BANCI | Stirea Zilei

O banca noua cu capital romanesc ar putea fi autorizata de BNR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-28 13:26

Banca Naţională a României (BNR) are în analiză, de o lună, documentaţia de autorizare a unei noi bănci, înfiinţată cu capital privat românesc, a anunţat, vineri, directorul Direcţiei Supraveghere din banca centrală, Nicolae Cinteză.

"Mai sunt cereri de autorizare a unor bănci, chiar cu capital românesc şi foarte bune", a spus Cinteză, la seminarul EU-Cofile organizat de Alpha Bank, BNR şi Asociaţia Română a Băncilor.

El a arătat că este vorba de acţionari serioşi, dar a refuzat să dea detalii privind identitatea acestora.

În sistemul bancar mai sunt trei bănci şi o cooperativă de credit cu capital privat majoritar românesc, Banca Transilvania, Banca Comercială Carpatica, Libra Bank şi CreditCoop. De asemenea, pe piaţa internă activează două bănci cu capital majoritar de stat, Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) şi Eximbank.

Insituţiile de credit cu capital privat majoritar autohton deţin 6,8% din activele bancare, iar băncile de stat au o cotă de 5,3%. Restul de 87,9% din active revine băncilor unde pachetul majoritar este deţinut de capitalul străin.

În structura capitalului social pe total sistem investiţiile româneşti deţin o pondere mai importantă decât în active, respectiv 14,2% revine capitalului privat românesc, 11,7% capitalului de stat şi 74,1% capitalului străin.

În primăvară, finanţatorul echipei de fotbal Steaua, George Becali, a anunţat că doreşte să înfiinţeze o instituţie de credit, denumită Becali Bank.

Banca centrală a respins însă, în iulie, cererea de constituire a instituţiei de credit.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

 



 

Ultimele Comentarii