BANCI | Stirea Zilei

Piraeus Bank Romania S1 2010: Crestere a profitului datorata unei usoare reveniri a creditarii si a intensificarii efortului de vanzare la nivel de servicii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-06 07:39

Cu un capital social care o plaseaza pe locul 4 in Top-ul celor mai bine capitalizate banci din Romania, Piraeus Bank si-a sporit numarul de clienti si a inregistrat o crestere moderata a portofoliului de credite acordate.

„Primul semestru al acestui an nu este, la nivel bancar, cu mult diferit de semestrul 1 2009 ; nevoia de finantare a clientilor eligibili este in continuare redusa pe fondul prudentei generate de contextul economic chiar daca, la nivelul bancii, s-a simtit o usoara crestere a portofoliului de credite. In acelasi timp, intentia de economisire este influentata de incertitudinile simtite de potentialii deponenti precum si de decizia de impozitare a veniturilor obtinute din dobanzi bancare. In acest context, pentru a pastra profitabilitatea bancii, am adoptat noi directii strategice care includ dezvoltarea ariei de servicii oferite clientilor si intensificarea efortului de vanzare astfel incat raportul numarului de produse si servicii/client sa fie optimizat .” a declarat domnul Catalin Parvu, Director General Executiv, Piraeus Bank Romania.

Profitul brut realizat de Piraeus Bank Romania in S1 2010 a inregistrat o crestere de 32% in comparatie cu S1 2009, ajungand la 21.2 milioane EUR.

Activele administrate de banca la 30 iunie 2010 au crescut cu 6% fata de 30 iunie 2009, depasind 2.14 miliarde EUR.

Portofoliul creditelor administrate de Piraeus Bank Romania la 30 iunie 2010 a fost caracterizat de o revigorare usoara, inregistrand o crestere de 3% fata de iunie 2009, de la la aproximativ 1,54 miliarde EUR (iunie 2009) la 1,6 miliarde EUR (iunie 2010) si avand asigurat un nivel corespunzator al provizioanelor de risc. Pe fondul realitatilor economice actuale, ponderea creditelor neperformante aflate in portofoliul bancii a avansat pana la 7.4 % ramanand sub media pietei.

Portofoliul de clienti ai bancii a crescut cu 3 % fata de S1 2010, ajungand la peste 320.000.

Rentabilitatea capitalului propriu (RoE) in primul semestru 2010 se situa la un nivel confortabil, de 10.5%, in timp ce raportul cost-venituri s-a mentinut la un nivel optim de 32.5%.

Pe fondul constragerilor economice simtite de deponenti precum si datorita noilor prevederi legislative, volumul depozitelor atrase a inregistrat o scadere usoara, de 2%, in S1 2010 comparativ cu S1 2009. Astfel, volumul total al depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania se afla la sfarsitul lui iunie 2010 la aproximativ 1,13 miliarde EUR.

Numarul cardurilor emise de Piraeus Bank Romania a atins 105.750 unitati la sfarsitul lui iunie 2010, o crestere de 13% fata de aceeasi perioada a lui 2009.

La 30 iunie 2010, Piraeus Bank detinea o retea nationala compusa din 187 de unitati. La aceeasi data, banca detinea 258 de ATM-uri, in crestere cu 7% fata de perioada similara a lui 2009.

Despre Piraeus Bank Romania si Piraeus Bank Group

Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group.

In cei 10 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank a crescut constant de la 2 la 187 de sucursale, de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing–ului.
Piraeus Bank Group este o prezenta internationala concentrata pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York.
Piraeus Bank Group are in acest moment 872 sucursale în Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii