BANCI | Ultima Ora

Raiffeisen anunta preluarea unor active de 1 mld. euro de la Volksbank, exclusiv cele din Romania. Prima etapa incepe cu clientii corporate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-06-27 15:09

Clientii companii ai grupului Volksbank din Austria si din alte tari, exclusiv Romania, vor fi preluati de Raiffeisen, conform unui acord incheiat aseara de cele doua banci. Raiffeisen mentioneaza intr-un comunicat ca va continua in urmatoarele saptamani negocierile pentru preluarea si altor active ale Volksbank, in valoare totala de 1 miliard de euro, precum si divizia de leasing a bancii.

Tranzactia nu vizeaza activele Volksbank Romania, au precizat purtatoarea de cuvant a bancii, Alexandra Frunza, pentru Bancherul.ro.

Raiffeisen precizeaza intr-un comunicat ca tranzactia este rezultatul negocierilor cu privire la restructuarea Volksbank derulate in februarie 2012, prin care grupul Raiffeisen (RZB Group) a convenit sa preia active ale Volksbank (VBAG) de 1 miliard de euro.

„După o examinare amănunțită și un due diligence, o primă tranșă importantă de active ce urmeaza a fi preluata a fost stabilita. Raiffeisen Bank International AG (RBI), actionarul majoritar al Raiffeisen Bank Romania, este cea care va prelua in contabilitate creditele Volksbank”, anunta RZB intr-un comunicat.

„VBAG și Grupul RZB vor continua negocierile în următoarele săptămâni, pentru a conveni asupra activelor încă în curs de preluare. Sunt posibile atât achizitia altor active ale clientilor Volksbank din Austria si din alte tari in care este prezent grupul, precum si preluarea diviziei de leasing”, mai precizeza Raiffeisen in comunicat.

Activele Volksbank Romania sunt in jurul a 4 miliarde de lei, banca fiind scoasa la vanzare inca de acum 2 ani, termenul final de gasire a unui cumparator fiind anul 2017, dupa ce banca-mama nu a reusit sa integreze si filiala din Romania, impovarata de pierderi, in grupul sucursalelor din alte tari din regiune preluate de banca rusa Sberbank.

Volksbank Romania a fost transferata anul trecut catre un vehiculul financiar, VBI Beteiligungs, pentru a i se sterge datoriile, in vederea vanzarii catre un alt investitor.

Grupul Volksbank deţine 51% din acţiunile VBI Beteiligungs, iar DZ Bank AG / WGZ Bank AG din Germania şi BPCE din Franţa au câte 24,5%.

Comentarii

Emi
De bine
Implicarea RZB nu face decat sa confirme ca Volksbank e pe drumul cel bun...



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii