BANCI | Ultima Ora

Piraeus Bank si Greenpeace promoveaza pe Facebook utilizarea in comun a autoturismelor personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-12-18 13:18

Piraeus Bank si Greenpeace au lansat o aplicatie pe Facebook prin care incurajeaza populatia sa foloseasca in comun autoturismele personale.

Comunicat de presa:

Piraeus Bank Romania si Greenpeace lanseaza aplicatii eco-friendly pentru mediul online

Bucuresti, 18.12.2012- Piraeus Bank Romania, in colaborare cu Greenpeace, anunta lansarea unui nou proiect de responsabilitate sociala, desfasurat prin intermediul paginii de Facebook “Curaj Romania”. Proiectul, denumit “Prieteni la drum” este o aplicatie online prin care soferii sunt informati, intr-un mod distractiv si interactiv, despre beneficiile si alocarea responsabila a resurselor prin utilizarea in comun a vehiculelor personale. (http://www.facebook.com/ curajromania)

Aplicatia este disponibila pe pagina Curaj Romania si a fost dezvoltata de agentia MSPS Marketing & Communication. “Prieteni la drum” are un mecanism simplu care contine urmatorii pasi: accesareaaplicatiei fie ca sofer, fie ca pasager, stabilireacoordonatelor temporale si spatiale pentru actiunea de car sharing si invitarea prietenilor din lista personala de Facebook pentru alcatuirea grupului prietenos cu mediul. Utilizatorii de Facebook care folosesc aplicatia pot alege sa-si imparta locurile din masina cu prietenii lor sau sa fie ei preluati de o alta persoana..

“Pasii pentru utilizarea aplicatiei se succed dinamic si sunt foarte usor de parcurs, iar vizualul te convinge ca “green is good”de aceea doar putina bunavointa si dorinta de a avea un mediu mai curat iti dau imboldul sa utilizezi Prieteni la drum”, sustine Raluca Barbu, Marketing Specialist Piraeus Bank Romania.

Persoanele care folosesc intens aplicatia vor fi rasplatite cu obiecte eco, oferite de Greenpeace Romania.

“Car sharing-ul este un concept intalnit la scara larga in alte tari, iar aplicatia ‘Prieteni la Drum’ incearca sa il aduca mai aproape si de romanii care isi doresc un mediu inconjurator mai sanatos pe termen lung. Car sharing-ul este bun pentru mediu dar si pentru utilizatori, aducand economii importante la bugetele de calatorie,” a declarat Dimitris Sideridis, Managing Partner MSPS Marketing & Communication Romania.

„Transportul este poate cel mai la indemana factor de poluare pe care fiecare dintre noi il poate diminua intr-o masura considerabila, atunci cand facem o alegere. Aplicatia propusa te ajuta sa alegi pentru un mediu mai curat”, crede Irina Brandabur, ofiter de presa Greenpeace Romania.

Echipele care au lucrat la acest proiect:

Din partea Piraeus Bank Romania: Carmen Oprisescu - Marketing Manager, Raluca Barbu – Marketing Specialist

Din partea Greenpeace Romania: Irina Bandrabur, Ofiter de presa

Din partea MSPS: Loredana Buta - Digital Project Manager, Iulian Cristea - Web Developer, Bogdan Ciuclaru - Social Media Manager / Copywriter, Oana Manta - Digital Art Director, Aaron Balazs- Creative Director, Dimitris Sideridis - Head of Creative Technology, Alina Pila – Account Executive.

Despre Piraeus Bank

Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group.
In cei peste 12 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank si-a construit o retea vasta de unitati si deserveste peste 300.000 de clienti.
Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing–ului.
Piraeus Bank Group este o prezenta internationala, concentrata pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York.
Piraeus Bank Group are in acest moment sucursale în Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Cipru, New York si Londra.

Despre Greenpeace

Greenpeace este o organizatie internationala, independenta, care deruleaza campanii pentru protectia mediului in peste 40 de tari din lume, incepand cu anul 1971. Activitatea Greenpeace este sustinuta exclusiv din donatii de la persoane fizice, organizatia neacceptand fonduri de la guverne, corporatii ori partide politice. Din 2007, Greenpeace este prezenta si in Romania, unde desfaoara urmatoarele campanii: Rosia Montana, lupta impotriva schimbarilor climatice si a energiei nucleare, protejarea padurilor, agricultura sustenabila si Politica Comuna in domeniul Pescuitului.

Despre MSPS

MSPS este o agentie de servicii integrate de marketing si comunicare, a carei echipa este formata din profesionisti talentati si creativi. MSPS aduce impreuna branduri si oameni prin folosirea unei abordari strategice, planning si expertiza in toate domeniile comunicarii. Compania desfasoara numeroase campanii ATL, BTL si este o prezenta activa in domeniul digital, prin intermediul departamentului specializat de social media si al aplicatiilor online dezvoltate. MSPS colaboreaza cu companii de top din domeniile financiar– Piraeus Bank , telecom – Vodafone si RIM, FMCG –Ifantis, Titan, Unilever etc. "

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



ING lanseaza o platformă cu oferte speciale pentru clientii firme

ING lansează Business Deals, o platformă în care antreprenorii au acces la oferte B2B, negociate de reprezentanții băncii, pentru nevoile afacerii lor, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Clienții beneficiază de reduceri la o gamă largă detalii

ING Bank sustine eficienta energetica a cladirilor

Asociația pentru Promovarea Eficienței Energetice în Clădiri (ROENEF) anunță lansarea „Caravanei ROENEF”, un proiect destinat promovării eficienței energetice în clădiri și creșterii gradului de informare, la nivelul populației, cu privire la beneficiile pe detalii

ING Bank a ajuns la 1,85 milioane clienti activi

Veniturile ING Bank România au ajuns la 1,79 miliarde de lei în primul semestru din 2024, în creștere cu 9,6% față de perioada similară a anului anterior, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Creșterea numărului de clienți și a portofoliului de detalii

Patria Bank si-a majorat creditele cu 8%

Patria Bank, banca specializata in sprijinirea antreprenorilor romani, a anuntat un profit net de 18,1 milioane lei pentru primele sase luni ale anului 2024, in crestere cu 61% fata de nivelul inregistrat in primul semestru al anului 2023, conform unui comunicat al detalii

 



 

Ultimele Comentarii