BANCI | Stirea Zilei

Patrick Gelin, BRD: Bancile romanesti nu au nevoie de genul de ajutor practicat de guvernele occidentale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-17 14:24



Genul de susţinere practicat de guvernele occidentale pentru sistemul bancar, precum capitalizarea instituţiilor de credit, nu este necesar, în acest moment, pentru băncile din România, a declarat, pentru NewsIn, preşedintele - director general al BRD - Groupe Societe Generale, Patrick Gelin.

"Genul de susţinere acordată sistemului bancar practicat de guvernele occidentale nu este, după părerea mea, necesar în acest moment în România. Băncile româneşti au avut un an 2008 mai curând bun, cu rezultate financiare în creştere în comparaţie cu 2007. În plus, sistemul financiar românesc este sănătos, băncile neavând expunere directă la piaţa americană", a mai spus Gelin.

El subliniază, pe de altă parte, importanţa altor măsuri de susţinere a economiei, în contextul crizei financiare internaţionale, precum investiţiile în infrastructură.

"Există mai curând alte măsuri de ajutor pentru economie, şi printre acestea cea mai importantă ar fi demararea marilor lucrări de infrastructură", precizează preşedintele BRD.

La jumătatea lunii octombrie, în urma unei întâlniri a preşedintelui Traian Băsescu, reprezentanţilor BNR şi ai băncilor comerciale, s-a convenit asupra unui parteneriat care să limiteze efectele crizei economice mondiale asupra României, însă măsurile luate în acest sens depind, în mare măsură, de noul guvern.

Săptămâna trecută, directorul general al Raiffeisen International, Herbert Stepic, a declarat că România ar avea nevoie de un pachet de măsuri de cel mult 10 miliarde euro, câte 5 miliarde euro pentru restabilirea încrederii în sistemul bancar şi pentru sprijinirea economiei reale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii