ECONOMIE | Stiri economice

Oamenii reclama ca nu pot cumpara titluri de stat Centenar la Posta prin transfer bancar sau card, ci doar cu numerar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-06-22 16:43

Titlurile de stat in cadrul Programului Tezaur – editia Centenar, cu valoare de 1 leu, dobanda 5% si scadenta la 5 ani, nu se pot cumpara de la Posta decat in numerar, nu si prin transfer bancar sau cu cardul, reclama populatia.

“As vrea sa cumpar titluri de stat CENTENAR de la posta de care apartin, dar ce sa vezi ca trebuie sa ma duc cu sacul ptr ca ei vor numai cash, ori cum e posibil sa scot banii de la banca si sa ma duc cu ei in numerar? Nu se poate face prin transfer? Intr-o tara civilizata asa este normal”, se plange un cititor al site-ului Bancherul.ro.

“De ce nu pot plati la Posta titlurile prin transfer de la banca a banilor? Trebuie sa ma duc cu banii in mana?”,  intreaba alt cititor.

Plata titlurilor de stat prin transfer bancar se poate face doar prin Trezorerie

Ministerul Finantelor si Posta Romana au raspuns, la intrebarile trimise de Bancherul.ro, ca titlurile de stat din cadrul Programului Tezaur se pot achizitiona, prin reteaua Postei Romane, doar cu plata cash la ghiseu.

Exista si varianta de cumparare a titlurilor de stat prin transfer bancar, dar numai prin unitatile Trezoreriei Statului, ulterior deschiderii la trezorerie a contului de subscriere, a precizat Ministerul Finantelor.

În prezent, nu este posibilă subscrierea prin metode de plată online sau prin card bancar.

Prima emisiune de titluri de stat Centenar

Ministerul Finanțelor Publice a lansat prima emisiune de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur – ediția CENTENAR, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% și scadență la cinci ani, destinate exclusiv populației, se arata intr-un comunicat, in care se mai adauga urmatoarele:

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute sunt neimpozabile.

Persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat prin următoarele canale de distribuție:

· în perioada 15 iunie – 06 iulie 2018 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului unde au domiciliul fiscal

· în perioada 15 iunie – 05 iulie 2018 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 15 iunie – 04 iulie 2018 din mediul rural.

Un investitor poate efectua, în cadrul perioadei de subscriere, una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, dar valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăși plafonul valoric de 100.000 lei, pentru subscrierile realizate intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului și respectiv de 100.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua Companiei Naționale ”Poșta Română” S.A.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată, nu pot fi răscumpărate înainte de scadență, sunt netransferabile și nu se tranzacționează. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale ce atestă calitatea de moștenitori.

”Emisiunea de titluri de stat CENTENAR pune în prim plan investitorul român și îi asigură o dobândă neimpozabilă mai bună decât cele oferite la depozitele bancare. Statul garantează 100% sumele depuse, dobânzile aferente și este corect să plătească pentru titlurile de stat destinate populației la fel cum plătește și pentru cele destinate pieței financiare.” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua și în lunile următoare, posibil și cu alte maturități care urmează a fi stabilite în funcție de evaluarea interesului pentru această primă emisiune, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde lei.

Prospectul complet de emisiune, și orice modificări ale acestuia, se publică pe www.mfinante.gov.ro, www.datoriepublica.mfinante.gov.ro, www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

Comentarii

Doina
titlurile de stat tezaur
Cred ca aceasta emisiune de titluri nu a fost bine pregatita. Ca sa ai succes trebuie sa si muncesti, pentru ca acestia nu sunt bani din cer ci sume economisite de cetateni si trebuie sa-i tratezi cu respect. Partea mai trista este ca nici Trezoreria nu-i mai breaza. Lunar va trebui sa mergeti sa va luati dobanda anuala tot cu sacosa pentru ca nu-i vireaza in contul bancar. Nici un formular nu prevede un cont bancar pentru varsarea dobanzii anuale si la finalul celor 5 ani, a sumei de baza. Deci toata lumea va cara banii cu traistuta. Rusine domnule ministru de finante Teodorovici.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stiri economice



18 miliarde euro, deficit comercial după primele șapte luni ale anului

Exporturile României au fost în iulie 2024 de 8,32 miliarde euro (+8,6% față de aceeași lună a anului anterior), în timp ce importurile au ajuns la valoarea-record de 11,27 miliarde euro (+13,4%), potrivit datelor publicate de INS. Astfel, detalii

Deficit bugetar de peste 4% din PIB după primele 7 luni ale anului

Deficitul bugetului general consolidat după primele șapte luni ale anului a fost de 71 miliarde de lei (-4,02% din PIB-ul estimat la 1.767,3 miliarde lei), potrivit datelor operative publicate de Ministerul Finanțelor. Este un rezultat semnificativ mai slab detalii

Pe ultimul loc la alocările bugetare pentru cercetare-dezvoltare. Sumă ridicolă pentru sănătate

România s-a situat în anul 2023 pe ultimul loc între statele membre UE (și) la alocările bugetare pentru cercetare-dezvoltare (R&D), potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu un cuantum de doar 21,2 €/loc., am fost devansați net detalii

România, cel mai redus număr de ani de muncă dintre statele UE

România a înregistrat anul trecut cel mai redus număr de ani de muncă dintre statele membre UE, potrivit datelor publicate de Eurostat. Cu o medie de doar 32,2 ani, ne-am poziționat sub Italia (32,8 ani), Croația (34 ani), Grecia (34,2 ani) și detalii

 



 

Ultimele Comentarii