BANCI | Stirea Zilei

Piraeus Bank lupta in justitie cu Protectia Consumatorilor pentru un comision de 80 de euro aplicat creditelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-22 16:52

Piraeus Bank percepe clientilor un "comision de confirmare a soldului" in valoare de 80 de euro pentru fiecare credit acordat, taxa cu care Protectia Consumatorilor nu este de acord si a amendat banca.

Banca nu vrea insa sa renunte la aceasta taxa, asa incat se judeca in instanta cu Protectia Consumatorilor.

„Autoritatea a sancţionat banca pentru perceperea lui (comisionului) şi a dispus încetarea practicii. În schimb, banca a contestat în instanţă decizia noastră şi acum ne judecăm pe această speţă“, au spus oficialii ANPC, citati de Evenimentul Zilei.

De regula, bancile percep doar un comision de analiza a dosarului de credit si un comision de acordare a creditului, in general calculat ca procent din valoarea imprumutului.

De exemplu, Piraeus Bank percepe, in cazul creditului de nevoi personale fara garantii, doar un comision de acordare in valoare de 5%, aplicat la suma solicitata si inclus in imprumut, dar nu mai putin de 60 de euro sau echivalent in lei.

In cazul rambursarii in avans a imprumutului, clientul trebuie sa plateasca un comision de 2,5% aplicat la suma rambursata in avans.

Dobanzile percepute de Piraeus Bank pentru acest tip de credit sunt calculate astfel: ROBOR la 3 luni plus 7,7% marja bancii sau Euribor la 3 luni la care se adauga 14,4% marja bancii.

Costul total al creditului (Dobanda Anuala Efectiva-DAE) ajunge la 29,31% la creditele in lei si 21,82% la creditele in euro. DAE este calculat pentru un imprumut pe o perioada de 120 luni (valoare utilizata a indicilor de referinta este 15.95% pentru ROBOR la 3 luni / 5.33% pentru EURIBOR la 3 luni )

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii