BANCI | Stirea Zilei

Pierderi de 4,1 milioane euro in Romania pentru EFG Eurobank, actionarul principal al Bancpost

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-29 08:34

Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a obţinut în primul trimestru din 2009 o pierdere netă de 4,1 milioane euro din afacerile din România, arată raportul grupului, publicat joi. (VEZI PREZENTARILE ATASATE)

În primele trei luni din 2008, EFG Eurobank obţinuse un profit după plata taxelor şi intereselor minoritare din afacerile din România de 10,6 milioane euro.

Înainte de taxe şi interese minoritare, pierderea afişată de grupul elen pentru afacerile din România a însumat 9 milioane euro.

În rândul celor şapte pieţe est europene pe care operează, EFG Eurobank a afişat pierderi în primul trimestru în trei - România, Polonia (11,1 milioane euro) şi Ucraina (18 milioane euro). Grupul elen a obţinut, în schimb, profit în Bulgaria, Serbia, Cipru şi Turcia.

Veniturile operaţionale ale EFG în România au crescut cu 7% în primul trimestru, până la 79,1 milioane euro, comparativ cu rezultatul din acelaşi interval din anul precedent, de 73,9 milioane euro.

În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au scăzut cu 5% în perioada menţionată, la 45,5 milioane euro, faţă de primele trei luni din 2008, când se situau la 47,9 milioane euro.

Activele totale gestionate de grup în România se ridicau la sfârşitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, în creştere cu 35% faţă de 31 martie 2008, când se situau la 4,491 miliarde euro, mai arată raportul băncii-mamă.

Creditele acordate de EFG Eurobank în România au ajuns la 3,76 miliarde euro la 31 martie 2009, în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2008, când volumul împrumuturilor se plasa la 3,415 miliarde euro.

De asemenea, depozitele atrase au crescut cu 55%, până la 2,36 miliarde euro la finalul primului trimestru, de la 1,52 miliarde euro la 31 martie 2008.

EFG Eurobank şi-a extins reţeaua de retail cu 44 de unităţi în perioada martie 2008 - martie 2009 şi a ajuns la un număr de 293 unităţi, iar grupul a deschis încă un centru de afaceri în perioada menţionată şi a ajuns la 19 centre, mai arată raportul băncii-mamă.

EFG Eurobank este prezent pe piaţa din România, pe lângă Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance România, EFG Eurobank Securities România, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi prin EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

Grupul Eurobank EFG este prezent în Grecia, Bulgaria, Serbia, România, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg şi Cipru. Eurobank EFG este membră a EFG Group, al treilea grup bancar ca mărime din Elveţia.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii