ECONOMIE | Stiri economice

Productia industriala era in revenire inainte de declansarea crizei COVID-19

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Dan Palangean
2020-04-21 15:36

România a înregistrat pe februarie 2020 o nouă scădere a producției industriale lunare, potrivit datelor comunicate de INS. Diminuarea rezultatului sectorial în termeni reali a fost de -3,2% în serie brută și -2,6% pe seria ajustată față de aceeași lună a anului precedent.

Comparativ cu luna anterioară, producția și-a revenit cu 4,5% pe seria brută (după ce scăzuse cu -13,8% în prima lună a anului) dar numai 0,7% după efectuarea ajustării statistice cu numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate.

Astfel a continuat șirul rezultatelor negative consemnate încă din luna iunie a anului precedent, februarie 2020 fiind a nouă lună consecutivă de performanțe slabe ale producției industriale, ÎNAINTE de declanșarea crizei Covid.

Pe ansamblul primelor două luni ale anului în curs, s-a înregistrat o evoluție de -2,6% în termeni reali, atât pe seria brută cât și pe seria netă. Din păcate, criza a venit într-un moment în care se părea că revenim spre teritoriul pozitiv.

Din păcate, criza a venit într-un moment în care se părea că revenim spre teritoriul pozitiv iar comenzile noi din industria prelucrătoare erau în creștere cu 4,6%, urmare a majorărilor consemnate de industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,4%) și industria bunurilor de capital (+6,2%).

Comenzile pentru industria bunurilor intermediare (+1,4%) erau sub media generală iar cele pentru industria bunurilor de uz curent în scădere cu 1,6%.

 

Taguri: Institutul National de Statistica (INS)  Macroeconomie  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stiri economice



18 miliarde euro, deficit comercial după primele șapte luni ale anului

Exporturile României au fost în iulie 2024 de 8,32 miliarde euro (+8,6% față de aceeași lună a anului anterior), în timp ce importurile au ajuns la valoarea-record de 11,27 miliarde euro (+13,4%), potrivit datelor publicate de INS. Astfel, detalii

Deficit bugetar de peste 4% din PIB după primele 7 luni ale anului

Deficitul bugetului general consolidat după primele șapte luni ale anului a fost de 71 miliarde de lei (-4,02% din PIB-ul estimat la 1.767,3 miliarde lei), potrivit datelor operative publicate de Ministerul Finanțelor. Este un rezultat semnificativ mai slab detalii

Pe ultimul loc la alocările bugetare pentru cercetare-dezvoltare. Sumă ridicolă pentru sănătate

România s-a situat în anul 2023 pe ultimul loc între statele membre UE (și) la alocările bugetare pentru cercetare-dezvoltare (R&D), potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu un cuantum de doar 21,2 €/loc., am fost devansați net detalii

România, cel mai redus număr de ani de muncă dintre statele UE

România a înregistrat anul trecut cel mai redus număr de ani de muncă dintre statele membre UE, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu o medie de doar 32,2 ani, ne-am poziționat sub Italia (32,8 ani), Croația (34 ani), Grecia (34,2 ani) și detalii

 



 

Ultimele Comentarii