensiunea redusa a pieţei valutare şi pozitia puternica a BNR. Scenariul de bază este ca leul va ramane relativ stabil in perioara urmatoare", apreciaza Dumitru.

Raiffeisen Bank estimeaza cursul la 4,40 lei/euro in martie si la 4,35 lei in iunie.

La randul sau, ING estimeaza cursul la 4,40 lei/euro peste o luna, urmand sa scada la 4,30 la sfarsitul lui martie.

Economistul ING Vlad Muscalu a observat ca BNR si-a demonstrat in decembrie preferinta pentru o volatilitate redusa, cand probabil a cumparat din piata o jumatate de miliard de euro pentru a limita aprecierea leului.

Analistul ING considera ca aprecierea leului s-ar putea sa fi fost cauza trecerii la standardele internationale de contabilitate IFRS, bancile fiind nevoite sa vanda valuta in exces ca efect al necesitatilor mai reduse de provizioane.

BNR a cerut bancilor să urmeze o abordare graduală a acestei probleme, ceea ce sugerează din nou o preferinţă pentru stabilitatea cursului de schimb.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii