BANCI | Analiza

Platile online cu cardul au crescut cu 38% in 2012

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-01-09 16:07

Platile online cu carduri bancare au crescut in 2012 cu 38%, la 220 milioane euro, anunta principalul integrator de servicii e-commerce din Romania, PayU, intr-un comunicat de presa.

"Vedem această tendință menținându-se și în cursul acestui an, la finalul căruia estimăm să ajungem la un volum de 286 milioane de euro, corespunzător unui număr de peste 5 milioane de tranzacții”, precizează Marin Mitroi, Director General RomCard, procesatorul tranzactiilor cu carduri in Romania.

Comunicat de presa:

220 milioane euro pentru comerțul electronic cu plata online

Comerțul electronic cu plata online prin Romcard, principalul payment gateway din România, a crescut în 2012 cu 38% față de 2011, ajungând la valoarea de 220 de milioane euro și un număr de 4,1 milioane de tranzacții. Dintre acestea, în sistemul PayU au fost înregistrate tranzacții în valoare de 176,4 milioane euro.

“2012 a fost anul în care comerțul electronic și-a mărit ritmul de creștere. Dacă în 2009 volumul plăților online a crescut cu 75% față de anul anterior, în 2011 creșterea a fost de 24%, aceeași tendință manifestându-se și la nivelul numărului de tranzacții. În 2012 însă, față de 2011, comerțul electronic a cunoscut o evoluție mai bună, de 38% raportat la valoarea totală și 51% raportat la numărul tranzacțiilor”, explică Andreia Stavarache, Sales & Marketing Manager PayU România.

În ceea ce privește valoarea medie a tranzacțiilor, aceasta a cunoscut o scădere de 8% de la 58 euro la 53 de euro, conform Romcard.

“Dinamica tranzacțiilor în 2012 a fost interesantă. Scăderea valorii coșului mediu se datorează în primul rând creșterii cu 60% a numărului de tranzacții în lei, care au, în mod normal, o valoare mai mică. Acest lucru arată, în primul rând, o diversificare a ofertei de produse și o evoluția pozitivă pe majoritatea segmentelor de piață. Totodată a crescut gradul de adopție a metodelor online de plată în rândul consumatorilor. Vedem această tendință menținându-se și în cursul acestui an, la finalul căruia estimăm să ajungem la un volum de 286 milioane de euro, corespunzător unui număr de peste 5 milioane de tranzacții”, precizează Marin Mitroi, Director General RomCard.

Și din tranzacțiile înregistrate în sistemul PayU reiese același proces de diversificare și, în același timp, de consolidare a pieței. Astfel, pe de o parte, numărul de clienți noi care au implementat soluția integrată PayU a crescut cu 92% față de 2011, domeniile de activitate variind de la operatori telecom la asigurători, fonduri de investiții, ONG-uri, accesorii auto, fashion, suplimente nutritive etc.

Pentru a putea susține creșterile înregistrate în 2012, PayU a investit în dezvoltarea echipei care a crescut cu 35%, principalele poziții inființate vizând departamentele de dezvoltare software, comercial și suport pentru comercianți, iar pentru 2013 compania vizează consolidarea echipei și optimizarea proceselor interne.

Pe de altă parte, creșterea înregistrată pe toate segmentele de activitate demonstrează o industrie tot mai puternică și mai stabilă. Segmentele care au cunoscut cea mai bună evoluție raportat la numărul de tranzacții, conform datelor PayU au fost fashion (+ 486%), donații (+111%), servicii (+54%) și flori (+51%).

Conform valorii medii a comenzilor, românii sunt dispuși să aloce bugete mai mari când vine vorba de pachete turistice și bilete de avion (809 RON), software (744 RON), IT&C (541 RON), jucării (340 RON), donații (334 RON) și fashion (240 RON), acestea fiind domeniile cu cel mai mare coș mediu de cumpărături.

“Pentru prima dată, vorbim de o repartizare aproape uniformă a tranzacțiilor pe parcursului anului. Dacă până acum, ianuarie era luna cea mai slabă iar mai și octombrie cele mai bune, în 2012 diferențele de la o lună la alta au fost mici și, practic, nu mai vorbim despre cea mai bună lună a anului. Acest proces de uniformizare demonstrează că activăm într-o industrie stabilă și puternică care va continua să crească frumos”, punctează Andreia Stavarache.

Potrivit reprezentanților PayU, în 2013 piața va fi influențată de trei factori principali: intrarea unor noi jucători importanți în industrie, consolidarea afacerilor comercianților activi atât ca urmare a îmbunătățirii calității serviciilor cât și a campaniilor de marketing implementate, precum și diversificarea metodelor de plată.

“După mai bine de 8 ani de experiență, știm cât de important este pentru consumator să cumpere cum și când dorește. Anul trecut am introdus Pay by Click și Pay on Time – plata cu 1 click, respectiv plata automată, precum și serviciul de mobile payments. Anul acesta vom consolida aceste metode de plată, vom dezvolta produse de plată în rate sau prin internet banking și vom optimiza procesul de plată pentru o experiență de cumpărare la fel de sigură, dar din ce în ce mai rapidă și mai confortabilă”, concluzionează Andreia Stavarache.


Despre PayU

PayU este furnizor de solutii eCommerce integrate, detinut de Naspers Ltd, un grup multinational, cu operatiuni in 131 de tari in domenii ca media, Internet sau eCommerce.
PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online pentru peste 18.000 de companii in Europa, Asia si Africa, oferind plati online simple si sigure catre aproximativ 300 milioane de utilizatori de Internet.
In Romania, PayU este lider pe piata de plati online, cu un volum de 176,4 milioane de euro si o cota de 80% din volumul total al Romcard. Din 2006 pana in prezent, compania a procesat 87% din volumul total al platilor online declarat de catre jucatorii din piata.
Ne adresam companiilor care detin sau doresc sa isi deschida o afacere online in Romania sau in tarile in care activeaza grupul PayU propunandu-le o solutie sigura si simpla de plati online, integrata cu servicii financiar-operationale.
Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati site-ul companiei la adresa www.payu.ro.

Despre RomCard

RomCard SA, ca procesor de tranzactii cu carduri in Romania, a implementat cu succes tehnologia 3DSecure integrand-o in sistemul sau de procesare. Bazat pe o solutie proprie, RomCard SA ofera la cheie serviciile pentru "Verified by VISA" si "MasterCard SecureCode" pentru tranzactii sigure prin internet folosind cardurile bancare. Proiectul 3D Secure a fost inceput de RomCard SA in septembrie 2003 si finalizat in martie 2004 cand s-au terminat cu succes toate certificarile cu VISA si MasterCard. Pana in prezent, RomCard SA a certificat 9 banci pentru acceptare 3D Secure (inclusiv circa 530 de comercianti virtuali) si 14 banci pentru emitere. In momentul actual, sistemul instalat la RomCard constituie singura platforma tehnica de e-commerce din Romania care realizeaza autentificarea sub standardul 3D Secure avand peste 9 mil de carduri inrolate in sistem si peste 220 000 carduri activate.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



Indicatorii sistemului bancar la finalul anului 2023

indicatorii agregati ai bancilor romanesti la finalul anului 2023, calculati pe baza informatiilor din raportarile prudentiale neauditate, trimise la Banca Nationala a Romaniei (BNR) de instituțiile de credit, persoane juridice romane și de sucursalele din Romania ale institutiilor detalii

La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii