BANCI | Stirea Zilei

Profitul Erste Group scade cu 27%, din cauza amortizarii activelor si a fondului comercial

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-27 09:16

Erste Group a raportat pentru anul trecut un profit net după plata intereselor minoritare de 859,6 milioane euro, în scădere cu 27% faţă de 2007, întrucât câştigurile din vânzarea operaţiunilor de asigurări au fost direcţionate către amortizarea activelor şi a fondului comercial la subsidiare.

Erste a obţinut anul trecut 601,8 milioane euro din vânzarea operaţiunilor de asigurări, dar 86,8 milioane euro au fost utilizaţi pentru amortizarea integrală a activelor intangibile din Ucraina şi Serbia, iar 480 milioane euro, pentru amortizarea parţială a fondului comercial în România.

În 2007, grupul austriac a raportat un profit net după plata intereselor minoritare de 1,174 miliarde euro, în urma unui rezultat record în ultimul trimestru, în primul rând datorită cererii sporite de credite pe pieţele în dezvoltare ale Europei Centrale şi de Est.

"Profitul nostru operaţional, precum şi profitul nostru net dovedesc forţa reală a modelului de afaceri al unei bănci de retail chiar şi în perioade dificile economic. Aceasta se bazează, de asemenea şi pe faptul că, pe parcursul ultimilor zece ani, am putut să ne extindem baza de clienţi, numărul acestora depăşind astăzi 17 milioane, asigurându-ne astfel fluxuri de venituri foarte solide. În plus, am investit în economia reală, şi aceasta va continua să existe atât în perioada de criză cât şi după încheierea acesteia", a explicat directorul general al Erste Group Bank, Andreas Trechl.

Profitul operaţional al Erste a crescut cu 19,3%, la 2,997 miliarde euro, comparativ cu 2007, când retultatul operaţional s-a cifrat la 2,547 miliarde euro.

Erste Group avea la sfârşitul anului trecut active totale nete de 201,4 miliarde euro, în uşoară creştere, cu 0,5%, faţă de nivelul înregistrat la sfârşitul anului 2007, de 200,5 miliarde euro, dar ajustat la impactul vânzării operaţiunilor de asigurări, creşterea fiind moderată, de 4,7%.

Veniturile nete din dobânzi ale Erste au sporit cu 24,5% în 2008, la 4,913 miliarde euro, faţă de nivelul înregistrat în 2007, de 3,945 miliarde euro.

De asemenea, cheltuielile administrative s-au majorat anul trecut cu 9,9%, până la 4,001 miliarde euro, după ce în anul precedent costurile se ridicaseră la 3,642 miliarde euro.

În schimb, Erste şi-a constituit în 2008 provizioane de risc pentru împrumuturi şi avansuri de 1,071 miliarde euro, de peste două ori mai mari comparativ cu 2007, când acestea au fost de 454,7 milioane euro.

Acţiunile Erste Group (EBS) se tranzacţionează pe trei burse (Viena, Praga şi Bucureşti), iar potrivit cotaţiei de la închiderea şedinţei de joi la Bursa din Viena, de 7,75 euro/acţiune, capitalizarea grupului se ridică la 2,456 miliarde euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii